Master în Management și Ingineria Mediului și Energiei ME3

Generalități

Programul de descriere

În prezent, protecția mediului și durabilitatea în cadrul industriei de prelucrare a substanțelor chimice și a energiei sunt preocupări majore. În viitorul apropiat, experții prevăd că cererea de energie va crește drastic, în special datorită creșterii economice și industriale spectaculoase a țărilor emergente. Într-un astfel de context, satisfacerea nevoilor energetice ale societății fără impacturi negative grave asupra umanității și asupra mediului este o provocare mondială.

Management și Ingineria Mediului și Energiei la KTH

În timp ce generarea de energie cu impact minim asupra mediului se încadrează în domeniul larg al ingineriei, gestionarea cererii de energie este în domeniul economiei și științelor sociale. În cele mai multe cazuri, aceste probleme sunt legate între ele și trebuie găsite soluții și strategii globale.

Caracteristica originală a programului de master comun ME3 este combinarea ingineriei proceselor energetice și de mediu cu managementul și științele sociale. Acesta își propune să ofere o educație echilibrată viitorilor ingineri și manageri care au abilități adecvate pentru a rezolva problemele de mediu și energie printr-o abordare integrată, combinând dezvoltarea tehnologică și inovațiile, împreună cu luarea în considerare a constrângerilor umane, sociale și economice.

Programul de master comun ME3 este astfel adresat inginerilor și managerilor, care vor lucra în Europa sau în orice alte regiuni ale lumii, pentru a monitoriza sisteme social-tehnice complexe legate de mediu și energie.

Universitățile care participă la programul de master comun ME3 sunt:

  • Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta (BME), Budapesta, Ungaria
  • Institutul Minelor-Telecom (IMT Atlantique), Nantes, Franța
  • KTH Royal Institute of Technology , Stockholm, Suedia
  • Universitatea Tehnică din Madrid, (UPM), Madrid, Spania
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Citeste mai mult

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Citește mai puţin