Master în Inginerie și Management de Producție

Generalități

Programul de descriere

Descrierea cursului

Master of Science (MSc) în programul de Inginerie și Management de Producție pregătește manageri potențiali și directori pentru a lucra în întreprinderile mici și mijlocii (IMM) din sectoarele de producție. Curriculumul comun organizat de Universitatea de Științe Aplicate - Hochschule-OstWestfalen-Lippe (Germania) și de la University of Trieste oferă stimulente de studiu timp de șase luni într-o altă universitate cu posibilitatea de a câștiga experiență personală într-un mediu internațional. Predarea se desfășoară în limba engleză.

Programul oferă o pregătire avansată în domeniul ingineriei industriale și de management și pune accentul pe subiectul "producției slabe" și implementarea paradigmei "industriei 4.0". O parte din cadrele didactice provin direct din domeniile producției industriale și cercetării. Angajarea este imediat după absolvire.

Obiectivele cursului

Programul cursului internațional de inginerie și management de producție pune un accent mai mare pe satisfacerea nevoilor celor care vor deține funcții de conducere în întreprinderile mijlocii în regiunile OstWestfalen-Lippe și Friuli-Venezia Giulia și în nordul Italiei. Cursul de diplomă oferă instruire avansată în domeniul ingineriei și managementului de producție, extinderea cunoștințelor și expertizei deja dobândite în primul grad. Obiectivul specific al gradului de masterat este de a pregăti figuri profesionale de nivel înalt capabile să combine cunoștințele despre principiile fundamentale și capacitatea metodologică respectivă cu înțelegerea și abilitățile necesare pentru rezolvarea problemelor complexe, în special în ceea ce privește proiectarea și dezvoltarea de sisteme, procese, și produse. Elevii trebuie să dezvolte abilități în comunicarea interculturală în limba engleză.

Un absolvent de inginerie și management de producție înțelege tehnologiile și poate modela sisteme complexe. Caracteristicile caracteristice sunt o abordare bazată pe proiecte, un angajament puternic față de inovare și o preferință pentru instrumentele analitice și de sprijin cantitative și cantitative. Absolventul de Inginerie și Management al Producției este capabil să abordeze metodologii și proceduri eterogene și complexe în care elementul uman și problemele organizaționale și economice interacționează îndeaproape cu problemele tehnologice.

Programe de studiu

Curriculum-ul cuprinde toate activitățile educaționale (clase, ateliere etc.) care trebuie luate pentru obținerea unei diplome.

Fiecare curs cuprinde o serie de examene, unele dintre ele fiind obligatorii și hotărâte de consiliile academice, în timp ce altele pot fi alese de către studenți. Suma totală a examenelor obligatorii și opționale constituie curriculumul studenților până când sunt obținute creditele academice necesare pentru acest grad. În timpul pregătirii curriculum-ului lor, elevii vor putea selecta o serie de examene elective dintr-o listă precompilată, în timp ce aceștia pot alege în mod liber examenele rămase.

În fiecare an, studenții trebuie să-și expună examenele opționale și / sau alegerile libere prin prezentarea curriculum-ului: termenul limită de depunere este indicat anual, așa cum se specifică în paginile dedicate procedurilor universitare și termenelor limită.

Condiția de predare este plata primei tranșe a taxei de școlarizare pentru anul universitar respectiv. Subiectele cu alegere liberă nu trebuie să includă subiectele solicitate în anii care urmează anului de înregistrare.

Programul de studiu include toate activitățile educaționale (clase, ateliere, etc.) care trebuie luate pentru obținerea unei diplome.

Fiecare curs cuprinde o serie de examene, unele dintre ele fiind obligatorii și hotărâte de consiliile academice, în timp ce altele pot fi alese de către studenți. Numărul total de examene obligatorii și opționale constituie curriculumul studenților. La pregătirea curriculumului, elevii selectează un număr de examenele elective dintr-o listă precompilată, în timp ce examenele rămase pot fi alese în mod liber. Gradul este finalizat atunci când au fost obținute toate creditele academice necesare.

Pentru fiecare an universitar, elevii indică examenele de alegere și / sau de alegere gratuită prin prezentarea programului de studii. Termenul limită de depunere este indicat în fiecare an, specificat în paginile care detaliază procedurile și termenele universitare.

Înainte de depunere trebuie să se plătească prima tranșă a taxei de școlarizare pentru anul universitar respectiv. Subiecții cu alegere liberă nu trebuie să includă subiectele necesare în anii care urmează anului înregistrării.

Cerințe de intrare

Pentru admiterea la programul Double Degree, universitățile partenere sunt de acord să fixeze un punct minim obținut în programul de studiu de prim ciclu (180 ECTS) și / sau alte condiții de înscriere pentru a se asigura că numai studenții calificați vor fi admiși.

Toți candidații la cursul de masterat trebuie să ia un test de admitere în conformitate cu reglementările stipulate de Departamentul de Inginerie și Arhitectură. Pentru a susține testul, candidații trebuie să aibă o diplomă de licență în clasele L-8 (Inginerie IT), L-9 (Inginerie Industrială) sau L-7 (Civil Engineering and Environmental Engineering), conform ex DM 270/04. Pentru absolvenții cu diplome de nivel străin sau străini, cerințele de intrare și toate creditele suplimentare necesare pentru admiterea în cadrul testului vor fi stabilite printr-o comisie specială de curs (așa cum prevede regulamentul de predare al Departamentului).

În plus, cele două universități partenere au convenit că studenții trebuie să aibă un nivel de limba engleză de cel puțin B2 (CEFR) sau să fi achiziționat cel puțin 6 CFU-uri suplimentare în cursurile de limbă engleză

Candidații vor participa la un interviu pentru a verifica documentația și pentru a întocmi o listă de admiteri pentru un total de 20 de locuri, dintre care 8 sunt rezervate pentru candidații din afara UE.

Întreaga procedură este guvernată de un apel special.

Oportunitati de angajare

Programul de studiu inginerie de producție și management a fost dezvoltat pe baza așa-numitului profil inginer-manager care a apărut recent și se găsește acum frecvent în sectorul industrial și traducerea acestei cifre într-un program universitar coerent, prezent și în diverse Universitățile europene. Cursul pregătește elevii să preia posturi de conducere în departamentele de producție ale companiilor mijlocii locale și internaționale. Se pune accentul în primul rând pe zonele funcționale implicate în aplicarea tehnicilor și tehnicile de management precum proiectarea, dezvoltarea, controlul producției, tehnici de vânzări, logistică, controlul calității etc.

Expertiză:

Companiile de producție și servicii:

  • Analiză de proiect, proces și produs;
  • Sprijin în gestionarea fluxurilor de producție;
  • Sprijin în transferul de tehnologie și inovare.
  • Sprijin pentru gestionarea fluxurilor de informații și logistică.

Oportunități:

  • Producători tipici de IMM-uri în sectoarele metalurgic și mecanic, plastic, lemn și mobilă;
  • Companiile de servicii: servicii multifuncționale, servicii de sănătate, organisme publice etc.
  • Freelance și independență.

Ultima actualizare Mai 2018

Despre facultate

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral ... Citeste mai mult

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral level, as well as short vocational masters, advanced masters and specialisation programmes, most of which are in the medical area. Some degree programmes are taught in English. Citește mai puţin