Master în Advanced Spectroscopie în Chimie (Joint Erasmus Mundus)

Generalități

5 locații disponibile

Programul de descriere

60079_logo.jpg

Cursul de masterat ASC este gestionat în comun de următoarele universități (consorțiul ASC):

 • Universitatea Alma Mater din Bologna, Italia;
 • Universitatea din Helsinki, Finlanda;
 • Universitatea Jagielloniană din Cracovia, Polonia;
 • Universitatea din Leipzig, Germania;
 • Universitatea Lille1, Franța (Instituție coordonatoare)

OBIECTIV

Rețeaua ASC urmărește pregătirea studenților pentru a deveni experți și a dezvolta abilități internaționale pentru carierele profesionale industriale în caracterizarea spectroscopică a materiei și / sau a doctoratului.

Programul ASC a atins un nivel ridicat de armonizare, cu o singură schemă de program Master aplicabilă la fiecare instituție parteneră și astfel oferind o mai bună integrare în schema europeană.

Toți studenții de succes primesc mai multe diplome de la instituțiile în care au frecventat cursuri.

Acest program master ASC va:

 • garantează calitatea (toți partenerii au acreditat oficial Master în chimie);
 • să permită accesul studenților la tehnici care nu sunt disponibile la nivel local (mutualizarea echipamentelor);
 • oferă un fundal solid în Spectroscopia avansată, atât în ​​tehnicile experimentale, cât și în cunoștințele științifice;
 • să promoveze mobilitatea studenților într-o rețea de laboratoare de cercetare răspândită în țările dintr-o zonă vastă a Europei, într-un mediu în care aceștia vor fi bine îngrijiți și vor dobândi abilități transferabile într-un mediu multicultural;
 • pregătiți elevii să devină experți în tehnici experimentale de amploare în spectroscopie;
 • ajută și pregătește elevii să-și dezvolte abilitățile pentru a-și urma studiile de doctorat viitoare și / sau pentru activitățile profesionale.

Originalitatea acestui program este de a permite studenților să-și aleagă teza de doctorat de cercetare într-un domeniu foarte specializat, în funcție de obiectivele lor profesionale. Nivelul ridicat de echipament disponibil în consorțiu este unic.

O schemă de mobilitate asigură faptul că, pe lângă specializarea ridicată și accesul la tehnologiile de ultima generație, studenții vor face un curriculum de studiu comun în diferite instituții de învățământ superior din cadrul consorțiului ASC. Absolvenții ASC sunt cel puțin bilingvi și au studiat și lucrau timp de 2 ani într-un mediu multicultural. Ei sunt bine pregătiți pentru o carieră europeană sau internațională.

Masterul ASC este acordat studenților care s-au arătat prin evaluare adecvată pentru:

 • au competențe care le fac potrivite pentru a fi angajate ca chimiști profesioniști în industria chimică și industriile conexe sau ca întreprinzători;
 • să poată aplica tehnici moderne și avansate de spectroscopie în cadrul celor mai recente cerințe europene;
 • să poată utiliza aplicațiile teoretice și experimentale moderne de spectroscopie;
 • au dobândit un standard de cunoștințe și competență care le va permite accesul la unitățile de curs sau ciclurile secundare (doctorat).

TIP DE GRAD

Mai multe diplome de Master of Science cu teză în «Spectroscopie avansată în chimie» acordate de universitățile din consorțiu, după terminarea a 90 de ECTS de cursuri și 30 ECTS a unei teze de masterat. Fiecare universitate gazdă a elevului eliberează o diplomă de master, cu condiția ca studentul să fi validat cel puțin un semestru (30 ECTS) la fiecare universitate gazdă.

Se oferă un supliment de diplomă comună, care explică specificul programului și mobilitatea individuală și specializarea pentru student.

Chimia Euromaster® Label a fost acordată la data de 01.12.2008 de către Asociația Europeană a Rețelei Tematice Chimice (ECTNA) membrilor consorțiului pentru cursul EM Master în «Spectroscopie avansată în chimie» pentru o perioadă de 5 ani.

ERASMUS MUNDUS BURSE

Masterul ASC a fost susținut timp de 10 ani de către Uniunea Europeană. În prima perioadă, din 2003 până în 2008, această finanțare a permis consorțiului ASC să dezvolte curriculumul ASC. În 2007, programul ASC a primit eticheta Erasmus Mundus și, prin urmare, a primit finanțare pentru 5 ediții de curs (2008-2013). A fost reînnoită în 2015 pentru o perioadă de cinci ani (2015-2020), pentru edițiile a 3 ediții (2016, 2017 și 2018).

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

5 European universities, ASC partners since 2005, have been working together to design and implement a joint master course in Advanced Spectroscopy in Chemistry

5 European universities, ASC partners since 2005, have been working together to design and implement a joint master course in Advanced Spectroscopy in Chemistry Citește mai puţin
Lille , Kitzscher , Helsinki , KRAKÓW , Bologna + 4 Mai mult Mai Puțin