Master in „Cariere cu Uniunea Europeană” (MACEU) este un program de un an, orientat spre practică, care își propune să pregătească absolvenți talentați pentru a începe cariera internațională.

Ca urmare a proceselor de integrare europeană, avocații europeni, factorii de decizie și managerii trebuie să fie orientați la nivel internațional și deschisi cultural pentru a sprijini îmbunătățirea politică, socială și economică a instituțiilor europene. Astfel, acest program îmbină rigoarea academică cu relevanța practică pentru a oferi studenților experiență de învățare unică.

Prin prelegeri interactive, discuții de caz live, proiecte de teren și lucrări în grup, masterul oferă studenților cadre, instrumente și tehnici pentru a construi setul de abilități necesare pentru a avea oportunitatea de a contribui la dezvoltarea durabilă în domeniul internațional al UE.

Data de începere - februarie 2020
Taxa de școlarizare - 8.500,00 €
122988__DSC8396.jpg

Admitere

Master în „Cariere cu Uniunea Europeană” salută absolvenții internaționali recenți din următoarele discipline: studii internaționale și regionale, politică, drept, economie, aceasta variază de la cei cu puțină sau deloc experiență profesională în căutarea unui program de diplomă care va juca rolul de punte către lumea reală, precum și candidații cu o experiență profesională de până la doi ani care caută cunoștințe profunde despre modul în care teoria se aplică practicii reale.

Structura cursului

Programul se ridică la un total de 1.500 de ore, împărțit în activități de predare, seminarii și stagii.

 1. Modulul 1 - Organizare și politici europene
  În inima Milanului, primul modul va baza pilonii organizării și legislației UE:
  1. Istoria UE
  2. tratate
  3. instituţii
  4. Procesul legislativ
  5. Politicile UE
  6. Economia europeană
  7. Bugetul UE și politica economică a UE
  8. Relațiile externe ale UE
  9. Convenția și Constituția UE
  10. Sursele de informare și comunicare
 2. Modulul 2 - Faza de orientare
  În această fază, studenții pot alege anumite specialisme pe care să le studieze. Această opțiune va oferi candidaților posibilitatea de a determina direcția studiilor lor încă de la început, iar această flexibilitate oferă studenților noștri libertatea de a-și modela viitorul în funcție de interesele și nevoile lor. Cunoștințele și abilitățile dobândite pe parcursul acestui curs sunt extrem de valoroase într-o serie de sectoare, inclusiv consultanță economică, campanii politice și relații publice sau mari instituții internaționale.
 3. Modulul 3 - Imersiune în cultură (Milano - Italia)
  1. Managementul intercultural
  2. Laborator de limbi engleze
  3. Curs de limba franceză (nu este obligatoriu)
 4. Modulul 4 - Program de internship și vizite instituționale (nu este obligatoriu)
  Stagiul durează de la 1 la 2 luni, în funcție de alegerea făcută la momentul înscrierii. Instituțiile europene vor fi selectate, în funcție de preferințele exprimate de candidați pentru planul lor de dezvoltare personală. Candidații vor fi introduși în cadrul profesorului lor academic din Italia și îi vor antrena pe studenți în timpul programului de internship.
  Evenimentele și activitățile de rețea vor fi promovate pentru a îmbogăți experiența de la Bruxelles pentru ca studenții să se întâlnească cu alți tineri profesioniști internaționali.
  Acest modul nu este obligatoriu. Costul suplimentar al modulului 4 este de la 3.000 la 4.000 euro.
 5. Modulul 5 - Lucrări de proiect și disertare finală (Milano, Italia)
  La sfârșitul programului, în lucrarea finală a proiectului, participanților li se va cere să descrie experiența lor de stagiu; ar fi și subiectul disertației finale. Această etapă este ultimul pas pentru obținerea unui master în „Cariere cu Uniunea Europeană”, care, potrivit Ministerului italian al Educației, corespunde la 60 CFU.
  122989__DSC7707.jpg
Program predat în:
 • Engleză

Vezi 3 mai multe cursuri de la Università LUM Jean Monnet School of Management »

Ultima actualizare Octombrie 22, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Feb 2020
Duration
1 an
La zi
Price
8,500 EUR
Deadline
Contactează şcoala
deadlines set by LUM
După locații
După dată
Start Date
Feb 2020
End Date
Ian 2021
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
deadlines set by LUM

Feb 2020

Location
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
deadlines set by LUM
End Date
Ian 2021