Master în Biologie - Curriculum Biodiversitatea și sănătatea mediului

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

APLICA ACUM!

Biologie (specializare Biodiversitate și sănătate de mediu)

Cursul de masterat în biologie oferă un curs de pregătire extrem de specializat pentru accesul la niveluri avansate de formare (doctorat) și pentru a efectua cercetări științifice în universități sau în laboratoare de cercetare publice sau private, activități de proiect în companii biotehnologice, farmaceutice și agroalimentare și organizații publice și private și oportunități de muncă în domeniile impactului asupra mediului, biodiversității și sănătății.

Biodiversitatea și sănătatea mediului sunt una dintre cele două căi educaționale ale programului de masterat în biologie al University of Siena .

Arhiva de fotografii Università di Siena

Cursul își propune să ofere perspective asupra domeniului biodiversității și modalităților de interconectare a acesteia cu sănătatea planetară. Temele din domeniul diversității microbiene, fungice, vegetale și animale vor fi acoperite fie prin prelegeri, fie prin activități de laborator. Modulele axate pe biologia conservării și gestionarea resurselor vor fi adresate studenților cu privire la durabilitatea mediului prin definirea rolului organismelor vii în cadrul ecosistemelor și prin aplicarea tehnicilor de monitorizare și control pentru a-și păstra diversitatea. Vor fi luate în considerare aspecte critice privind contribuția biodiversității la dezvoltarea produselor farmaceutice și controlul calității și siguranței surselor alimentare.

În total, cursul este conceput pentru a pregăti o nouă generație de experți capabili să cerceteze și să aplice abordări integrate pentru biodiversitate și sănătatea plantelor.

Admiterea la curs cu o diplomă de licență în biologie, biotehnologii și știință și tehnologie pentru mediu și natură.

APLICA ACUM!

Obiective și roluri profesionale

Cursul se pregătește pentru profesia de biolog și altele asimilate. Câteva exemple sunt cercetători la universități de stat și private și alte organizații de cercetare publice și private; responsabil în industria farmaceutică, biotehnologică și agroalimentară și în laboratoarele publice și private; responsabil în organisme publice și private (municipalități, regiuni, muzee, parcuri și arii protejate).

În plus, permite accesul la cursuri și / sau concursuri pentru predarea disciplinelor științifice în școlile primare și superioare publice și private.

 • Cercetător la universități și alte organizații de cercetare publice și private
 • Șef al laboratoarelor din industria farmaceutică și biotehnologie
 • Responsabil în organele publice și private
 • Biolog profesionist gratuit

APLICA ACUM!

Cerințe de intrare

Studenții internaționali care doresc să solicite o diplomă Laurea Magistrale trebuie să dețină o diplomă sau o diplomă universitară de trei ani sau o altă calificare de studiu din străinătate, recunoscută ca adecvată și cu cerințe curriculare specifice și pregătire personală adecvată, verificată cu modurile stabilite în reglementările de învățare pentru fiecare masterat, care precizează și criteriile specifice de acces.

Vă rugăm să rețineți că unele programe pot avea acces restricționat și că aplicația poate fi supusă testelor de admitere.

Studenții internaționali care doresc să se înscrie la un prim ciclu (licență - Laurea Triennale), program predat în italiană sau engleză sau la un grad de acces nerestricționat cu un ciclu unic la Giurisprudenza de la University of Siena , își pot depune documentele pentru a primi o scrisoare de acceptare prin platforma online în termenul stabilit de Universitate pentru fiecare an universitar.

Aplicațiile de pe platforma online pentru evaluarea calificărilor de intrare a studenților internaționali care doresc să se înscrie la un program de licență prim (licențiat) sau al doilea (masterat), predat în italiană sau engleză la University of Siena vor avea perioade de timp diferite conform diferite cursuri. Studenții sunt invitați să viziteze periodic această platformă - https://enrolment.unisi.it/ - pentru a vedea ce aplicații sunt deschise și termenele corespunzătoare.

Universitățile și instituțiile de învățământ superior au dreptul să recunoască oficial calificările internaționale.

Rețineți că această procedură nu transformă o diplomă de școală secundară străină într-o calificare italiană.

Arhiva fotografie Università di Siena / Shutterstock

Calendar academic

Departamentele de la University of Siena au adoptat un sistem semestru.

Anul universitar este împărțit în două etape: din octombrie până în ianuarie și din martie până în mai. La sfârșitul fiecărui termen este programată o perioadă de examinare.

Cu toate acestea, fiecare departament are propriul său calendar academic, care poate fi găsit pe site-ul departamentelor (la secțiunea „Didattica”): https://www.unisi.it/strutture/dipartimenti

APLICA ACUM!

Calendarul academic 2020-2021

Termenul de toamnă (primul semestru)

 • Perioada de prelegere: 1 octombrie 2020 - 18 ianuarie 2021
 • Perioada de examinare: 21 ianuarie - 1 martie 2021

Primăvară (semestrul 2)

 • Perioada de prelegere: 4 martie - 14 iunie 2021
 • Perioada de examinare: 17 iunie - 31 iulie 2021

Taxe de școlarizare

Determinarea sumelor contribuțiilor

Suma contribuției datorată fiecărui student înscris la cursuri de licență, cursuri de masterat sau cursuri de master cu ciclu unic oferite de University of Siena este definită pe baza următoarelor elemente:

 • Categoria la care aparține cursul;
 • Situația economică a familiei imediate a elevului, deoarece aceasta este exprimată prin indicatorul echivalent al situației economice (ISEE) pentru anul imediat precedent anului de înscriere;
 • Anul de înscriere;
 • Credite universitare obținute (credite ECTS) în cele douăsprezece luni anterioare datei de 10 august.

Cursul de studiu se încadrează în una dintre cele trei categorii de mai jos:

 • Studii umaniste-sociale (SUA)
 • Tehnico-științific (TS)
 • Asistența medicală reglementată de UE (UE)

Notă: Pentru studenții care sunt cetățeni ai unor țări nemembre UE și care nu sunt rezidenți ai Italiei și pentru studenții cărora calculul ISEE nu este aplicabil familiei lor imediate, se poate aplica un coeficient de ajustare în funcție de țara de origine.

University of Siena pune la dispoziție o pagină de calcul a taxelor de școlarizare: https://www.maprin.unisi.it/tasse19_20/index_eng.php

Arhiva fotografie Università di Siena / Shutterstock

APLICA ACUM!

O puternică misiune internațională

În cele opt secole ale sale de istorie, University of Siena produce o gamă largă de studii în multe domenii culturale diferite.

De-a lungul anilor, University of Siena a îmbunătățit strategia de internaționalizare, urmărind să-și consolideze relațiile academice internaționale și să atragă studenți și cercetători din diferite părți ale lumii.

La începutul secolului 21, această instituție istorică a fost capabilă să facă față provocărilor legate de globalizarea învățării, a cunoștințelor și a cercetării cu un număr mare de colaborări internaționale.

Noi acorduri și proiecte de colaborare internațională stabilite în fiecare an, creșterea numărului de diplome și cursuri predate în limba engleză, deținând o bună plasare în clasamentele naționale și internaționale; acestea sunt câteva dintre punctele forte University of Siena .

Bun venit în Siena

University of Siena este una dintre cele mai vechi universități din Europa, fiind fondată în 1240.

Istoria sa a evoluat alături de tradiția culturală a Toscanei din Evul Mediu până în timpurile moderne.

Siena este situată în inima Toscanei în mijlocul unui peisaj de dealuri ușor rulante. Construit pe trei dealuri abrupte și înconjurat de ziduri străvechi, este un oraș unic în care studenții pot petrece o perioadă de studiu profitabilă, plină de oportunități pentru îmbogățirea personală.

APLICA ACUM!

Ultima actualizare May 2020

Despre facultate

The University of Siena is one of the oldest universities in Europe, having been founded in 1240. Its history has evolved alongside Tuscany’s cultural tradition from the Middle Ages to modern times.

The University of Siena is one of the oldest universities in Europe, having been founded in 1240. Its history has evolved alongside Tuscany’s cultural tradition from the Middle Ages to modern times. Citește mai puţin