Master în Ecologie

Generalități

Programul de descriere

Programul extinde un modul de ecologie cantitativă de succes, condus de prof. Jan Lepš, care rulează din 2011.

Elevii vor fi instruiți în cercetarea ecologică modernă. Cursurile se axează pe teoria și analiza ecologică, precum și pe interpretarea datelor ecologice folosind abordări computaționale moderne. Volumul de muncă este de aproximativ cinci cursuri pe semestru.

Se pune un accent deosebit pe cercetarea proprie a studenților; aproape jumătate din credite sunt acordate pentru un proiect de cercetare care va fi realizat pe tot parcursul celor doi ani de studiu și va sta la baza tezei de doctorat. Cele mai bune proiecte vor fi publicate probabil cu elevul ca primul autor. Lectorii și supervizorii de teză conduc cercetări de înaltă calitate, adesea în strânsă colaborare cu Centrul de Biologie al Academiei de Științe din Cehia.

Elevii își vor dezvolta gândirea critică, vor dobândi fundații statistice puternice, competențe excelente în teren, vor învăța cum să-și prezinte cercetarea sau cum să scrie granturi de succes. În plus, sunt incluse mai multe excursii în teren și cursuri practice de conservare a naturii, care lărgesc experiența și abilitățile elevului. Absolvenții vor fi gata să urmeze un doctorat în Ecologie la orice universitate sau institut de cercetare din întreaga lume.

Teza de master

O mare parte a studiului (aproape jumătate din credite) se formează prin lucrul la un proiect de cercetare, rezultatele acestuia fiind raportate într-o teză de masterat și eventual publicate într-un jurnal științific renumit.

Exemple de subiecte de teză includ:

  • Predator împotriva parazitoidelor - fără spațiu inamic pentru omizi?
  • Mediul urban și efectul insulei termice asupra nevertebratelor acvatice
  • Specializarea trofică a insectelor ierbivore în pădurile alimentare
  • Rolul speciilor de plante non-miorrhizale în structura comunității de ciuperci mycorrhizal arbuscular
  • Liniile hemiparazite ca ingineri ecosistemici
  • Restaurarea pășunilor pe fostul teren arabil

Procedura de admitere

Solicitanții trebuie să fi terminat studiul de licență până la începutul studiului de masterat (adică aplicarea și acceptarea condiționată sunt posibile înainte de obținerea diplomelor de licență). Procedura de admitere se bazează pe o scrisoare motivațională și pe un interviu online. Vă rugăm să cereți mai multe detalii utilizând formularul de pe această pagină.

Taxe și burse

Nu există nicio taxă de învățământ, dar există mai multe taxe administrative: 20 € / an pentru studiu în limba engleză și 20 € taxa de cerere.

Elevii cu rezultate excelente de studiu și prezentarea rezultatelor proiectului la o conferință sau publicarea acestora în revistele Impact Factor pot obține un bonus de aproximativ 400-1200 €.

Studiu

Studiul durează doi ani, împărțit în patru semestre. În acest timp, studenții trebuie să obțină 120 de credite ECTS. La final, teza de masterat bazată pe un proiect de cercetare trebuie să fie prezentată și apărată la un comitet de lectori. Comitetul evaluează, de asemenea, cunoștințele elevului la un examen final.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Faculty of Science is a successor of the Faculty of Biological Sciences founded in 1991. FS offers undergraduate, graduate and post-graduate study in an array of biological disciplines, and since ... Citeste mai mult

The Faculty of Science is a successor of the Faculty of Biological Sciences founded in 1991. FS offers undergraduate, graduate and post-graduate study in an array of biological disciplines, and since 2007 has extended to include several other fields of science (chemistry, physics, mathematics, informatics). Citește mai puţin