Master în Efecte vizuale pentru cinema

Generalități

Programul de descriere

prezentare

Sectorul efectelor vizuale deschide o gamă largă de profiluri profesionale dedicate proiectării, generarii și producției de imagini generate digital care vor fi create și / sau integrate în toate tipurile de producții audiovizuale.

Master ESCAC în Efecte Vizuale pentru Cinema oferă studenților o pregătire completă, creativă și tehnică, oferind o bază solidă, atât practică cât și formală, pentru a intra în industria efectelor vizuale. Profităm de mediul școlii de film pentru a pune aceste cunoștințe în practică într-un sistem de producție real, în interacțiune constantă cu restul departamentelor sectorului.

Master in Effects Visual oferă o pregătire completă, creativă și tehnică. Oferă baza, atât practică cât și formală, pentru a vă insera în lumea efectelor vizuale ale producției digitale. Veți pune aceste cunoștințe în practică într-un sistem de producție real, care este într-o interacțiune constantă cu restul departamentelor de film din școală.

Acest curs aprofundează aspectele teoretico-tehnice ale producției de filme, permițând elevului să navigheze cu succes direcția de producție a unui lungmetraj, de la concepția scenariului până la copia standard.

Cine este pentru asta?

Profesioniști din sectorul audiovizual care doresc o imersiune cuprinzătoare și intensivă în lumea efectelor vizuale, într-un mediu de film și de producție. Inclusiv profesioniștii post-producție care doresc să actualizeze și / sau să sară în industria cinematografică.

Ingineri de calculator, multimedia, jocuri video ... care doresc să-și completeze CV-ul cu o pregătire completă în domeniul efectelor vizuale pentru cinema.

Absolvenți universitari în comunicare audiovizuală, proiectare, arte plastice sau alte diplome la nivel universitar legate de domeniul audiovizual.

competențe

Maestrul este structurat după cum urmează:

La sfârșitul masterului, studentul va putea:

  • Puneți bazele tehnice pentru a lucra ca generalist în lumea efectelor digitale în 3D și 2D, precum și punctele de pornire pentru a vă specializa în oricare dintre mediile lor.
  • Având abilitățile creative și ochiul critic necesar pentru a excela într-o industrie în care tehnica și creativitatea se îmbină.
  • Lucrați în echipă și într-un mediu real de producție de filme, cunoscând conducta industriei și dezvoltând un proiect care le va servi, odată încheiat cursul, ca portofoliu sau demo profesional.

metodologie

Maestrul este structurat după cum urmează:

Cursul este împărțit în două blocuri mari: o primă fază de achiziție a bazelor tehnice, cu un număr mare de practici individuale pentru fiecare dintre subiecte și o a doua jumătate axată pe dezvoltarea unui proiect de finisare profesională care să poată servi studentul de scrisoare de întâmpinare către lumea profesională.

Planul didactic

Curriculumul va fi împărțit în cinci blocuri principale:

compoziție

Pentru a oferi elevilor cunoștințele necesare pentru integrarea tuturor elementelor, atât cele filmate, cât și cele create digital, într-o singură piesă.

modelare

Oferiți elevilor cunoștințele necesare, astfel încât să poată sculpta personaje, setări, obiecte și alte elemente necesare construcției unui mediu digital.

FX

Oferiți-le elevilor noțiunile de bază, astfel încât să poată înțelege și executa mecanismele de producție de fluide și particule în mediul 3D.

complemente

Oferiți studenților o introducere complementară la alte departamente care le pot influența dezvoltarea profesională.

proiect

Obțineți studenții să realizeze un produs audiovizual cu VFX de finisaj profesional și realizat în conformitate cu procesele de muncă ale industriei, inclusiv filmări în colaborare cu celelalte departamente ale centrului.

Laborator PRO

Maestrul este structurat după cum urmează:

Laboratorul de efecte vizuale și animație ESCAC este creat pentru a oferi studenților de masterat și de licență posibilitatea de a se specializa prin participarea la proiecte profesionale în cadrul unui program intern de practică. Laboratorul este o companie non-profit care angajează anual 10 ex-stagiari pentru a dezvolta proiecte profesionale sub supravegherea persoanelor în vârstă din sector. Coordonarea este în sarcina lui Lluís Castells, absolvent al școlii și câștigător a trei premii Goya pentru El Orfanato, Eva și Anacleto, agent secret.

În acest fel, dorim să oferim studenților o primă experiență de muncă cu însoțire și atenție specială în dezvoltarea lor, ghidându-i în metodologia de producție a unui studiu. Participarea grupului la organizarea internă a Laboratorului este de asemenea promovată, asumându-și poziții în cadrul echipelor de lucru pentru fiecare proiect.

Programul de laborator este deschis, iar în primul său an și-a asumat efectele vizuale ale două lungmetraje: Bajocero, de Lluís Quílez și Malasaña de Albert Pintó (în faza post-producție); Clipuri video Alfred García și North State (regizate de Geoffrey Cooper și, respectiv, Nür Casadevall), spotul Escac (Carlos Alonso) sau diverse colaborări cu alte departamente școlare. Toate proiectele la care Laboratorul a colaborat, intern sau extern, sunt realizate de către foștii foști ai școlii.

Laboratorul permite studentului să se afle în specialitatea selectată, prin îndrumarea proiectelor și practicile profesionale. Ceea ce vă va permite să vă îmbunătățiți bobina de acces la industrie.

De ce să faci parte din Comunitatea ESCAC?

Veți deveni parte a Comunității ESCAC, ceea ce vă va permite să vă dezvoltați talentul într-un mediu în care sunt promovate spații creative și interacțiune între absolvenții diferitelor promoții. Știați că Javier Ruiz Caldera continuă să filmeze cu colegii ESCAC? La fel ca Juan Antonio Bayona, Mar Coll, Kike Maíllo, Patricia Font ... pentru că ESCAC nu se termină atunci când termini studiile, Comunitatea continuă în sectorul profesional.

Acesta este cel mai bun moment din istorie pentru a vă dedica Audiovizualului: nu a existat niciodată o asemenea varietate de ecrane în slujba atâtor utilizatori. Aceste ecrane au nevoie de conținut pentru a furniza produse unui public global și, prin urmare, marile companii de tehnologie investesc în crearea audiovizualului.

Talent ESCAC. Absolvenții cu cariere recunoscute la nivel național și internațional au fost instruiți la școala noastră. Regizori de film, producători, cinematografi, editori, supraveghetori VFX ... Uitați-vă la creditele filmelor și seriilor, veți găsi în ele o mulțime de talent ESCAC.

Sistemul nostru pedagogic se bazează pe învățare prin acțiuni. Vrem să învățați făcând acest lucru și îl veți face însoțit de cei mai buni profesioniști din sector.

La ESCAC formăm povestitori. Vă vom învăța să vă spuneți povestea dvs. indiferent de specialitatea pe care ați ales-o.

Lucrările absolvenților și producătorului școlii (ESCAC Films) au fost recunoscute cu peste 500 de premii naționale și internaționale:

  • An de an, absolvenții noștri sunt printre candidații la Premiile Goya și Gaudí, obținând 20 de premii Goya și peste 30 de premii Gaudí.
  • În plus, au câștigat premii importante la festivalurile internaționale: Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj internațional acordat de Festivalul Sundance (2006) sau premiul al treilea la Cinefoundation - acordat de Festivalul de la Cannes (2015).

La ESCAC avem colaborarea marilor companii și instituții care participă la formarea studenților noștri. Movistar, Departamentul de Cultură al Generalitat de Catalunya, Fundația SGAE, Cinesa, Zeta Cinema, Fabrica de Filme, Filmax, Deaplaneta, Mediaset etc.

Campusul internațional: În acești 25 de ani, peste campusul nostru a trecut peste 5.500 de studenți de 23 de naționalități diferite, contribuind la îmbogățirea culturală și comunitară.

Școala noastră este recunoscută de CILECT (o organizație care reunește cele mai bune școli de film din întreaga lume), iar noi suntem singura din stat cu recunoaștere oficială.

ESCAC își antrenează studenții pe baza competențelor transversale, oferind cunoștințe și instrumente pentru a dezvolta o activitate profesională ulterioară în orice domeniu al creării de conținut.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de J ... Citeste mai mult

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de Jurassic World II), Oscar Faura (DP de Imitation Game), Bernat Vilaplana ( Montador de Hellboy II), Oriol Tarrago (Diseñador de sonido de Jurassic World 2), Kike Maillo (Diretor de EVA), Marc Coll (Directora de 3 días con la Familia) y más de 40 premios Goya, Gaudi, Bafta y Ariel entre otros. Citește mai puţin