Master în Științe ale Educației: Comunicare și Surditate

Generalități

2 locații disponibile

Programul de descriere

Doriți să analizați și să îmbunătățiți posibilitățile de comunicare ale persoanelor surde? Atunci acesta este programul pentru tine.

Masteratul în Sordăbilitate (fost: Comunicare și Surditate) este un program unic în timpul căruia dobândești abilități teoretice și metodologice. Aceste abilități vă vor permite să analizați comunicarea în situații specifice domeniului surdozității. Veți învăța să aplicați aceste cunoștințe în contextele cercetării și intervenției. Programul este deosebit de interesant pentru cei care lucrează deja ca profesioniști și care ar dori să-și extindă cunoștințele de bază și abilitățile de cercetare.

Programul începe cu cursul Introducere în Comunicare cu persoane cu Surditate. În acest curs, veți afla despre procesele comunicative fundamentale, inclusiv subiecte precum comunicarea simbolică timpurie și narațiunile și rolul gesturilor în comunicare și gândire.

După cursul introductiv, studenții primesc coaching în metodologie. De asemenea, veți efectua o pregătire practică și veți scrie un raport al cursantului. În plus, veți efectua cercetări și veți scrie o teză de master.

De ce să studiezi acest program în Groningen?

 • Singurul program din lume care se concentrează pe comunicarea cu oamenii care sunt surzi
 • Are ca scop furnizarea de instrumente care să le ajute să comunice persoanelor cu surditate și auditiv
 • Instrumentele achiziționate în acest program sunt aplicabile și altor persoane cu dizabilități
 • studenții din anumite țări sunt eligibili pentru grantul Orange Knowledge Program

Program

Anul 1

Cursuri

 • Introducere în surditate (5 CE)
 • Proiect de master și teză (50 CE)
 • Teorii și modele (5 CE)

A studia in strainatate

 • Studiul în străinătate este opțional
 • Maximum 30 EC

Cerințele de admitere

Diploma olandeza

Cerințe specifice Mai multe informatii
Cunostinte minime

Dacă aveți deficiențe în legătură cu statisticile și metodologia de cercetare, atunci oferim posibilitatea de a urma cursuri pre-master. Biroul de admitere vă va informa dacă v-ați califica pentru acest lucru.

Educație anterioară

Un program de licență cu nevoi speciale, educație sau un alt program relevant de licență și cunoștințe suficiente despre metodologie.

O diplomă de licență nerelevantă și o premasteră SPO finalizată.

Diplomă internațională

Cerințe specifice Mai multe informatii
Cunostinte minime Dacă aveți deficiențe în legătură cu statisticile și metodologia de cercetare, atunci oferim posibilitatea de a urma cursuri pre-master. Biroul de admitere vă va informa dacă v-ați califica pentru acest lucru.
Test de limbă Limba oficială a programului este engleza. Vorbitorii de limbă nativă engleză trebuie să furnizeze rezultate satisfăcătoare pentru unul dintre următoarele teste standard: TOEFL: ≥ 580 teste pe hârtie, ≥ 237 teste pe computer; ≥ 92 pe internet; IELTS (Academic): ≥ Banda 6.5 Trebuie să fie furnizate rezultatele oficiale ale testelor. Vă rugăm să rețineți, nu acceptăm rezultatele TOEFL instituționale ca dovadă a competenței în limba engleză.
Educație anterioară Științe pedagogice de licență, științe ale educației, științe sociale sau o diplomă de licență relevantă similară (de exemplu, Studii pentru tineret, educație cu necesități speciale) și cunoștințe suficiente despre metodologie.
Scrisoare de referinta Candidații trebuie să furnizeze două referințe / scrisori de recomandare de la arbitri academici care au cunoștințe detaliate despre documentele lor academice.
Cerere scrisă

Vă rugăm să vă înregistrați prin StudieLink. După ce ați trimis detaliile dvs. în Studielink, veți primi un e-mail cu informațiile necesare pentru a activa contul de utilizator pentru OAS (Sistemul de Aplicații Online).

Vă rugăm să încărcați următoarele documente în OEA:

 • O copie certificată a diplomei (de licență) pe baza căreia solicitați admiterea în programul nostru (atât în limba originală, cât și în traducere în engleză)
 • O copie certificată a transcrierii înregistrărilor dvs. (în limba originală și tradusă în engleză)
 • O copie certificată a rezultatelor dvs. pentru unul dintre testele de engleză menționate (excepție pentru vorbitorii nativi)
 • O copie a pașaportului sau a cărții de identitate
 • O scrisoare de motivație

Scrieți (tastați) o scrisoare (nu mai mare de o foaie A4) în care vă explicați motivația de a urma acest program. Ar trebui să luați în considerare cel puțin următoarele subiecte:

 • Motivația ta de a studia la nivel de master;
 • Studiu relevant și / sau experiență de muncă;
 • Domenii de interes deosebit în acest program de master;
 • Perspectivele de carieră și modul în care completarea acestui program de master ar contribui la realizarea lor.

Cerințe de limbă

Examen Scor minim
IELTS banda de ansamblu 6.5
Pe hârtie TOEFL 580
TOEFL bazat pe computer 240
TOEFL bazat pe internet 92

Procedura de înregistrare

Pentru a aplica pentru acest program, mergeți mai întâi la Studielink. După ce ați trimis detaliile dvs. în Studielink, veți primi un e-mail cu informațiile necesare pentru a activa contul de utilizator pentru OAS (Sistemul de Aplicații Online).

Apoi, vă rugăm să încărcați următoarele documente în OEA:

 • O copie certificată a diplomei (licență) pe baza căreia solicitați admiterea în programul nostru (atât în limba originală, cât și în traducere în engleză);
 • O copie certificată a transcrierii înregistrărilor dvs. (atât în limba originală, cât și în traducere în engleză);
 • O copie certificată a rezultatelor dvs. pentru unul dintre testele de engleză menționate (cu excepția vorbitorilor nativi);
 • O copie a pașaportului sau a cărții de identitate;
 • O scrisoare de motivație;
 • Două referințe.

Termene de depunere a cererilor

Tipul de student Termen limita Începeți cursul
Studenți olandezi

01 iunie 2020

01 septembrie 2020

Studenți din UE / SEE

01 iunie 2020

01 septembrie 2020

studenți non-UE / SEE

01 mai 2020

01 septembrie 2020

Taxe de școlarizare

Naţionalitate An taxă Formular de program
UE / SEE 2019-2020 2083 € cu normă întreagă
non-UE / SEE 2019-2020 14650 € cu normă întreagă
UE / SEE 2020-2021 2143 € cu normă întreagă

Perspective de locuri de muncă

După absolvire, aveți cunoștințele și abilitățile necesare pentru a lucra în domeniul educației legate de surdozitate. Acest program vă oferă o bază bună pentru activitatea de consultanță în educație și pentru cercetări ulterioare.

Cercetare

Centrul de cercetare privind handicapurile profunde și multiple

Programul de Master Deafblindness este legat de Centrul de Cercetare cu privire la handicapuri profunde și multiple.

Domeniul cercetării

 • Domeniile pentru cercetare sunt concentrate pe subiectul comunicării cu persoanele cu surditate;
 • Cercetările sunt, de asemenea, efectuate în domeniul persoanelor surde și cu dizabilități suplimentare sau al persoanelor cu dizabilități senzoriale și multiple;
 • Liniile de cercetare sunt crearea sensului, comunicarea tactilă, evaluarea, comunicarea și trecerea la un limbaj cultural.
Ultima actualizare Octombrie 2019

Despre facultate

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Citeste mai mult

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Citește mai puţin
Groningen , Leeuwarden + 1 Mai mult Mai Puțin