Master în HSE Professional

Generalități

Programul de descriere

Informații pentru solicitanți

Solicitanții vor fi admiși la programul de studiu în studiu cu normă întreagă la studiul de urmărire a masterului. Nu există examen în procedura de admitere. Absolvenții programelor de studii de licență de specializare similară pot fi admiși la studii. Evaluarea conținutului cursurilor anterioare și compararea acestora cu elementele de bază necesare se face de către garantul programului pe baza unei comparații a disciplinelor curriculare și a domeniilor de predare. Rezultatele studiilor anterioare vor fi luate în considerare. Decizia finală va fi luată de decan.

Angajarea absolventului

Scopul studiului este de a dota absolventul cu competențe care să îi permită să se aplice cu succes pe piața muncii în domeniul HSE (sănătate, siguranță, mediu).

Profil

Scopul programului de studiu este pregătirea profesioniștilor în managementul riscului - în domeniile securității muncii, sănătății și protecției mediului, protecția împotriva incendiilor în contextul unui concept integrat de siguranță, care este promovat în prezent în companii multinaționale din întreaga lume. Programul de studiu este multidisciplinar, include: analiza riscurilor, prevenirea riscurilor, tratarea riscurilor reziduale (planificare de urgență și criză), a se vedea ciclul complet de gestionare a riscurilor conform ISO 31000, folosind OHSAS (ISO 45001), ISO 14000 și ISO 22301.

Cunostintele absolventului

După finalizarea programului de studii profesionale HSE, studentul va fi pregătit în funcție de următoarele cunoștințe:

 • Demonstrați cunoștințe despre politica HSE, cadre, principii, standarde și reglementări, ținând cont de problemele tehnice, etice și sociale.
 • Demonstrați cunoștințe bazate pe cercetare și o înțelegere cuprinzătoare a tuturor etapelor de gestionare a riscurilor (bazate pe luarea deciziilor bazate pe riscuri).
 • Înțelegeți complexitatea condițiilor de muncă, siguranța proceselor și continuitatea activității și capacitatea de a corela problemele de sănătate, vulnerabilitățile socio-economice, politice, fizice și de mediu.

Abilitățile absolvenților

După finalizarea Programului profesional HSE, studentul va fi pregătit în funcție de următoarele abilități:

 • Aplică metodologii adecvate la problemele teoretice și practice ale managementului HSE bazate pe abordări științifice și bune practici.
 • Identificați, analizați și evaluați riscurile și vulnerabilitățile și propuneți prevenirea adecvată bazată pe dovezi și reducerea riscurilor.
 • Implementarea și monitorizarea activităților integrate de reducere a riscului, răspuns la risc și recuperare.
 • Treceți concluziile academice către o audiență interdisciplinară.
 • Comunicați eficient cu părțile interesate ale managementului, planificării și operațiunilor HSE (inclusiv administrația publică și autoguvernarea).
 • Investigați incidentele și accidentele și implementați lecțiile învățate.
 • Lucrați cu sisteme complexe, inclusiv incertitudinea, identificați și gestionați riscurile emergente și aplicați principiul precauției.
 • Monitorizează și evaluează indicatorii de securitate și sănătate, ia decizii pe baza lor.

Competența generală a absolventului

Absolventul programului de studiu este dotat cu gama necesară de științe naturale, științe naturale și discipline sociale, în măsura suficientă pentru a rezolva probleme de siguranță complexe în practică. În timp ce studiați, accentul se pune pe dobândirea de competențe, în special prin stagii și practici ghidate. Absolvenții sunt, de asemenea, pregătiți pentru cercetarea științifică, în special în domeniul securității și securității.
Ultima actualizare Ian 2020

Despre facultate

VSB-TUO is the top ranked university in Czech Republic, drawing on 160+ years of research and academic excellence to provide world class education to 19,000 students from six continents. according to ... Citeste mai mult

VSB-TUO is the top ranked university in Czech Republic, drawing on 160+ years of research and academic excellence to provide world class education to 19,000 students from six continents. according to Times Higher Education Ranking Citește mai puţin