Master în științele mass-media academice

Generalități

Programul de descriere

Programul de studii comune New Media Art cu Universitatea RISEBA * (Riga)

2 ani, ACADEMIC MASTER Gradul de științe umaniste, în sub-sector - arta mediatică nouă

* Cursurile universitare vor fi organizate în Riga

Program de studiu: Dr.sc.soc., Asoc.prof. Rasa Šmite

Taxă pe an: 3000 EUR

Cerințe de admitere:

  • Compilarea creativă a unor lucrări recente (video, foto, design sau similare)
  • Aplicație pentru tema tezei de masterat
  • Diplomă de licență în științe umanitare sau în învățământul superior profesional în științe umanitare, sociale, arte sau educaționale

Despre program

Programul de masterat NEW MEDIA ART este multidisciplinară, dinamică, practică reală condusă, bazată pe cercetare, orientată spre cooperare și comunicare. Se oferă două Pathways : - ARTĂ ACUSTICĂ / MUZICĂ DIGITALĂ - MEDIA ÎNREGISTRAT DIGITAL.

Programul de studiu a fost lansat în septembrie 2010. Elevii dobândesc diferite instrumente și abilități noi de media (interactive, multimedia, sunet, rețea etc.) în crearea de lucrări de artă. Cheia acestui program este cercetarea - inclusiv cercetarea proceselor de artă. Accentul se pune pe artă ca cercetare - în arta mediatică nouă, înseamnă că artistul este nu numai creatorul operelor de artă, ci și cercetătorul și practicianul noilor instrumente, media, tehnologie, proces social, descoperiri științifice.

Oportunități de carieră

După obținerea diplomei universitare de masterat, absolvenții de masterat au posibilitatea de a lucra la instituția de cercetare a artei sau la alte instituții din industria creativă (compania de publicitate, instituțiile culturale sau instituțiile proprii) și instituțiile IT. De asemenea, aceștia au dreptul de a-și continua studiile ca doctoranzi în domeniul New Media Art în Liepaja University sau în alte instituții de învățământ superior din Letonia sau UE.

Evaluare

Evaluarea cunoștințelor studenților este un proces continuu, care durează pe parcursul întregului semestru și se realizează pe baza unor misiuni și teste independente, precum și a testelor și examenelor de credit de două ori pe an. În timpul semestrului, fiecare modul are în vedere mai multe sarcini independente - lucrări individuale și de grup, teste și rapoarte. La sfârșitul fiecărui modul sunt prezentate prezentările modulului și proiectul final (prezentările sunt deschise publicului) și evaluate (participanții includ studenți, lectori, director de program și angajați ai laboratorului de cercetare din domeniul artei, audiență).

În plus, fiecare program de studiu de la Liepaja University este evaluat în mod regulat în conformitate cu sistemul de control al calității.

Evaluarea se face printr-o scală de zece puncte sau cu ajutorul unui test de creditare.

Limba programului

Programul se desfășoară în limba engleză.

Structura programului

Dimensiunea programului de studii Master este de 132 ECTS (80 CP), iar durata programului este de 2 ani. Programul este format din trei părți:

  • O parte (79,5 ECTS / 45 CP) - cursuri obligatorii de Cercetare în mediul New Media Art and Culture;
  • B (22,5 ECTS / 15 CP) - cursuri obligatorii, care se așteaptă la o educație mai profundă a studenților și la dezvoltarea abilităților și abilităților lor profesionale în două domenii - Arte Acustice / Muzică digitală și Digital Networked Media
  • Teza de doctorat (30 ECTS / 20 CP)

Obiective obligatorii

Cultură audio, Cercetare de artă nouă, Economie bazată pe cultură, Media interactivă, Medii fotografice, Noi medii (artă) în mediul cultural, Arte acustice / Muzică electronică, Media digitală de rețea, Proiect de teză.

Metode de predare și învățare

Achiziționarea programului de studii este organizată sub forma unor prelegeri, seminarii, practică în ateliere, documentare a procesului, studii independente, dobândirea de literatură și alte surse de informare, lucrul la un proiect de artă, discuții, autoevaluare, participare la New Media festivaluri, misiuni independente (muncă individuală sau de grup). Implementarea fiecărui curs are în vedere integrarea cunoștințelor, abilităților și abilităților, succesiunea cursurilor în legătură cu scrierea proiectului de cercetare al elevilor.

Planificarea individuală

Pe parcursul cursului, elevii îndeplinesc sarcinile de practică, înființarea și prezentarea lucrării (primul an universitar) și a lucrării de masterat (anul universitar 2).

Durata programului

Dimensiunea programului de studii universitare de masterat este de 120 ECTS (80 CP), iar programul este implementat pe parcursul a doi ani de studiu.

Competență lingvistică

IELTS minim (6).

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Choose to study in Liepaja University - it is the key to your development!

Choose to study in Liepaja University - it is the key to your development! Citește mai puţin