Master în Inginerie (Energie Durabilă)

Generalități

Programul de descriere

Acesta este un curs de un an cu normă întreagă sau cu doi ani postuniversitare de masterat postuniversitare concepute pentru a oferi ingineri absolvenți cu înțelegere de specialitate în Inginerie energetică durabilă. În plus, cursul oferă studenților posibilitatea de a dobândi cunoștințe în domeniile complementare din domeniul construcțiilor civile.

Organizarea cursului: Cursul de Master poate fi realizat fie ca un curs de un an cu normă întreagă sau de doi ani de studii postuniversitare cu fracțiune de normă.

Programul de diplomă este împărțit în trei părți: doi termeni de cursuri predate (septembrie - aprilie inclusiv), cu o medie de 18 prelegeri pe săptămână. O disertație majoră se desfășoară în a doua jumătate a cursului (aprilie - august inclusiv). Este posibil să lucrați cu normă întreagă și să faceți cursul ca o opțiune part-time, cu condiția să aveți acordul angajatorului.

Conținutul cursului: Candidații trebuie să ia unsprezece module, și anume cele trei module obligatorii (M1, M2 și M3), împreună cu cel puțin patru module din specializarea aleasă și alte patru module, care totalizează 90 de ECTS.

În primul semestru, candidații care urmează cursul cu normă întreagă trebuie să ia modulele M1 și M2 împreună cu alte patru module selectate din opțiuni (inclusiv cel puțin două din specializarea lor selectată), enumerate mai jos. În al doilea semestru, candidații care urmează cursul cu normă întreagă trebuie să ia modulul M3 împreună cu alte patru module selectate din opțiuni (inclusiv cel puțin 2 din specializarea lor selectată), de asemenea enumerate mai jos:


Obligatoriu

 • M1. Managementul Ingineriei Cimentului (10 ECTS)
 • M2. Metodologia cercetării (10 ECTS)
 • M3. (Mediu / Structură / Transport / Energie Durabilă) Disertație Tehnică (30 ECTS)
 • J1. Energia eoliană (5 ECTS)
 • J2. Conversia energiei solare și aplicații (5 ECTS)
 • J3. Politica și cererea energetică (5 ECTS)
 • J4. Fizica și controlul energiei din clădire (5 ECTS)
 • J5. Energia regenerabilă (5 ECTS)
 • J6. Energia valurilor și a energiei hidroelectrice (5 ECTS)


Comun

 • C3. Modelarea sistemelor de inginerie civilă (5 ECTS)
 • C4. Facade de inginerie (5 ECTS)
 • C6. Inovarea și cercetarea în domeniul construcțiilor (5 ECTS)


Unele dintre opțiunile de module din oricare dintre termeni pot fi retrase din timp în timp, iar unele module noi pot fi incluse, în funcție de cerere. În plus față de trecerea examenelor prescrise, fiecare student trebuie să prezinte o teză cu privire la un subiect aprobat în legătură cu specializarea aleasă.

Oportunități opționale: Pentru candidații care urmează cursurile cu fracțiune de normă de peste doi ani, în cursul primului an, candidații primesc șapte module, și anume: modulele obligatorii M1 și M2 împreună cu cinci opțiuni de module (dintre care cel puțin două specializare), care se ridică la 45 de ECTS. În cursul celui de-al doilea an, candidații trebuie să completeze modulul obligatoriu M3 împreună cu alte trei opțiuni de module (inclusiv cel puțin două din specializarea alese), care se ridică la 45 de ECTS. Până la sfârșitul cursului, candidații cu fracțiune de normă trebuie să fi finalizat cel puțin patru dintre opțiunile modulelor de specializare și patru dintre celelalte opțiuni, în valoare totală de 90 de credite ECTS.

Opțiunea part-time rulează în paralel cu cursul cu normă întreagă. Cursanții cu frecvență redusă și cu frecvență redusă participă la aceleași cursuri programate, de obicei, de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00. În timpul perioadelor de predare, studenții care au opțiunea part-time sunt, de obicei, obligați să participe la 9-12 ore pe săptămână în cursul anului 1 și 3-6 ore în anul 2.

Evaluare: Examinarea modulelor de curs (prin examene scrise, misiuni și prezentări individuale, mini-proiecte, lucrări de grup etc.) și finalizarea unei lucrări majore.


învățământ

 • Statutul non-UE cu normă întreagă: 23.252 €
 • Durata UE de plată: 7.746 €


Durată

 • Full-time: 1 an
 • Part-time: 2 ani

Acest program este disponibil pentru studenții din afara UE numai ca un curs cu durată completă cu o durată de 1 an.


Criteriile de intrare sunt o diplomă superioară de gradul al doilea (sau echivalent) într-un grad de inginerie sau de gradul conex. Experiența industrială relevantă poate fi luată în considerare la alocarea locurilor în care cursul este suprasubscris.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Trinity College Dublin, the University of Dublin, founded in 1592, is Ireland’s premiere university and consistently ranks as one of the worlds’ most prestigious universities.

Trinity College Dublin, the University of Dublin, founded in 1592, is Ireland’s premiere university and consistently ranks as one of the worlds’ most prestigious universities. Citește mai puţin