Master în Master în Guvernare Economică Globală și Afaceri Publice

Generalități

3 locații disponibile
Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Fapte reale

Un program de master comun de un an de la CIFE și Școala de Guvernare a LUISS Guido Carli.
Masterul este axat pe modul de evaluare, gestionare și îmbunătățire a guvernanței instituțiilor private și publice cu o gamă largă de instrumente de informații economice și digitale.
Programul este învățat de cercetători renumiți și profesioniști cu experiență, care combină a doua expertiză practică și acreditare academice. Acesta combină predarea la fața locului, studii de caz, misiuni de consultanță, teză de cercetare și instrumente de învățare la distanță.

 • Limba de predare: engleză
 • Destinații de studiu: Roma, Berlin, Nisa
 • Durata: Un program de un an din octombrie până în iunie
 • Credite: 60 ECTS
 • Data de începere: octombrie 2020

Cercetare aplicată - Parteneri contribuitori

Elevii sunt așteptați să participe activ la studiile de cercetare aplicată furnizate de partenerii noștri contribuabili. Pentru a-și completa studiile, absolvenții motivați pot solicita stagii în aceste instituții globale.

Contribuitori Parteneri ai programului:

 • OCDE la Paris
 • Institutul Potsdam pentru studii avansate de durabilitate
 • Secretariatul Rețelei orașului Euromed din Nisa
 • Finanțarea durabilă Geneva
 • Fundația Philanthropiei Elvețiene de la Geneva
 • Convențiile Națiunilor Unite privind deșertificarea în Bonn
 • Banca de Dezvoltare KFW din Berlin

Prezentare generală a anului universitar

Trăiește la Roma, Berlin și Nisa și află cum, astăzi mai mult ca oricând, Guvernanța este un schimbător de jocuri în economia globală.

Masteratul comun în guvernanța economică globală și afacerile publice (GEGPA) este un program de un an care are loc în trei orașe diferite:

Octombrie-Decembrie: Roma (Italia)

Programul începe la Roma, în campusul Școlii de Guvernare LUISS. Cursurile vor oferi o introducere a guvernării globale, concentrându-se pe contextul și provocările guvernanței și politicii economice din secolul XXI.

Ianuarie-martie: Berlin (Germania)

Programul continuă la Berlin, la sediul CIFE . Predarea se va concentra pe noi forme de guvernanță transnațională și interregională, ca o cale către dezvoltarea durabilă în contextul schimbărilor climatice și demografice majore.

Aprilie-iunie: Nice (Franța)

Cursurile se încheie la Nisa, în sediile principale ale CIFE . Un accent special va fi pus pe Intelligence Policy, care va încuraja participanții să investigheze cât de mult permite societatea digitală să transforme datele economice în cunoștințe de politică. Studenții vor finaliza o teză de master ca parte a cerințelor lor academice.

Cerințe de intrare & Cum se aplică

 • Pentru studenții care au absolvit studiile universitare.
 • Sunt necesare cunoștințe bune despre limba engleză.
 • Termenul limită pentru depunerea cererilor: Cererile pentru anul universitar 2020-2021 se vor deschide în octombrie 2019. Termenul limită pentru depunerea cererilor va fi 15 mai 2020.

Pentru mai multe informații și pentru a vă înregistra în prealabil, contactați gegpa @ CIFE .eu

Pentru a aplica, accesați formularul de cerere online.

Structura programului și rezultatele învățării

Întinzând peste un an universitar programul este structurat în patru module. De-a lungul întregului curriculum din Roma, studenții din Berlin și Nisa vor participa la întâlniri în rețea cu oficiali guvernamentali naționali și internaționali, reprezentanți ai sectorului privat și cadre didactice de top organizate de LUISS School of Government din Roma și de CIFE la Berlin și Nisa.

1. Guvernarea globală la Școala de Guvernare LUISS din Roma

Aflați contextul și provocările guvernanței și politicii economice în secolul 21, urmând cursurile următoare:

 • Democrația și guvernanța globală: aspecte conceptuale și metodologice
 • Politica globală: schimbările de putere într-o epocă a globalizării
 • Statistici pentru afacerile publice internaționale
 • Economia politică a crizei euro

2. Dezvoltarea durabilă, calea de urmat? la CIFE din Berlin
Studierea unor noi forme de guvernanță transnațională și interregională ca o cale de urmat spre o dezvoltare durabilă în contextul schimbărilor climatice majore și demografice prin finalizarea următoarelor cursuri:

 • Inovația transnațională
 • Reglementarea globală și locală
 • Inovația interregională

3. Informații politice la CIFE din Nisa
Investigați în ce măsură societatea digitală permite transformarea datelor economice în cunoștințe de politică, studiind:

 • Guvernarea cibernetică
 • Indicatori economici
 • Gestionarea globală a riscurilor

4. Metodologie de cercetare aplicată, studii de caz, exerciții de simulare și ateliere de competențe pe întregul curriculum la Roma, Berlin și Nisa.

Gradul și titlul

La sfârșitul programului, participanții vor obține:

Program curriculum digital și durabil
Experimentarea economiei digitale într-o lume interdependentă la nivel global și dezvoltarea expertizei analitice necesare pentru a guverna instituțiile economice care întăresc oportunitățile individuale, coeziunea socială și stabilitatea mediului.

Expert feedback-ul de cercetare aplicată
Dezvoltarea abilităților lor de a stăpâni guvernanța spre o dezvoltare economică durabilă, cu o teză de doctorat practicată de experții CIFE și LUISS, precum și cu alți lideri de politică condimentați.

Global alumni și comunitate de rețea
Conectarea rețelei de politicieni și diplomați ai CIFE și LUISS, accesând, de asemenea, oportunități exclusive de proiecte în instituțiile europene și internaționale.

Absolvenții primesc două certificări de la CIFE împreună cu o diplomă de la Școala de Guvern LUISS, acordând în total 60 de ECTS la nivel de Master:

 • Diplomă de calificare " Responsabil de politici în organizațiile europene și internaționale " (nivelul 7 EQF), recunoscut de statul francez. ( CIFE )
 • Școala CIFE și LUISS Master of Government Master în guvernare economică globală și afaceri publice , certificată de statul italian la nivel de master.
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Centre international de formation européenne (CIFE) was created in 1954. Its founders, in particular, Alexandre Marc, understood the urgent necessity to train professionals and citizens in the sub ... Citeste mai mult

The Centre international de formation européenne (CIFE) was created in 1954. Its founders, in particular, Alexandre Marc, understood the urgent necessity to train professionals and citizens in the subject of a united Europe. CIFE is a private non-profit-making international organisation which includes several European studies courses as well as conferences, seminars and publications. Citește mai puţin
Berlin , Grozav , Bruxelles , Budapesta , Canterbury , Roma , Istambul , Tunis , Viena + 8 Mai mult Mai Puțin