Maestru de filme de un an

Generalități

Programul de descriere

Introducere

Cursul oferă studenților cunoștințe și tehnici care să le permită să producă lucrări audiovizuale în orice format. Studenții vor afla despre și vor completa activitatea directorului și a celorlalți membri ai echipei de regie în procesul de pregătire, filmare și post-producție.

De asemenea, vor obține cunoștințe generale asupra sarcinilor îndeplinite de ceilalți membri ai unei echipe de producție implicate în lucrări audiovizuale: director de fotografie, director de artă, editor, designer de sunet etc. Toate aceste cunoștințe și abilități vor fi dobândite prin continuarea lucrărilor practice în exerciții narative audiovizuale. Cursul include, de asemenea, subiecte teoretice care, bazate pe imagini, acoperă diferite domenii ale cinematografiei audiovizuale contemporane, de la cele mai inovatoare tendințe din filmele moderne până la o revizuire istorico-culturală a cinematografiei spaniole din ultimii douăzeci de ani.

Public țintă

 • Absolvenți de comunicare audiovizuală, arte plastice sau alte diplome universitare legate de activitatea audiovizuală. Profesioniști din sectorul filmului sau audiovizualului care doresc să afle mai multe despre realizarea filmului.

Aptitudini

 • Cunoașterea și posibilitatea de a folosi mecanisme audiovizuale ale limbajului pentru a povesti povești.
 • Efectuarea tuturor activităților unui director atunci când realizează o activitate audiovizuală: planificarea, implementarea și supravegherea diferitelor procese de producție.
 • Având suficiente cunoștințe teoretice și practice ale sarcinilor îndeplinite de celelalte departamente implicate în producerea unei opere audiovizuale (regia fotografiei, regia artelor, editare, sunet etc.)
 • Să fie capabil să lucreze în echipă pentru a produce lucrări audiovizuale, colaborând cu ceilalți membri și conducând un proiect comun.
 • Să fii matur și să ai standarde analitice stricte în autoevaluarea muncii efectuate, atât personal, cât și pentru echipă în ansamblu.

Plan de curs

 • Analiza filmului
 • Tendințe și estetică în cinematografia contemporană
 • Cinema spaniol: de la Almodóvar până în zilele noastre
 • Practică în narațiune audiovizuală
 • Tehnici audiovizuale I
 • Tehnici audiovizuale II
 • Antrenament tehnic

Metoda de predare

Cursul se bazează pe metoda „învățare făcând”: elevii întreprind mai multe sesiuni practice de narațiune audiovizuală pe parcursul cursului, în care integrează cunoștințele conceptuale și tehnice dobândite. Studenții sunt distribuiți în grupuri de lucru de patru sau cinci persoane.

Fiecare student este responsabil pentru cinci lucrări practice în calitate de regizor și, în plus, trebuie să participe activ la rolurile diferite de cele ale regizorului, în timp ce filmează lucrările practice ale membrilor grupului. În cadrul subiectelor teoretice, dezbaterea în clasă va fi încurajată pe baza vizionărilor comune în format seminar.

Scopul acestor subiecte este de a oferi studenților referințe ale lucrărilor audiovizuale contemporane și de a-i ajuta să își dezvolte propria retorică asupra imaginilor și cinematografiei actuale, pe baza unei lucrări analitice care pot fi fie scrise, fie sub formă de prezentare orală sau video audiovizual eseu.

La finalizarea masterului, studenții pot prezenta proiecte de scurtmetraj fie individual, fie ca grup. În funcție de calitatea propunerilor și în urma selecției de către un juriu, două dintre ele vor fi produse de către școală pe un calendar și cu fondurile pentru a se adapta caracteristicilor propunerii.

Comunitatea ESCAC

Acesta este cel mai bun moment din istorie pentru a lucra în sectorul audiovizualului: nu a existat niciodată o asemenea varietate de ecrane disponibile atâtor utilizatori. Aceste ecrane au nevoie de conținut pentru a furniza produse unui public global și, ca urmare, marile companii de tehnologie investesc în crearea audiovizualului. Talent ESCAC.

Absolvenții cu cariere recunoscute la nivel național și internațional s-au instruit la școala noastră. Regizori de film, producători, regizori de fotografie, editori, supraveghetori VFX, etc. Veți găsi o mare parte din talentul ESCAC în creditele multor filme și serii. Sistemul nostru de învățare se bazează pe învățare prin acțiune. Vrem să învățați în timp ce faceți, însoțit de cei mai buni profesioniști din sector. La ESCAC formăm povestitori. Vă vom învăța cum să vă spuneți povestea, orice specialitate ați ales.

Munca absolvenților și a companiei de producție a școlii (ESCAC Films) a primit peste 500 de premii naționale și internaționale, precum Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj internațional din Festivalul Sundance (2006) sau premiul al treilea la Cinefoundation - prezentat de Festivalul Cannes (2015).

Campusul internațional: În acești 25 de ani, peste 5.500 de studenți de 23 de naționalități diferite au vizitat campusul nostru, ceea ce contribuie la îmbogățirea culturală și îmbunătățirea comunității. Zece lungmetraje produse pentru a stabili absolvenți în industrie prin programul Ópera Prima. Laboratoare pentru accesul la industrie de către tineri profesioniști: o zonă deschisă tutelată de profesioniști activi, destinată absolvenților sau foștilor studenți de masterat în specialitățile VFX, script și Set Construction.

Scopul laboratoarelor este de a pune în practică cunoștințele lor și de a-și încuraja abilitățile în contextul producțiilor reale în lungmetraje, scurtmetraje și serii de la ESCAC Films, precum și colaborarea cu companii din sector. Școala noastră este recunoscută de CILECT (o organizație formată din cele mai bune școli de film din lume) și suntem singura școală de film din Spania care este recunoscută oficial. ESCAC își antrenează studenții pe baza competențelor încrucișate, oferind cunoștințe și instrumente pentru a dezvolta ulterior o carieră în orice domeniu al creării de conținut.

De ce să facem parte din Comunitatea ESCAC?

Vei face parte din comunitatea ESCAC, care îți va oferi șansa de a-ți perfecționa talentul într-un cadru care promovează creativitatea și interacțiunea dintre studenții și elevii de toate vârstele. Știați că majoritatea absolvenților filmează în continuare filme cu foștii colegi de clasă ESCAC? ESCAC nu se termină când absolviți; comunitatea continuă în lumea profesională.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de J ... Citeste mai mult

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de Jurassic World II), Oscar Faura (DP de Imitation Game), Bernat Vilaplana ( Montador de Hellboy II), Oriol Tarrago (Diseñador de sonido de Jurassic World 2), Kike Maillo (Diretor de EVA), Marc Coll (Directora de 3 días con la Familia) y más de 40 premios Goya, Gaudi, Bafta y Ariel entre otros. Citește mai puţin