Master în Biotehnologie Alimentară

Generalități

Programul de descriere

Obiectivele programului

Programul de master în biotehnologie alimentară își propune să pregătească experți multi-calificați în domeniul controlului calității producției, dezvoltării produselor și inovării în industria alimentară și a băuturilor. Programul cuprinzător al programului acoperă diferite aspecte ale studiilor asupra microorganismelor, culturilor celulare de animale și plante, substanțe biologice active, procese de homeostază și nutriție umană, principii de inginerie genetică și metabolică și tehnici pentru determinarea efectelor produselor modificate genetic asupra obiectelor biologice .

133782_bio.jpg

Avantajele programului

Biotehnologia este o zonă care se extinde la nivel global atât în ceea ce privește cercetarea, cât și producția. Biotehnologia alimentelor este o ramură a științei alimentelor în care se aplică tehnici biotehnologice moderne; pe de altă parte, este o parte esențială a biotehnologiei care vizează dezvoltarea de noi soiuri de alimente care implică sisteme biologice în procesarea lor. Programul integrat de prelegeri, tutoriale, seminarii, sarcini de laborator, formare științifică, practică, studii de caz și perspective de cercetare se concentrează pe îmbunătățirea cunoștințelor și înțelegerii elevilor.

Acest program de master este oferit de Institutul de Inginerie Chimică UrFU în cooperare cu Universitatea ITMO (Sankt Petersburg) și combină avantajele studierii la două universități majore rusești. Pregătirea teoretică fundamentală este susținută de seminarii susținute de specialiști din industrie și experți internaționali și de vizite la laboratoarele și industriile de biotehnologie alimentară. După finalizarea componentei predate a programului de master în biotehnologie alimentară, un student va avea o oportunitate de învățare bazată pe practică sau de lucru în proiect cu cadrele pregătirii unui proiect final de cercetare. Poate fi efectuat într-un institut de cercetare sau un laborator de cercetare universitar sau o companie de biotehnologie alimentară. Faza de proiect a programului de master în biotehnologie alimentară este concepută pentru a permite studenților să aplice cunoștințele obținute în practică.

Facilităţi

 • Laborator microbiologic și biotehnologic complet echipat la UrFU
 • Laborator biochimic la UrFU
 • Laborator de cercetare acreditat de expertiză complexă și atestare de materiale organice la UrFU
 • Mini-brutărie și bere la ITMO
 • Laboratorul de proprietăți reologice ale lucrurilor alimentare la ITMO
 • Laboratorul de cercetare a produselor alimentare specializate la ITMO

Discipline cheie

 • Analiză economică și management de linie (primul semestru, 3 credite, UrFU, Ekaterinburg)
 • Probleme filozofice în știință și tehnologie (semestrul I, 3 credite, UrFU, Ekaterinburg)
 • Metode moderne în biotehnologie (semestrul I, 3 credite, UrFU, Ekaterinburg)
 • Metode de cercetare în biotehnologie / Bazele metodologice ale cercetării biotehnologice / Controlul emoțional al comportamentului în practica profesională (primul semestru, 3 credite, UrFU, Ekaterinburg)
 • Tehnologiile informației în știință și educație (semestrul I, 2 credite, UrFU, Ekaterinburg)
 • Limba străină pentru scopuri profesionale (rusă) (primul semestru, 4 credite, UrFU, Ekaterinburg; semestrul II, 4 credite, ITMO, Sankt-Petersburg)
 • Proiectarea industriilor biotehnologice (semestrul I, 4 credite, UrFU, Ekaterinburg)
 • Inginerie Metabolică în Biotehnologie (semestrul I, 3 credite, UrFU, Ekaterinburg)
 • Fiziologia nutriției (semestrul II, 3 credite, ITMO, Sankt-Petersburg)
 • Caracteristicile biotehnologice Modificarea materiilor prime comestibile / Modificarea biotehnologică a materialelor vegetale (semestrul II, 3 credite, ITMO, Saint-Petersburg)
 • Bazele biotehnologiei drojdiei / Tehnologiilor inovatoare ale berii (al doilea semestru, 3 credite, ITMO, Saint-Petersburg)
 • Bazele fermentației alcoolice / Bazele biotehnologice ale producției de vin (al doilea semestru, 3 credite, ITMO, Saint-Petersburg)
 • Tehnologie pentru prelucrarea materiilor prime oleaginoase / Tehnologie pentru prelucrarea materiilor prime oleaginoase (al doilea semestru, 3 credite, ITMO, Saint-Petersburg)
 • Bazele microbiologice ale industriilor de fermentare / Principiile tehnologiilor microbiologice (semestrul II, 3 credite, ITMO, Saint-Petersburg)
 • Standarde internaționale în biotehnologie și siguranța alimentelor (al treilea semestru, 3 credite, UrFU, Ekaterinburg)
 • Metode fizico-chimice în controlul calității produselor biotehnologice (al treilea semestru, 4 credite, UrFU, Ekaterinburg)
 • Biocataliză și tehnologii biocatalitice (semestrul III, 3 credite, UrFU, Ekaterinburg)
 • Metode genetice moleculare în biotehnologia alimentelor (semestrul III, 3 credite, UrFU, Ekaterinburg)
 • Lucrări de cercetare a studenților de masterat (primul semestru, 5 credite, semestrul III, 11 credite, UrFU, Ekaterinburg; al doilea semestru, 4 credite, semestrul 4, 18 credite, ITMO, Saint-Petersburg)
 • Atasament industrial (semestrul II, 4 credite, ITMO, Sankt-Petersburg)
 • Practică de cercetare (al treilea semestru, 6 credite, UrFU, Ekaterinburg)
 • Practică pre-diplomă (al patrulea semestru, 6 credite, ITMO, Sankt-Petersburg)

Oportunități de carieră

Programul oferit le va oferi studenților cunoștințele, abilitățile și competențele necesare pentru câștigarea unui loc de muncă în industria alimentară și a băuturilor într-o serie de domenii precum producția, controlul calității, dezvoltarea produselor și inovația și gestionarea schimbării pe o piață complexă. Absolvenții vor avea acces la oportunități de muncă internaționale în companii multinaționale mici sau mari, autorități guvernamentale, universități, instituții de cercetare și alte organizații. Absolvenții programului de master pot continua studiile pe un program de doctorat.

Cerințe de admitere:

 • 4 ani licență / diplomă de specialitate (sau egală) în biotehnologie, biochimie, inginerie biochimică, biologie sau în domenii conexe.

Întrebări

Pot plăti pentru acest program în rate?

Taxele de școlarizare pot fi plătite în mai multe rate (până la 6) cu planul individual de plată stabilit la sosirea studentului și semnarea contractului de învățământ.

Unde este amplasat campusul?

Adresa: str. Mira, 28

Ce alte opțiuni de finanțare aveți pentru acest program?

Este posibil să obțineți o reducere pentru performanțe înalte la examenul de înscriere (vă rugăm să observați prețul marcat *)

Ce documente sunt necesare pentru a aplica pentru acest program?

Toți solicitanții trebuie să prezinte următoarea suită de documente care urmează să fie verificate de comisia de admitere:

 1. Scanarea pașaportului solicitantului
 2. Traducerea notarială a pașaportului solicitantului în limba rusă
 3. Documente de învățământ anterioare (diplomă de licență sau egale) cu legalizarea / apostilele lor realizate în conformitate cu standardele de educație rusești (pentru mai multe informații despre aceste proceduri, consultați: href = "https://nic.gov.ru/ro/proc/nic / legalizează )
 4. Transcriere academică completă a notelor (pentru întreaga perioadă de studiu)

Vă rugăm să luați în considerare că documentele în engleză, franceză și germană sunt acceptate și pentru verificarea preliminară a eligibilității. În stadiul de admitere, toate documentele necesită traduceri notariale în limba rusă .

Care este procesul de admitere pentru acest program?

Pentru a primi admiterea la programul de master, trebuie să parcurgeți două proceduri obligatorii, ambele putând fi efectuate în forme îndepărtate. Admiterea se acordă dacă ambele proceduri sunt finalizate cu succes.

 • Recunoașterea documentului:

Toți candidații trebuie să prezinte suita de documente de învățământ necesare (diploma de licență Transcriptul notelor pentru întreaga perioadă de studiu) pentru a fi verificate de către comisia de admitere (verificarea durează 2-4 zile)

 • Interviu

Fiecare solicitant ar trebui să susțină un examen de admitere sub forma unui interviu prin Skype cu administratorul programului. Interviul este programat individual, toate detaliile trebuie negociate cu managerul de admitere.

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

Ural Federal University (UrFU) is one of the largest higher educational institutions in Russia bringing together fundamental education and innovative approach towards the challenges of modern times. O ... Citeste mai mult

Ural Federal University (UrFU) is one of the largest higher educational institutions in Russia bringing together fundamental education and innovative approach towards the challenges of modern times. Our aspiration is to become a world-class university in the heart of Eurasia committed to the complex and sustainable development of research and teaching. Citește mai puţin