Citește Descrierea Oficială

Despre

Vă interesează politica și doriți să vă specializați în politica europeană și într-o perspectivă comparativă? Programul de masterat în limba engleză, cu normă întreagă, în limba engleză, cu program de masterat în limba engleză, poate fi alegerea potrivită pentru dvs. În acest program de Master veți analiza modul în care schimbările sociale, economice și politice au un impact comparativ asupra sistemelor politice și a instituțiilor de guvernare europene atât la nivel internațional, cât și la nivel național.

Veți fi instruiți în eforturile actuale de cercetare și în dezbaterile politice, explorați perspective teoretice și dezvoltați abilități de cercetare sofisticate, pe care le veți aplica celor două dimensiuni principale ale politicii europene. Una este modul în care politicile naționale și structurile politice se confruntă cu schimbările sociale și economice globale și deciziile supranaționale. Celălalt este modul în care instituțiile supranaționale, cum ar fi UE, sunt, la rândul lor, afectate de interesele naționale și de mobilizarea politică. Prin integrarea acestor două unghiuri, elevii din specializarea Științe Politice: Politica publică europeană vor dobândi cunoștințe fundamentale și un set de competențe care sunt în mare cerere pentru poziții decizionale la nivelurile de elaborare a politicilor la nivel european și național. Programul oferă îndrumări personalizate de către un personal recunoscut la nivel internațional, a cărui bilanț de cercetare a fost recent evaluat ca fiind printre cele mai bune din Europa în acest domeniu.

Acest program este acreditat de NVAO. După finalizarea programului veți primi diploma recunoscută la nivel internațional de Master of Science (MSc).

Programul de studiu

Programul nostru de Master în Științe Politice vă oferă o pregătire amănunțită și largă în metodologia și teoria științelor sociale și politice. Aceasta implică aplicarea și utilizarea practică a unei varietăți de metode de cercetare științifică și cunoașterea unei game de perspective teoretice și a modului de integrare a acestora în cercetarea dumneavoastră. Master's este un program de un an full-time, predat în întregime în limba engleză. Are un volum de muncă de 60 de credite.

Științe politice: Cursuri de politică publică europeană în ghidul de studiu.

Structura programului

Programul începe cu o bază largă comună și vă permite treptat să vă stabiliți propriul profil.

 • În perioada 1 urmează două cursuri de teorii și abordări de bază în cele două sub-discipline majore ale științei politice: politica comparativă și relațiile internaționale. Aceste cursuri vă oferă o bază de cunoștințe obișnuită și vă vor prezenta la dimensiunea completă a disciplinei.
 • În perioada 2, alegeți două chestiuni selectate care acoperă diferite aspecte ale proceselor politice contemporane. Puteți alege o problemă selectată care aparține specializării dvs. și una pentru a vă lărgi domeniul de aplicare.
 • În perioada 3 urmează un curs mai general referitor la filozofia științei și a cercetării, care este de a contribui direct la pregătirea lucrării dvs. de teză și vă oferă atât cunoștințe teoretice cât și instrumente metodologice.
 • În perioada 4 vă exersați abilitățile de cercetare într-un atelier în cadrul specializării dumneavoastră. Lucrând în grupuri mici pe teme specifice, practicați toate etapele ciclului empiric: alegerea și formularea chestiunii de cercetare, revizuirea literaturii, proiectarea cercetării, analiza datelor și raportul. Experiența practică și gama de teme de cercetare relevante și actualizate din cadrul specializării dvs. care vor fi prezentate aici vă permit să utilizați lucrarea în atelier ca o piatră de hotar pentru teza de masterat.
 • În perioada 5 și 6 lucrați individual la teza de masterat, supravegheată de unul dintre membrii personalului din diferitele noastre grupuri de cercetare.

De ce studiază științele politice la VU Amsterdam ?

 • Bază largă, specializare clară

Programul nostru are o structură cumulativă unică, în care vă specializați în continuare în fiecare lună. De la un început comun în cele două sub-discipline majore ale domeniului (Relații Internaționale și Politică Comparativă), te-ai împărțit în grupuri mai mici în cursurile de licență selectate și ai lucrat treptat la specializarea ta. Acest lucru culminează în subiectul tezei de masterat individual.

 • Supravegherea intensivă, activități extra-curriculare

Programul constă în tutoriale extrem de interactive, ateliere de lucru și supraveghere individuală intensivă. Având în vedere dimensiunea relativ mică a programului (50-70 de studenți împărțiți pe trei specializări), într-adevăr vă cunoașteți profesorii și vă vor cunoaște. Seminariile, excursiile și atelierele de cercetare extra-curriculare vă oferă ocazia de a vă implica și în politică și organizații (politice) din afara sălii de clasă.

 • Componenta de cercetare puternică

Programul încurajează utilizarea atât a metodelor cantitative, cât și a celor calitative și vă oferă un domeniu larg de abordări teoretice, de la teoriile mai tradiționale ale disciplinei la teoria critică. În cadrul diferitelor cursuri, o atenție deosebită este acordată combinației de cunoștințe și abilități teoretice (raționament, scriere, prezentare și tehnici de cercetare) și există un accent deosebit pe elaborarea argumentației pentru a vă susține propriile constatări. În cele din urmă, sub supravegherea unui membru al personalului cu experiență în specializarea dvs., veți efectua cercetări independente pentru teza dvs. de Master.

 • Reputația internațională

Programul este dezvoltat și predat de o echipă de renume internațional cu o rețea extinsă internațională. Calitatea predării noastre este evidențiată de rezultatele pozitive ale evaluării: în ultimii ani, profesorii noștri au fost votați cei mai buni din Olanda. Programul are un caracter internațional, întrucât cel puțin 35% din angajați sunt internaționali și aproximativ 50% din studenții care încep în fiecare an provin din străinătate.

 • Grad dublu

Este posibil să se obțină un grad dublu. Dacă alegeți acest lucru, veți urma un program de 2 ani în cadrul căruia veți petrece un an la UV și la un an la Universitatea Carolina de Nord din Chapel Hill. Pentru mai multe informații, a se vedea mai jos: "Guvernanța europeană în două grade".

 • Ce spun elevii

Studenții din Știința Politicii Master la UV au declarat în studiul național al studenților din 2017 că sunt mulțumiți de educația provocatoare, internaționalizarea, facilitățile de studiu, orarele, sarcina de studiu și dimensiunea grupului programului.

Perspectivele de carieră

Ca absolvent al programului de masterat în Științe Politice de la VU Amsterdam , sunteți capabil să lucrați eficient într-un mediu multidisciplinar: sunteți familiarizat și aveți o bază solidă în abordările utilizate în lumea întreagă a științelor sociale. Ați dezvoltat abilități în metodologia de cercetare (analiză, colectare de date și procesare), scriere, prezentare, vorbire publică și lucrul în echipă.

Datorită accentului pus pe metodologia și scrisul de cercetare, mulți absolvenți își găsesc locul de muncă în calitate de analist politic sau consilier în cadrul unei organizații internaționale guvernamentale sau neguvernamentale, în sectorul privat sau ca funcționar public într-un minister al guvernului. Veți fi, de asemenea, bine calificat să lucrați în domeniul jurnalismului. Absolvenții găsesc, de asemenea, locuri de muncă în domeniul comunicării și al relațiilor externe. Aplicarea pe deplin a competențelor de cercetare oferite de program vă pregătește, de asemenea, pentru o carieră în continuare în mediul academic. Mulți dintre absolvenții noștri participă la doctorat de renume. programe din întreaga lume.

stagii
Găsirea unei poziții într-o organizație (internațională) poate fi dificilă, în special pe piața actuală a locurilor de muncă. În timpul programului, veți afla mai multe despre propriile interese și cum le puteți folosi pentru o carieră internațională. După finalizarea masterului, elevii cu o înaltă motivație se pot adresa profesorilor lor pentru posibilități de stagiu în cadrul rețelei profesorilor. Un stagiu de cercetare la departamentul nostru de Științe Politice este, de asemenea, o opțiune. Această experiență de lucru vă va ajuta să continuați cariera.

Program predat în:
Engleză

Vezi 72 mai multe cursuri de la Vrije Universiteit Amsterdam »

Ultima actualizare November 8, 2018
Acest curs este Campus based
Start Date
Sept. 1, 2019
Duration
1 an
La zi
Price
2,083 EUR
pentru studenții EEA-UE.
Deadline
Iunie 1, 2019
1 April for non-EU-students.
După locații
După dată
Start Date
Sept. 1, 2019
Termen limită de aplicare
Iunie 1, 2019
1 April for non-EU-students.

Sept. 1, 2019

Location
Termen limită de aplicare
Iunie 1, 2019
1 April for non-EU-students.
End Date