Master în Științele Informației

Generalități

Programul de descriere

Actualizarea termenului limită pentru cerere

 • Studenți non-UE / SEE: 1 mai (termenul inițial de 1 aprilie a fost prelungit din cauza COVID-19)
 • Studenții UE / SEE și studenții care nu au nevoie de viză / permis de ședere prin VU Amsterdam *: 1 iunie (termenul inițial de 1 mai a fost prelungit din cauza COVID-19)

Științele informației este aria multidisciplinară care acoperă Tehnologia informației și comunicării (TIC) și aplicarea sa practică în societate. Vă interesează modul în care informațiile sunt create și procesate în companii și organizații? Vă interesează tehnologia și aplicațiile sale practice? Credeți că este important să luați în considerare rolul oamenilor, organizațiilor și culturilor în proiectarea, modelarea și schimbul de informații? Dacă da, atunci programul de Master în Științele Informației la Vrije Universiteit Amsterdam este o alegere excelentă pentru dumneavoastră.

Științele informației reunește informatică, studii organizaționale și managementul cunoștințelor. Dispune de cursuri care vă mențin în fața ritmului rapid al evoluțiilor din acest sector. Programul abordează optimizarea tehnologiei informației în setările companiei și aplicarea inovatoare a web-ului pentru a prelua, dezvălui și partaja informații, în special în setările bogate în media. Programul promovează cunoștințele științifice și transmite un sentiment de responsabilitate socială. Există un grad mare de flexibilitate în program, cu o valoare totală de 18 credite care pot fi alese dintr-o listă de cursuri aprobate.

Cursurile noastre de Master evoluează de-a lungul anilor pentru a reflecta cercetările și evoluțiile în curs de desfășurare a disciplinei Științele informației. Acestea includ cursuri fundamentale, cursuri invitate și cursuri de ultimă oră de către Școala Națională de Cercetare Absolventă SIKS. Cursurile noastre actuale includ: Cunoaștere și media, Proiectare orientată către servicii, Inovație digitală, Web-ul social, Recuperarea informațiilor, Arhitectură software, TIC pentru dezvoltare, Ingineria cunoștințelor și Antreprenoriat.

Program de studiu

Programul de Master în Științele Informației te antrenează să devii un profesionist de excepție, capabil să rezolve problemele independente și de echipă în ceea ce privește proiectarea, aplicarea și utilizarea în viață reală a sistemelor informaționale complexe în organizații. Factorul distinctiv al programului este echilibrul bine ajustat între rigoarea științifică și relevanța practică a conținutului cursurilor.

Programul constă din cursuri de științe ale informației dezvoltate și predate exclusiv la UV, precum și cursuri împărtășite cu alte programe din cadrul UV și din afara acestuia. Există o colaborare strânsă cu UvA: o serie de cursuri sunt împărtășite între Științele informației la UV și programul de master „Studii informaționale” la UvA. Ambele programe au o semnătură proprie, distinctă, în care Științele informației de la VU urmărește combinarea atât a profunzimii, cât și a lățimii în subiectele sale.

Programul este configurat într-un mod care permite studenților să urmeze majoritatea cursurilor la UV, dacă preferă acest lucru. Cursurile VU și UvA sunt programate în diferite zile lucrătoare pentru a preveni călătoriile aeriene.

Curriculumul Științele informației
Programul de Master Științele Informației conține următoarele părți:


Cursuri regulate: 30 EC
Cursurile pot varia de-a lungul anilor, consultați ghidul de studiu.

Cercetări academice: 30 CE
Această parte este formată din trei elemente: Metode de cercetare Metode de cercetare interdisciplinară în IS (6 CE, perioada 2). Acesta este un curs general care abordează atât metode calitative, cât și cantitative pentru efectuarea cercetărilor academice. Va trebui să finalizați acest curs înainte de a putea lucra teza.

Proiectarea tezei (6 CE, perioada 3)
Cu supervizorul tezei, pregătești o propunere de teză și un plan de lucru, indicând ce metode de cercetare intenționezi să folosești și o planificare. Proiectarea tezei ar trebui să includă un studiu al literaturii relevante.
Teză (18 CE, al doilea semestru)

Acesta este proiectul de master care urmează să fie realizat, bazat pe proiectarea tezei. Teza rezultată poate fi o teză obișnuită sau o lucrare academică de 10-15 pagini; această alegere este lăsată de student, în consultare cu supraveghetorul.

Structura generală
• Studenții pot începe o dată pe an în septembrie. Programul are o durată de 1 an.
• Pentru a preveni călătoriile aeriene, cursurile VU și UvA sunt programate în diferite zile ale săptămânii:

- Cursuri VU: luni, joi
- Cursuri UvA: marți, miercuri, vineri

Perspectivele de carieră

Perspectivele de carieră pentru absolvenții de Științele Informației sunt excelente.

Absolvenții programului lucrează într-o gamă largă de industrii și instituții publice, atât în interiorul, cât și în afara sectorului TIC. Ei ocupă poziții de consultanți, analiști, proiectanți, coordonatori de proiect, manageri de programe TIC și cercetători. Exemple specifice includ locuri de muncă în calitate de consultant de aplicații la o companie globală de servicii de afaceri, analist de proces de afaceri la o fabrică de bere multinațională, editor web pentru o companie de radiodifuziune, manager TIC la o bancă / companie de asigurări și coordonator TIC într-un muzeu. În mod obișnuit, absolvenții obțin locuri de muncă în care acționează ca legătura între TIC și persoanele non-TIC: vorbesc ambele „limbi” și înțeleg ambele domenii. Există o cerere enormă și tot mai mare pentru astfel de oameni. Desigur, programul este o pregătire excelentă pentru dezvoltarea dvs. în calitate de cercetător științific în domeniul managementului informațiilor.

Continuarea studiilor
Studenții absolvenți cu note excelente sunt invitați să solicite o poziție de doctorat. Acestea sunt în mod normal acordate timp de patru ani, timp în care studentul este de așteptat să conducă cercetări, să fie prezent la conferințe, să predea și să lucreze la o teză de doctorat.

De ce VU Amsterdam ?

Un program de master de un an
Științele informației la VU Amsterdam pot fi finalizate într-un an.


Procese de afaceri și web semantic
Științele informației se bazează pe reputația de clasă mondială a VU Amsterdam în domeniile software și servicii și web semantic. De asemenea, derulăm The Network Institute, o instalație de cercetare unde Facultățile de Informatică, Economia și Administrarea Afacerilor și Științele Sociale lucrează împreună. VU Amsterdam vă oferă un mediu de lucru de înaltă calitate, cu personal didactic talentat și facilități moderne de studiu.


Personal
Programul Științele Informației se caracterizează prin stilul său personal în supravegherea studenților în timpul lucrărilor de proiect și a tezei de master, precum și prin consiliere academică disponibilă.


Contacte cu comerț și industrie
Facultatea are contacte strânse cu comerțul și industria locală, națională și internațională. Noile dezvoltări sunt integrate perfect în program. Mai exact, lucrăm cu companii de consultanță, servicii financiare, industria muzicală, furnizori de energie electrică și instituții culturale.

Criterii de admitere

Cerințele sunt împărțite în cerințele specifice și cerințele generale ale specialiștilor de specializare.

Cerințe specifice programului de master

Master-ul este deschis studenților cu o diplomă universitară de licență în științe ale informației sau în domenii conexe precum informatică, informatică, analize de afaceri sau inteligență artificială. Dacă aveți o diplomă de licență într-un domeniu aferent, vă puteți înscrie condiționat pentru programul de Master în Științele Informației. Cerința generală de intrare este finalizarea cu succes a unui număr de cursuri universitare relevante (fie la VU Amsterdam sau echivalent), care includ, de obicei, următoarele subiecte:

 • Cursuri de științe informaționale: Modelarea afacerilor și Ingineria cerințelor, Interacțiunea om-calculator, proiectul Științele informației
 • Cursuri de științe informatice: cursuri la nivel de bază în programare, inginerie software și baze de date.
 • Cursuri din alte discipline (afaceri / economie, științe sociale, studii de cultură și comunicare).

Cerințe generale de competență a limbii
VU Amsterdam solicită solicitanților internaționali să facă un test de engleză și să depună punctajul lor ca parte a cererii. Excepție fac studenții care și-au încheiat studiile în Canada, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Noua Zeelandă sau Australia sau care au obținut o diplomă de bacalaureat internațional sau de bacalaureat european.
Admiterea la un program de master: regula Bachelor-before-Master
Regula Bachelor-before-Master este aplicată tuturor programelor VU. Aceasta înseamnă că puteți începe un program de master numai la 1 septembrie dacă ați obținut diploma de licență. Subiectele de licență necompletate nu sunt permise dacă doriți să începeți un program de master.

Ce înseamnă asta acum pentru studenți?

Este posibil să fiți nevoit să vă ajustați planul de studiu. De exemplu, dacă planificați un semestru în străinătate în primul semestru și doriți să începeți următorul program de masterat în septembrie, vă rugăm să rețineți că fiecare parte a programului de licență trebuie finalizată - nu numai părțile obligatorii ale program. Alte întreruperi (scurte) ale programului tău de studiu pot avea, de asemenea, un efect asupra capacității tale de a merge la un program de master. Dacă programul de licență nu este completat complet, nu puteți începe programul de master până la începutul anului universitar următor. Luați în considerare acest lucru atunci când vă planificați traseul de studiu! Vă rugăm să contactați consultanții noștri de studii atunci când aveți întrebări.

Prezentare generală Științele informației.

 • Limba de predare: engleză
 • Durata: 1 an
 • Termenul de depunere a cererii: 1 iunie pentru studenții olandezi și UE. 1 aprilie pentru studenții non-UE.
 • Data începerii: 2 septembrie
 • Tipul studiului: Full-time
 • Domeniul de interes: Calculatoare, Știință, Matematică și Afaceri
Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over ... Citeste mai mult

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over 26,000 students from all over the world. Students and staff of 122 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Curious about student life at VU Amsterdam? Click here to ask our International Student Ambassadors. Citește mai puţin