Regatul Unit

Studiu in Marea Britanie

Învățământul superior în Marea Britanie

Datorită universităților sale excelente, învățământul superior din Marea Britanie este foarte dorit, nu numai de către cetățenii țării, dar și de către oameni din toate colțurile lumii. De obicei studenții merg la universitate la 18 ani. Majoritatea vor urma o școală finanțată de stat pentru studiile universitare, pentru a controla costurile mai bine.

În Marea Britanie prima diplomă universitară e cea de licență. Majoritatea studenților petrec aproximativ 3 ani studiind pentru această diplomă, iar în acest timp ei sunt studenți universitari. După absolvirea unui program de licență, studenții eligibili pot alege să urmeze o educație postuniversitară. Un masterat, care de obicei durează un an, este prima opțiune. Programele de doctorat durează aproximativ 3 ani. Admiterea la programe postuniversitare este foarte competitivă, iar aceste programe nu sunt finanțate de stat.

Pe lângă aceste 3 diplome de bază, studenții din Marea Britanie pot urma și calificări specializate prin diferite administrații și organizații. Aceste calificări specializate pot include Psihologia, Dreptul, Medicina, Pedagogia sau Afacerile. 

Studiul în Marea Britanie îți poate oferi beneficiul unei diplome oferite de una dintre cele mai prestigioase școli din lume. Țara valorifică educația, iar tu vei trăi în mijlocul gânditorilor și cercetătorilor extraordinari. Dacă programul tău de studiu acordă o atenție puternică asupra cercetării, atunci studiul în Marea Britanie îți va putea oferi oportunitatea de a te alătura unor programe excelente de cercetare.

 

Taxe de școlarizare

Dacă vrei să studiezi în Marea Britanie, e important să înțelegi costurile. În anul universitar 2012/2013, programele universitare din Anglia costau maxim £9,000 pe an, costul mediu fiind de £6,000. Programele postuniversitare costă mai mult decât cele universitare, dar ele variază foarte mult de la o școală la alta. Studenții din afara Angliei au plătit de la £5,000 la £20,000 pe an pentru școlarizare.

A absolvi cu o diplomă din Marea Britanie îți poate deschide multe uși spre oportunități de angajare. Datorită faptului că aceste universități sunt atât de prestigioase oriunde în lume, vei avea și oportunitatea de a te angaja în locații internaționale, dar și în interiorul Marii Britanii, dacă vrei să te stabilești aici.

 

Asigurarea de Sănătate

Marea Britanie oferă un sistem național de sănătate numit National Health Service. Studenții care urmează cel puțin 6 luni de cursuri în această țară se pot califica pentru tratament gratuit sau finanțat în Marea Britanie. Cei care sunt cetățeni EEA sau care deja locuiesc în Marea Britanie se califică automat pentru serviciile NHS, indiferent de durata studiilor în Marea Britanie.

 

Obținerea unei vize pentru Marea Britanie

Tipurile de vize de studii în Marea Britanie:

  • Nivelul 4 General - Această viză se aplică la adulți cu vârsta de peste 17 care vin in Marea Britanie pentru a studia.
  • Vizitator Student - Această viză se aplică tuturor studenților care urmează un curs scurt și care nu doresc să lucreze pe perioada șederii.
  • Viitor Student - Acest viză se aplică pentru studenții care trebuie să urmeze anumite pregătiri finale înainte de la începe nivelul 4 general.

 

Sfaturi

Ține minte în timp ce te pregătești pentru a studia în Marea Britanie că mai multe universități sau programe specifice pot fi foarte competitive. Trimite-ți aplicația devreme pentru a-ți asigura un loc și aplică la mai multe școli pentru a-ți îmbunătăți șansele de a fi acceptat. Caută cazare la preț acceptabil în apropiere de universitate sau în campus și pregătește-te pentru opțiunea de a împărți un apartament sau o garsonieră cu încă o persoană pentru a-ți maximaliza investiția financiară. Cu aceste sfaturi vei putea studia în Marea Britanie cu minime complicații, profitând de o țară cu o moștenire educațională bogată și cu o reputație internațională în producerea de absolvenți de calitate.

 

Despre Marea Britanie  

Multă lume confundă Regatul Unit cu Marea Britanie, dar de fapt ele nu sunt același lucru. Regatul Unit este un grup unit de țări: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Aceste patru țări împărtășesc un grup de insule la nord-vest de Europa continentală și sunt unite sub un guvernământ cu o monarhie. Marea Britanie cuprinde doar Anglia, Scoția și Țara Galilor.

În timp ce Regatul Unit are 4 țări diferite, fiecare cu propria cultură și cu dialecte diferite, există un motiv bun pentru care mulți confundă Regatul Unit cu Anglia. Timp de secole Anglia a dominat națiunea cu o monarhie frecvent numită "Regina Angliei". Când lumea se gândește la Regatul Unit, imaginea monarhului este unul din primele lucruri la care se gândește. Regii, reginele, prinții și prințesele Angliei au devenit celebrități internaționale. Regatul Unit este cunoscut și pentru alți idoli culturali precum Davin Beckham, Dr. Who sau The Beatles. Dacă ai vizita UK, ai vrea să mănânci ciocolată decadentă de Cadbury după o masă tradițională de fish and chips și să bei un pahar tare de Guinness.

Oamenii din Regatul Unit sunt cunoscuți ca fiind lideri în arte, dar și în științe și tehnologie. Regatul Unit este locul unde încep de obicei trendurile în modă și unde sunt născuți actori și muzicieni. Londra, centrul tuturor, este adesea numită drept "superputere culturală".

Marea Britanie, și în special Anglia, este cunoscută universal pentru universități de top. Oamenii călătoresc din toate colțurile lumii pentru a studia la una dintre cele mai bune școli, precum Cambridge sau Oxford. De fapt, Marea Britanie are 4 universități clasificate în topul 10 al Clasificării QS a Universităților Mondiale.

 

Clima în Marea Britanie

Clima în Marea Britanie variază enorm de la o locație la alta. Zonele care sunt în apropiere de Atlantic, precum Irlanda de Nord și Țara Galilor, sunt umede, vântoase și cu temperaturi blânde. Anglia are temperaturi reci, dar nu foarte reci, aproape întregul an și are parte de un număr mediu de ploi. Și zăpada poate apărea, dar asta e neobișnuit.

 

Costul de trai

Precum clima, costul de trai variază, depinzând de unde te afli în Marea Britanie. Londra, care este un centru cultural și educațional, este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume. Mâncatul în oraș este scump peste tot în Anglia, așa că ar trebui să iei în considerare un cămin studențesc sau apartament care are bucătărie, pentru a mai tăia din cheltuieli.

Școli

Școli și Universități în Regatul Unit

Școli și Universități Online în Regatul Unit