Managementul transportului aerian de master avansat

Generalități

Programul de descriere

Managementul transportul aerian MS

Predate în limba englezăEconomic și financiar vorbind, companiile de transport aerian sunt acum obișnuiți să funcționeze într-un mediu extrem de competitiv solicitante mare adaptabilitate. Programul de Master de specialitate in Management de transport aerian își propune să ofere o înțelegere sistematică a tuturor aspectelor legate de sectorul transportului aerian, inclusiv economia de transport aerian, operațiunile, de marketing și strategii financiare, managementul resurselor umane si performanta, și principalele provocări și strategii pentru viitor.

Absolvenții sunt echipate cu toate cunoștințele esențiale necesare pentru a urma o carieră în acest sector.


Cerințe preliminare


În general, candidații pentru admiterea la programul de o diplomă de master de specialitate trebuie să aibă un grad de 5 ani de licență [Bac + 5] sau o diplomă de 4 ani de licență [Bac + 4], plus 3 ani de experiență profesională. Candidații cu o diplomă de licență de 4 ani și nici o experiență profesională se poate aplica, dar numărul de locuri disponibile pentru astfel de candidați este foarte limitat (maximum 3).


Atunci când se aplică pentru programul de masterat de specialitate in Management de transport aerian, următoarele grade sunt foarte apreciate:

- Licențiat în afaceri sau inginerie,

- Licențiat în drept, economie sau management (studii de doi ani de masterat, de un an avansat sau gradul de formare de specialitate, de exemplu DESS, DEA sau echivalent non-franceză).


Atenție deosebită va fi acordată candidaților care au absolvit stagii în companii aeriene, aeroporturi, agentii de turism sau companii de producție aeronautice.


Oportunități


Companiile de transport aerian trebuie să completați un număr mare de posturi specializate. Cu toate acestea, numai companiile mari (companii aeriene, producatori, aeroporturile) sunt capabile de a recruta un număr semnificativ de specialiști legale, financiare și de management. În cazul întreprinderilor mijlocii, o înțelegere sistemică a sectorului de transport aerian este o condiție necesară pentru realizarea eficienta. O diplomă de master de specialitate în Management transportul aerian este în mod clar un avantaj semnificativ pentru activitățile sectoriale, cum ar fi următoarele: marketingul transportul aerian și de cercetare de piata, reprezentantul de vânzări, managementul extinderea rețelei, implementarea de noi aeronave, dezvoltarea de programe de zbor, cercetări operaționale, Aeroportul analiza capacității și dezvoltare, auditor management, manager de handling la sol, etc.

Structura


1 parte: Teoria (octombrie până în martie)

15 module de 1 până la 2 săptămâni fiecare


• rolul unui avion în cadrul sistemului de transport la nivel mondial,

• dreptul aviației civile internaționale și europene,

• economie de transport aerian și de management,

• securitatea transportului aerian,

• Dezvoltare durabilă,


Două parte: In-companie stagiu (aprilie-septembrie)


Un stagiu de 6 luni într-un mediu profesional, fie în Franța sau în străinătate.

• operațiuni aeriene,

• marketing,

• echipa mangement,

• management financiar fi,

• managementul resurselor umane,

• marfă,

• pasageri și servicii de calitate,

• sol-andling,

• comunicare și de gestionare a crizelor, după accident de avion,
• strategii de avioane.

Acesta este supravegheat de un tutore de organizația gazdă și de către
un tutore bursă. Studentul este necesar pentru a produce o teză,
pe care el / ea apără în fața unui juriu combinat.

Ultima actualizare August 2015

Despre facultate

ENAC was founded in 1949 in Paris-Orly, and moved to Toulouse in 1968. The «Ecole Nationale de l’Aviation Civile» (ENAC)is a unique example: it is the only aviation-oriented university in France and i ... Citeste mai mult

ENAC was founded in 1949 in Paris-Orly, and moved to Toulouse in 1968. The «Ecole Nationale de l’Aviation Civile» (ENAC)is a unique example: it is the only aviation-oriented university in France and in Europeoffering a wide and complete panel of aeronautics-oriented training programs and activities, serving the aeronautical world, and particularly the air transport sector. Citește mai puţin