Master în Istorie și Teoria Artelor și Arhitecturii

Generalități

2 locații disponibile

Programul de descriere

Master in Istorie și Teoria Artei și Arhitecturii (MSTAA) include atât studiul istoriei arhitecturii, cât și istoria artei. Este un master complet, cu scopul de a inversa marginația tot mai mare a studiilor de istorie a artei arhitecturii. În același timp, studiul arhitecturii și istoriei artei în diferite timpuri din istorie (vârsta mijlocie, epoca modernă și epoca contemporană) este completat de studii aprofundate asupra teoriei și criticii arhitecturii, literaturii artistice, istorie și practică de restaurare (cu momente de activitate în domeniu), muzeologie și științe umane digitale cu ochi spre alte expresii artistice și culturale (fotografie, cinema, teatru, literatură). Ateliere practice și stagii în instituții afiliate completează oferta de formare a Masterului.

Structura și conținutul

Maestrul își propune să aducă arhitectura în centrul dezbaterii critice în universități și societatea în ansamblu. Contextul oferit de Facultatea de Arhitectură este congenial pentru studiul istoriei artei și mai ales pentru istoria arhitecturii.

Studenții masterului în istorie și teorie a artei și arhitecturii vor studia împreună cu viitorii arhitecți, vor participa la critici de proiect și, mai ales, pot profita de un schimb direct cu arhitecți de renume mondial în timpul conferințelor dedicate. Nu în ultimul rând, este important să știm că Academia de Arhitectură USI are o vocație puternică și o tradiție importantă în domeniul umanității. Planul de studiu al Master prevede, de asemenea, lucrări practice, cum ar fi stagii sau ateliere în arhive sau alte instituții, precum și excursii de studiu în timpul cursurilor individuale pentru a observa clădirile și a câștiga experiență pe teren.

Pentru Master în Istorie și Teoria Artei și Arhitecturii, studenții pot alege între un curs complet axat pe subiecte istorico-artistice (MSTAA 120 ECTS) și un curs împărțit în subiecte care se ocupă de subiecte istorico-artistice și subiecte legate de istoria literaturii și subiecți conexi (Maior MSTAA 90 ECTS, Minor MLLCI 30 ECTS).

Perspectivele de carieră

Prin obținerea unui Master of Arts în Istorie și Teoria Artei și Arhitecturii, veți avea acces, după trecerea apelurilor relevante pentru cereri (dacă există), la următoarele domenii academice și / sau de lucru:

 • Doctorat
 • Superintendență, birouri de patrimoniu cultural sau instituții echivalente
 • Muzee
 • Critici de artă și arhitectură
 • Piața de artă
 • Învățământ secundar și universitar
 • Industria informațională (jurnalist)
 • Sectorul turismului (ghid turistic)

Admitere

Masterul este oferit studenților care s-au format conform noii ordini europene, dar și studenților cu diplome de învățământ superior conform reglementărilor preexistente.

Biroul decanului de master își rezervă dreptul de a integra planul de studiu cu unele cursuri de bază dacă nu sunt prezenți în CV-ul universității candidatului.

Pe de altă parte, titularul unui master este eligibil fără rezerve:

 • Licență în istoria artei (sau similar);
 • Licență în studii de patrimoniu cultural;
 • Licență în limba italiană, literatură și civilizație (cu o diplomă a minorului și o teză despre istoria artei sau a arhitecturii).

În plus, candidații cu următoarele diplome se pot înscrie (cu mai puține credite):

 • Master în Arhitectură

Procedura de aplicare

Pentru a vă trimite cererea, vă rugăm să consultați indicațiile pentru completarea formularului online disponibil aici: http://application.lu. USI .ch.

Termen limita

 • Cererile vor fi acceptate începând cu mijlocul lunii noiembrie .
 • Termenul limită de depunere a cererilor este 31 august .
 • Termenul limită de depunere a cererilor pentru candidații care au nevoie de viză este 31 mai.
 • Aplicațiile târzii vor fi luate în considerare doar în cazul locurilor disponibile.

Taxe

Taxele de școlarizare pentru diplomele de master se ridică la 4.000 CHF pe semestru. Solicitanții care au avut reședința oficială în Elveția sau Liechtenstein la momentul examenului de liceu final (Maturità) plătesc o taxă pentru semestrul redus de 2.000 CHF.

Taxele de școlarizare se plătesc la începutul fiecărui termen, până la termenul indicat pe factură; plata taxei este o condiție esențială pentru înscrierea sau reînnoirea înscrierii.

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and intera ... Citeste mai mult

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and interactive approach, leaving room for practical application. The quality of the study curricula is complemented by USI small size, by its cosmopolitan environment and its informal and dynamic culture. These elements make USI a hub of opportunity open to the world, where students can engage in direct dialogue with their professors and define their educational path, discover unexpected horizons, and embrace international careers. Citește mai puţin
Lugano , Mendrisio + 1 Mai mult Mai Puțin