Citește Descrierea Oficială

 • Calificarea acordată: Master în Comunicare - Educație în Cultură
 • Nivelul de educatie Masters
 • Metodologie: Presencial
 • Durata programului: 2 ani
 • Credite: 48
 • Preț pentru locul de desfășurare: COP 5,175,000

Prezentarea programului

SNIES 105851

Rezoluția calificată a înregistrării nr. 18421 din 09/20/2016.

Valabil 7 ani.

Profilul solicitantului

Profesioniștii au absolvit programe de licență în domeniul științelor sociale și umane, cu un interes deosebit pentru formarea postuniversitară în domeniul comunicării și / sau educației

 • Profesioniștii au absolvit alte programe de licență în domenii conexe ale cunoașterii în scopul obținerii diplomei de master (arte, studii culturale, științe ale sănătății, studii de mediu, studii teritoriale, studii cibernetice etc.).
 • Alți profesioniști interesați de aplicarea cunoștințelor dobândite în Master în noi forme de comunicare educațională, în procesele colective de construcție socială.

Profil absolvent

Înțelegem absolventul ca inovator socio-cultural, un manager al proceselor care indică o viață bună în domeniul cultural, un sistematizator de experiențe, un practician al dialogului cunoașterii și un agent politic.

Marile sub-domenii care articulează construcția Masteratului sunt: ​​a) culturale, b) "viața diversă", c) cunoașterea "lumii vieții" (educație), d) modalitățile de împărtășire a cunoștințelor (comunicare) e) "bună viață" cu ceilalți (cei politici). Înțelegând că subdomeniile anterioare constituie fundamentul domeniului de formare (CEC), capacitățile extinse dobândite de studenți în programul de masterat sunt propuse mai jos.

Înțelegem aceste capacități ca "cunoștințe, abilități și abilități pe care o persoană se dezvoltă să le înțeleagă, să se transforme și să participe în lumea în care trăiesc", transformate dinamic într-un context istoric și teritorial specific. Capacitățile pot fi construite în fiecare dintre subdomeniile Maestrului:

În domeniul culturii. Capacități pentru:

a) să înțeleagă modul în care oamenii și comunitățile au sens în viața de zi cu zi;

b) să înțeleagă modul în care aceștia împărtășesc semnificația produsă (adică ei comunică);

c) să înțeleagă modul în care construiesc cunoașterea cu simțurile produse și împărtășite. Cele trei anterioare sunt esențiale, însă puteți adăuga capabilități cum ar fi:

d) să învețe să aprecieze practicile de know-how ale persoanelor care folosesc permanent "cultura comună" (R. Williams) pentru a construi relații și proiecte;

e) sistematizarea cunoștințelor care au cunoștințe antice și populare ca sursă;

f) încorporarea acquis-ului de învățare care definește universul culturii și a celor înțelese astăzi drept "cyberculture", în care noile generații sunt protagoniști.

În al doilea rând, încorporăm ca element de bază instruirea temei "diversității", adică a capacităților:

a) să binevoiți cealaltă ca atare;

b) își asumă dreptul la diferență ca principiu etic;

c) să poată recunoaște diferența ca element fundamental al interacțiunii de comunicare;

d) recunoaște diversitatea ca poziție centrală pentru dialog;

e) învățați să conversați cu ceilalți;

f) să învețe să fii o gazdă fără condiții.

Când ne referim la educație, ne gândim de fapt la producerea și învățarea cunoașterii pentru lumea vieții. În acest sens, capabilitățile de bază sunt:

a) să recunoască cunoștințele pe care le produce pe baza experienței și practicilor, cunoscătorii tradiționali, populari și tradiționali, cum ar fi popoarele native, vindecătorii, medicii de plante medicinale, moașele, îngrijitorii pădurilor, profesorii și Bătrâni ... copii și tineri;

b) să înțeleagă cum se produce și reproduce această cunoaștere a "lumii vieții";

c) să articuleze aceste cunoștințe în noile vederi ale lumii, în noile complexități și viziuni ale gândirii, în noile cunoștințe și sisteme teoretice, fără a ignora cunoștințele științifice, cu care are loc dialogul cunoștințelor.

Și când ne referim la comunicare, acestea sunt capabilitățile fundamentale:

a) să recunoască căile multiple și diverse de împărtășire cu ceilalți, exprimând, interacționând, influențând, conversând;

b) să recunoască limbile non-verbale, în care emoțiile ocupă un loc determinant, fiind capabile să exprime mai direct experiențele;

c) sa inteleaga capabilitatile pe care un organism trebuie sa le intre in actiune, prin practici constante sau exercitii de transformare a expresiei;

d) își asumă dimensiunea estetică, unde există un impact permanent asupra sensibilității și afectează reciproc corpurile în actul creativ, ca un spațiu privilegiat de comunicare care generează alte căi de a simți și de a gândi;

e) spațiile privilegiate ale libertății în viața cotidiană, unde este posibil să se interacționeze din experiență.

În cele din urmă, la nivelul politicului:

a) transformă formele de viață și societățile pe care le construim mai uman;

b) să recunoască, să recupereze, să facă vizibile și să pună în dialog cunoștințele, cunoștințele, experiențele și modalitățile zilnice de a face;

c) știu cum să ghideze cursul colectivului. Să cuprindă legături sociale și comunitare, să participe și să pună în aplicare strategii de gestionare a conflictelor și de soluționare, luând în considerare contextul sau contextele locale și naționale, să contribuie la generarea strategiilor de incluziune și să încurajeze căutarea participării sociale și politice.

documente de intrare

 • Completați formularul de înregistrare.
 • Atașați o copie a de identitate (carte de identitate, carte de identitate, pașaport, viza corespunzătoare, de identificare străin sau un document valabil care să arate că unul este în curs).
 • Atașați o copie a certificatului de studii pe program de licență încheiat.
 • Atașați experiență de muncă sau legate de certificare, atunci când programul pentru care doriți să vă înregistrați cere acest lucru.
 • Atașați primirea taxelor de înregistrare.
 • Alte cerințe ale programului pe care le introduceți, care au fost autorizate în mod corespunzător.
Program predat în:
Spaniolă

Vezi 4 mai multe cursuri de la Uniminuto »

Ultima actualizare August 7, 2018
Acest curs este Campus based
Start Date
Ian. 2020
Duration
2 anii
La zi
Price
5,175,000 COP
Prețul pentru sediul central.
După locații
După dată
Start Date
Ian. 2020
Termen limită de aplicare

Ian. 2020

Location
Termen limită de aplicare
End Date