Master în Arte în Limba Engleză și Lingvistică

Generalități

Programul de descriere

Absolvenții acestui program de masterat vor fi masterat în engleză și engleză de specialitate în filologie și alte discipline din domeniul științelor umaniste și vor avea o cunoaștere cuprinzătoare a teoriei, metodologiei și aplicațiilor practice ale lingvisticii engleze. Absolvenții vor avea o gamă largă de posibilități de angajare în toate domeniile în care este necesară o educație universitară, combinată cu cunoștințe excelente în domeniul competențelor de comunicare în limba engleză, de comunicare, de luare a deciziilor și de informare și de flexibilitate. Absolvenții cei mai promițători își continuă studiile în programe postuniversitare în Cehia sau în străinătate.

Combinații: onoruri simple sau duble; pot fi combinate cu orice alt subiect la care se acordă dubla onoruri NMgr. Programul se aplică de asemenea.

Limba de predare este engleza. Limba engleză și lingvistică engleză este un program de plată cu taxă; taxa anuală de studiu este de 110 000 CZK.


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

Examenul de admitere: un examen cu două rânduri

Conținutul examenului de admitere:

  • Prima rundă - test scris (maxim 50 de puncte, 90 de minute)
    • analiza lingvistică a unui text în limba engleză
  • A doua rundă - examen oral (interviu, maximum 50 de puncte)
  • motivație pentru studierea limbii engleze și lingvistice (maximum 15 puncte)
  • sistemul de gramatică în limba engleză și abilitățile lingvistice (maximum 35 de puncte)

Prima rundă se concentrează pe o analiză lingvistică a textului în limba engleză: descrierea morfologică a clasei de cuvinte, analiza sintactică a propozițiilor simple și multiple, principiile de bază ale formării cuvintelor și semanticii lexicale, cunoașterea generală a istoriei limbii engleze, descrierea funcțională a sistemului gramatic și categoriile gramaticale relevante.

A doua rundă urmărește:

  1. evaluarea motivării solicitantului de a studia limba engleză și lingvistică (solicitantul este de așteptat să demonstreze un interes deosebit față de limba engleză și lingvistică și o idee generală privind posibilitățile de angajare după absolvire);
  2. să evalueze cunoștințele reclamantului despre sistemul gramatic de limba engleză și terminologia lingvistică relevantă (care se așteaptă să corespundă celei care a urmat după absolvirea unei diplome de licență în limba engleză a unei mari universități cehe) și abilitățile lingvistice și vorbit).


Alte cerinte:

Nici unul (nu sunt necesare certificate de competență engleză)


Condiții de admitere

Admiterea la studii universitare este condiționată de învățământul secundar complet confirmat printr-un certificat de absolvire a școlii. Admiterea la studii post-universitare (programul de masterat) este, de asemenea, condiționată de educația completă în orice tip de program de studiu.

Metoda de verificare:


Literatura recomandată, întrebări eșantion

Informații suplimentare: uajd.ff.cuni.cz (Departamentul de Limba Engleză și Metodologia ELT)

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Faculty of Arts at Charles University is currently one of the largest and most important research and educational institutions in the arts and humanities in Central Europe.

The Faculty of Arts at Charles University is currently one of the largest and most important research and educational institutions in the arts and humanities in Central Europe. Citește mai puţin