Master în Drept și Guvernare a Uniunii Europene (dublu program de diplomă cu Universitatea Bordeaux, Franța)

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Programul Dreptul și Guvernarea Uniunii Europene (EULAWG) pregătește studenții să lucreze într-o varietate de practici juridice în domeniul dreptului și al politicilor europene. Scopul este de a dezvolta abilitățile viitoarelor profesioniști în legislația UE și guvernarea gândirii conceptuale, identificând problemele reglementării juridice a UE, precum și tendințele dezvoltării legislației și politicilor UE și sugerând soluții motivate pe diverse probleme de implementare a UE legislația și guvernanța UE. Datorită mobilității cadrelor didactice, acest program este oferit numai în formatul integral.

Executat în comun de Mykolas Romeris University (Vilnius, Lituania) și Universitatea din Bordeaux (Bordeaux, Franța). Prelegerile sunt oferite de specialiști din Franța, Lituania și din alte țări de către avocați și economiști, cadre universitare și profesioniști.

Posibilități de mobilitate internațională

Elevii pot participa la programul de mobilitate ERASMUS, care oferă posibilitatea de a studia la o universitate în străinătate timp de 1 sau 2 semestre și de a face un stagiu într-o altă țară.

Perspectivele de carieră

După absolvirea programului de studii universitare de masterat, se pot lucra în cabinetele de drept internațional ale instituțiilor guvernamentale, organizații internaționale, instituții ale Uniunii Europene, precum și judecători ai instanțelor (instanțe de primă instanță, instanțe de apel, instanțe judecătorești de ultimă instanță) întreprinderi, lobby-uri și baruri.

Cerințe de intrare

Diplomă de licență sau o diplomă universitară echivalentă cu o durată minimă de studii de 3 ani (Master 1 pentru solicitanții francezi).

Competența de limba engleză - nivelul nu este mai mic decât B2 (conform cadrului comun de referință pentru limbă aprobat de Consiliul Europei). Testul la nivel avansat de limbă engleză este organizat pentru cei care nu posedă certificate IELTS sau TOEFL.

Procedura de solicitare și documentele solicitate

Urmați 4 pași:

 1. Completați formularul de cerere online la apply.mruni.eu
 2. Încărcați documentele necesare
 3. Asigurați înregistrarea dvs. prin plata taxei de înscriere
 4. Trimiteți cererea

Documente necesare:

 1. Documente educative
  1. Pentru studenții care doresc să obțină diplomă de licență: Copii certificate autentice ale diplomei de învățământ secundar sau diplomă de învățământ superior cu transcrierea înregistrărilor academice. Documentele trebuie traduse oficial în limba lituaniană sau în limba engleză.
  2. Notă: Pot fi solicitate documente educaționale suplimentare (cum ar fi rezultatele examenelor de stat sau ale învățământului preuniversitar) în funcție de țara de reședință a solicitantului .
  3. Pentru studenții care doresc să obțină diplome de master: copii certificate corecte ale diplomei și diplomei universitare (candidatul trebuie să aibă o diplomă de licență universitară sau o diplomă universitară echivalentă cu o durată minimă de studiu de 3 ani). Documentele trebuie traduse oficial în limba lituaniană sau în limba engleză.
 2. Document care demonstrează rezultatele competenței în limba engleză.
  1. Pentru studenții care doresc să obțină diplome de licență: cel puțin nivelul B1; evaluări ale certificatelor de competență în limba engleză echivalente nivelului B1: documentul TOEFL 477-510, TOEFL IBT 53-64, IELTS 4.5-5.0, nivelul PTE
  2. Pentru studenții care doresc să obțină diplome de master: cel puțin nivelul B2, evaluările certificatelor de competență lingvistică echivalentă nivelului B2: TOEFL Paper 513-547, TOEFL IBT 65-78, IELTS 5.5-6.0.
  3. Notă: în cazul în care nu aveți IELTS sau TOEFL, există posibilitatea de a lua testul online de limbă engleză organizat de Universitatea. Ar trebui să alegeți această opțiune la completarea aplicației. Nu există o taxă suplimentară pentru acest test.
 3. Copie dupa pasaport
 4. Fotografia tip pasaport
 5. Notă scrisă de sponsorizare din partea părinților / sponsorilor și scrisoarea unei bănci cu privire la abilitățile lor financiare (cu venituri din ultimele 3 luni).
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 ... Citeste mai mult

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 countries. The university offers programs fully taught in English for international students at all levels - from Bachelor’s to PhDs in the field of Social Sciences. Citește mai puţin