Master în Dreptul Afacerilor Europene și Internaționale (program comun de studii cu Universitatea Savoie Mont Blanc, Franța)

Generalități

Programul de descriere

Obiectivul acestui program de studiu comun este de a pregăti specialiști de înaltă calificare în domeniul afacerilor, care să poată oferi consultanță juridică în mediul de afaceri transnațional și european, să explice problemele și tendințele cele mai recente în materie de afaceri, să analizeze și să evalueze rezolvarea promptă și eficientă a problemelor juridice cu care se confruntă întreprinderile, desfășurarea de cercetări și furnizarea de sugestii pentru legiuitor cu privire la îmbunătățirea reglementării mediului de afaceri.

De ce să studiezi acest program?

 • Cunoștințe competitive - acest program este destinat liderilor ambițioși și viitori care vor putea să lucreze într-un mediu multicultural în sectorul privat (firme de avocatură, companii de consultanță în afaceri, instituții financiare etc.) și sectorul public (instituții naționale, europene și internaționale care promovează , supravegherea sau monitorizarea afacerilor), în organele de litigii comerciale sau pentru a oferi servicii de consultanță juridică independentă în afaceri.
 • Studii internaționale - desfășurate la Vilnius, Lituania (MRU) și în Franța, Chambery (USMB).
 • Sunt obținute două diplome de universități din statele membre ale UE: Master în drept (LL.M.) de către MRU și Master2 de către USMB.
 • Experți renumiți în domeniu - majoritatea disciplinelor sunt acoperite de cadre universitare care practică și avocați, judecători ai Curții Supreme și alți experți experimentați și calificați din Lituania, Franța, precum și profesori din alte țări (SUA, UK , Belgia, Austria, etc.).
 • Stagiu - dobândirea de competențe practice în întreprinderi, firme de avocatură sau alte organizații care acționează în domeniul dreptului de afaceri din Europa.

Posibilități de mobilitate internațională

Este necesară mobilitatea internațională. Primul și al doilea semestru se desfășoară la MRU (în Vilnius, Lituania) și MRU este responsabil pentru implementarea acestor semestre, în timp ce semestrul 3 se desfășoară la Universitatea din Savoie Mont Blanc (în Chambery, Franța). Al patrulea semestru este destinat unui stagiu și scris al tezei de masterat, iar studenții îl pot petrece într-o țară selectată. Universitatea Savoie este responsabilă pentru implementarea corectă a semestrelor 3 și 4. Pentru semestrele din Franța și pentru stagiu, studenții pot solicita o bursă Erasmus.

Perspectivele de carieră

Absolvenții vor putea lucra în sectorul privat (de exemplu, în firme de avocatură, companii de consultanță în afaceri, în diverse organizații internaționale și naționale care au relații de afaceri și interese în țări străine, bănci și alte instituții financiare, societăți de asigurări, birouri notariale etc. ), precum și în sectorul public (instituții naționale, europene și internaționale care promovează creșterea afacerilor, agenții de supraveghere și monitorizare a afacerilor), în instituții academice și de cercetare, precum și în organe de soluționare a litigiilor comerciale (instituții de soluționare a litigiilor, tribunale, de arbitraj) și alte organizații (cum ar fi asociațiile care promovează și protejează interesele și drepturile consumatorilor și ale angajaților). În plus, deținătorii de diplomă vor putea să acționeze ca consultanți independenți sau să-și înființeze propriile companii care să ofere servicii juridice de consultanță în afaceri.

Cerințe de intrare

Licență de licență sau o primă diplomă universitară echivalentă cu o durată de studiu minimă de 3 ani.

Competența de limba engleză - nivelul nu este mai mic decât B2 (conform cadrului comun de referință pentru limbă aprobat de Consiliul Europei). Testul la nivel avansat de limbă engleză este organizat pentru cei care nu posedă certificate IELTS sau TOEFL.

Până la 30 de studenți, în funcție de rezultatele studiilor și motivația lor, sunt admiși pentru al doilea an de studiu la USMB. Cei care nu vor merge în Franța pentru semestrul al treilea vor putea să-și termine studiile în specializarea "Dreptul european al afacerilor internaționale" (doar diploma de la MRU)

Procedura de solicitare și documentele solicitate

Urmați 4 pași:

 1. Completați formularul de cerere online la apply.mruni.eu
 2. Încărcați documentele necesare
 3. Asigurați înregistrarea dvs. prin plata taxei de înscriere
 4. Trimiteți cererea

Documente necesare:

 1. Documente educative
  1. Pentru studenții care doresc să obțină diplomă de licență: Copii certificate autentice ale diplomei de învățământ secundar sau diplomă de învățământ superior cu transcrierea înregistrărilor academice. Documentele trebuie traduse oficial în limba lituaniană sau în limba engleză.
  2. Notă: Pot fi solicitate documente educaționale suplimentare (cum ar fi rezultatele examenelor de stat sau ale învățământului preuniversitar) în funcție de țara de reședință a solicitantului .
  3. Pentru studenții care doresc să obțină diplome de master: copii certificate corecte ale diplomei și diplomei universitare (candidatul trebuie să aibă o diplomă de licență universitară sau o diplomă universitară echivalentă cu o durată minimă de studiu de 3 ani). Documentele trebuie traduse oficial în limba lituaniană sau în limba engleză.
 2. Document care demonstrează rezultatele competenței în limba engleză.
  1. Pentru studenții care doresc să obțină diplome de licență: cel puțin nivelul B1; evaluări ale certificatelor de competență în limba engleză echivalente nivelului B1: documentul TOEFL 477-510, TOEFL IBT 53-64, IELTS 4.5-5.0, nivelul PTE
  2. Pentru studenții care doresc să obțină diplome de master: cel puțin nivelul B2, evaluările certificatelor de competență lingvistică echivalentă nivelului B2: TOEFL Paper 513-547, TOEFL IBT 65-78, IELTS 5.5-6.0.
  3. Notă: în cazul în care nu aveți IELTS sau TOEFL, există posibilitatea de a lua testul online de limbă engleză organizat de Universitatea. Ar trebui să alegeți această opțiune la completarea aplicației. Nu există o taxă suplimentară pentru acest test.
 3. Copie dupa pasaport
 4. Fotografia tip pasaport
 5. Notă scrisă de sponsorizare din partea părinților / sponsorilor și scrisoarea unei bănci cu privire la abilitățile lor financiare (cu venituri din ultimele 3 luni).
Ultima actualizare Decembrie 2018

Despre facultate

Located just outside the city center, Mykolas Romeris University (MRU) is one of the most international universities in Lithuania, currently having about 8,000 students from 48 countries. The universi ... Citeste mai mult

Located just outside the city center, Mykolas Romeris University (MRU) is one of the most international universities in Lithuania, currently having about 8,000 students from 48 countries. The university offers programs fully taught in English for international students at all levels - from Bachelor’s to PhDs in the field of Social Sciences. Citește mai puţin