Concept

Începând cu toamna anului 2010, Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz oferă un program de doi ani de masterat în economie internațională și politică publică. Programul este destinat studenților care încearcă să înțeleagă atât oportunitățile, cât și provocările cu care se confruntă factorii de decizie din sectorul privat și public într-o economie mondială din ce în ce mai integrată. Cele două conținuturi esențiale ale cursului de diplomă abordează probleme importante și provocări pentru viitor, care sunt la fel de importante pentru economie și societate. Absolvenții programului vor fi pregătiți pentru poziții în sectorul privat și public - în special în întreprinderi și instituții care operează la scară internațională - dar programul poate oferi și o bază calificată pentru o carieră academică.

De ce MIEPP

Masteratul științelor în economie internațională și politică publică urmărește pregătirea următoarei generații de lideri pentru a se ocupa de proiectarea și implicațiile politicilor guvernamentale în diverse contexte, punând accentul pe consecințele globalizării economice. MIEEP oferă cursuri de pregătire temeinică în teoria economică și tehnici econometrice, permite studenților să discute critic literatura academică modernă și îi încurajează să își aplice cunoștințele în problemele relevante din domeniul afacerilor și al politicii economice. Pentru a obține experiență profesională, elevii sunt sprijiniți în completarea unui stagiu. Acest lucru este posibil printr-o rețea puternică cu parteneri de top. Mai mult, regiunea Rhin-Main, cu o mare infrastructură, este locul de activitate al multor companii de succes care pot deveni angajatori viitori.

Tineri, facultatea de masterat motivată din Mainz este bine ancorată în comunitatea științifică, participă vizibil la discuțiile academice și publice și se angajează să transmită elevilor săi cunoștințe economice actuale.

Absolvenții programului vor fi pregătiți pentru oportunități de carieră în afaceri globale, administrație, relații internaționale, (politice) companii de consultanță în management și guvern. Programul poate servi și ca punct de plecare pentru o carieră academică. Toate cursurile sunt predate în limba engleză și programul se adresează în mod explicit unui public internațional.

MIEPP: Programul potrivit pentru mine?

Ce se înțelege prin economia internațională?

Prin Economia Internațională înțelegem analiza piețelor mondiale de bunuri și active. Scopul nostru este de a înțelege factorii determinanți și efectele fluxurilor comerciale internaționale și de a evalua consecințele reglementării acestor fluxuri prin diferite măsuri de politică. În plus, dorim să înțelegem comportamentul piețelor financiare internaționale, comportamentul firmelor multinaționale, evoluția și structura activelor și datoriilor externe ale țărilor, fluctuațiile ratelor de schimb, precum și cauzele și consecințele crizelor financiare internaționale. În analiza noastră, folosim modele economice formale pentru a elabora ipoteze și tehnici econometrice pentru a estima parametrii și pentru a testa ipoteze. Unele dintre diapozitivele de curs exemplifică o idee despre modul în care această abordare este implementată în cursurile noastre.

Studenții potențiali interesați de programul nostru se recomandă să se uite la unele dintre manualele pe care le folosim pentru predarea economiei internaționale:

 • Krugman, Paul, Maurice Obstfeld și Marc Melitz (2014): Economie internațională - teorie și politică, ediția a 10-a. Prentice Hall.
 • Feenstra, Robert (2015): Comerțul internațional avansat - teorie și dovezi, ediția a doua. Princeton University Press.
 • Harms, Philipp (2016): Macroeconomia internațională, ediția a doua. Mohr Siebeck.
 • Obstfeld, Maurice și Kenneth Rogoff (1996): Fundamentele macroeconomiei internaționale. MIT Press

Ce se înțelege prin politica publică?

POLITICA PUBLICĂ, așa cum o predam în programul MIEPP, este studiul rolului guvernului în economie. Pentru a face acest lucru, lucrăm atât cu modele de echilibru macroeconomic general, cât și cu modele microeconomice. Ne concentrăm pe predarea unei mai bune înțelegeri a politicii economice actuale și suntem preocupați de întrebarea când și cum ar putea interveni guvernul în economie, precum și modul în care intervenția guvernului afectează rezultatele economice. Acceptăm astfel o abordare a studiului politicii publice care este profund înrădăcinată în teoria și empirica economică. Lucrăm cu ipoteze standard privind comportamentul individual ("homo oeconomicus"), precum și cu modele de economie comportamentală bazate pe gândirea psihologică. În timp ce în studiul politicii publice am exploatat potențiale legături interdisciplinare și am pus accentul pe relevanța practică, programul nostru este în mod deliberat centrat pe economie, deoarece considerăm că o înțelegere solidă și formală a compromisurilor economice implicate în luarea deciziilor guvernamentale să fie o parte integrantă a educației viitorilor factori de decizie.

Studenții potențiali interesați de programul nostru ar trebui să aibă, de asemenea, o privire asupra unora dintre manualele pe care le folosim pentru predarea politicii publice:

 • Aghion, P. și P. Howitt (1998): Teoria creșterii endogene. MIT Press, Cambridge, Massachusetts.
 • Gayer, Ted și Rosen, Harvey (2013): Finanțele publice. A zecea ediție. Irwin: McGraw-Hill.
 • Gruber, Jonathan (2016): Finanțele publice și politica publică, ediția a 5-a. New York: Worth Publishers.
 • Hindriks, Jean și Gareth Myles (2006): Economie publică intermediară. Cambridge, MA: MIT Press.
 • Pissarides, CA (2000): Teoria echilibrului de șomaj. MIT Press, Cambridge, Massachusetts.
 • Romer, D. (2011): Macroeconomie avansată. Mcgraw-Hill Higher Education, ediția a 4-a

Am nevoie de abilități cantitative puternice?

MIEPP este în esență un program de master economie. Aceasta înseamnă că abordăm întrebările economice, financiare, sociale și de politici în principal din punct de vedere științific și prin folosirea metodelor cantitative empirice și teoretice. Astfel, recomandăm elevilor să stăpânească tehnicile și metodele cantitative predate în programele de afaceri / economie de licență. Dacă aplicați pentru programul nostru, vă încurajăm cu tărie - în special în cazul în care nu ați făcut niciun curs de matematică sau statistică în studiile de licență - să vedeți un manual excelent de Knut Sydsaeter și Peter Hammond ("Essential Mathematics pentru analiza economică ") pentru a verifica dacă îndepliniți această cerință. Vă recomandăm, de asemenea, să aruncați o privire la diapozitivele pentru a verifica dacă sunteți confortabil cu o modalitate cantitativă de livrare a materialelor.

Structura programului

Programul de masterat Economie Internațională și Politică Publică constă din trei componente principale: module de bază, module elective și teza de masterat cu un colocviu de cercetare.

Primul semestru: În primul semestru, elevii frecventează cursuri care revizuiesc și extind conceptele și metodele de bază în cadrul comerțului internațional, economiei de dezvoltare, economiei publice și macroeconomiei.

Al doilea și al treilea semestru: Începând cu semestrul al doilea, aceștia se pot specializa fie în economie internațională, fie în politică publică, dacă aleg cel puțin două module din domeniul respectiv. În plus, este încă posibil să alegeți electives din domeniul în care nu s-au specializat inch În electivă, elevii pot selecta dintr-o gamă largă de cursuri, care variază de la macroeconomie internațională, economie comportamentale, muncă, finanțe, contabilitate, impozitare, managementul internațional, marketingul, logistica, managementul informațiilor și matematică. Ei au opțiunea de a alege module care se întind pe unu sau două semestre. Toate modulele au un accent puternic pe probleme de politică și aplicații empirice.

Semestrul al patrulea: Semestrul final este rezervat tezei de master, în care studenții demonstrează capacitatea lor de a efectua o analiză competentă a unei probleme de cercetare de actualitate.

Cerințe de admitere

Toți elevii trebuie să treacă printr-o procedură oficială de înscriere, prin care cei mai talentați participanți vor fi selectați pentru programul nostru. Procesul de înscriere la Universitatea Johannes Gutenberg Mainz depinde de faptul dacă ați obținut diploma de licență în Germania sau nu.

Cerințele pentru admitere sunt:

 • O diplomă completă la nivel de licență în afaceri, economie sau un domeniu conex de studii cu cel puțin 6 semestre periodic de studiu. Rețineți că, dacă nu ați finalizat încă gradul, puteți fi totuși admis dacă - până la momentul depunerii candidaturii - ați achiziționat deja cel puțin 135 de ECTS într-un program de licență care necesită șase semestre și premii în total 180 de ECTS, în conformitate cu Sistemul european de puncte de credit. În acest caz, avem nevoie de o confirmare oficială scrisă de către universitatea dvs., care enumeră toate cursurile și examenele făcute până acum, care calculează media curentă a punctului dvs. de clasă și care confirmă că programul dvs. de licență acordă un total de 180 ECTS.
 • O cunoaștere suficientă a limbii engleze, documentată de un test TOEFL cu cel puțin 227 de puncte (test pe calculator), 87 puncte (test pe internet), 567 puncte (test pe suport de hârtie) sau IELTS cu cel puțin 5 puncte dacă limba engleză nu este prima limbă sau nu a obținut diploma de licență într-un program predat în întregime în limba engleză sau, alternativ, dobândirea certificatului Cambridge First (FCE). Pentru TOEFL, IELTS sau FCE, data emiterii certificatului nu ar trebui să fie mai veche de trei ani, în raport cu termenul limită de depunere a cererii. Rețineți că trecerea testului TOEFL ITP nu satisface cerințele de admitere.
 • O scrisoare de motivație (în engleză, maximum 1 pagină).
 • CV scurt (în engleză, maximum 2 pagini).
 • Elevii care nu și-au obținut diploma de licență la o universitate germană trebuie, de asemenea, să obțină aprobarea de a studia la Universitatea Johannes Gutenberg (a se vedea etapa 1 a procedurii de depunere a candidaturii).

Dacă este disponibil (nu este necesar):

 • Rezultatele testului din examenul de înregistrare a absolventului (GRE).
 • Dovada oricărei formări profesionale relevante pe care ați finalizat-o sau în orice moment în care ați lucrat profesional într-un domeniu relevant.
 • Dovada realizărilor excepționale, cum ar fi obținerea de finanțări academice speciale, premii sau premii, publicarea lucrărilor, organizarea de cursuri etc.
Program predat în:
 • Engleză

Vezi 5 mai multe cursuri de la Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) »

Ultima actualizare Aprilie 27, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Oct 2019
Duration
2 anii
La zi
Price
300 EUR
Taxa administrativă pe semestru
După locații
După dată
Start Date
Oct 2019
Termen limită de aplicare
Start Date
Oct 2019
Termen limită de aplicare

Oct 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date
Location
Termen limită de aplicare
End Date