Introducere

Oferă studenților cunoștințele și tehnicile necesare pentru a le pregăti pentru a produce operele audiovizuale în orice format. Elevii vor învăța despre și vor realiza activitatea regizorului și a celorlalți membri ai echipei de filmare în procesele de pregătire, filme și post-producție. De asemenea, vor obține cunoștințe generale despre sarcinile îndeplinite de ceilalți membri ai unei echipe de producție implicate în operele audiovizuale: directorul fotografiei, directorul de artă, editorul, designerul de sunet etc. Toate aceste cunoștințe și aptitudini vor fi dobândite prin continuarea lucrărilor practice exerciții narative audiovizuale. Cursul include, de asemenea, subiecte teoretice care, folosind filmul ca bază permanentă, acoperă diferite domenii ale artei audiovizuale contemporane, de la cele mai inovatoare tendințe ale cinematografiei actuale până la o perspectivă istorico-culturală asupra filmului spaniol în ultimii douăzeci de ani.

"Vă întâlniți oameni cu aceleași preocupări și într-un mediu bazat pe munca practică în grupuri. Totul se face ca o echipă cu o diviziune a muncii care îți permite să-ți găsești locul. " Bernat Vilaplana , absolvent al ESCAC, Editing specialty (Premiul Three Goya pentru cea mai bună editare pentru un monstru / The Labyrinth of Impossible)

Public țintă

 • Absolvenți din domeniul comunicării, umaniste, arte și design.
 • Profesioniști din sectorul cinematografic sau audiovizual care doresc să învețe mai multe despre filme.

Aptitudini

 • Cunoașterea și capacitatea de a folosi mecanisme lingvistice audiovizuale pentru a spune o poveste.
 • Efectuarea tuturor activităților unui director atunci când realizează o activitate audiovizuală: planificarea, implementarea și supravegherea diferitelor procese de producție.
 • Având suficiente cunoștințe teoretice și practice privind activitatea celorlalte departamente implicate în producerea de lucrări audiovizuale (director de fotografie, director de artă, editor, sunet etc.)
 • Fiind capabil să lucreze într-o echipă pentru a produce opere audiovizuale, să coopereze cu ceilalți membri ai echipei și să conducă un proiect comun.
 • Fiind matură și având standarde analitice stricte în auto-evaluarea muncii efectuate, atât personal cât și pentru o echipă ca întreg.

Structura

 • Practica în narațiunea audiovizuală
 • Tehnici audiovizuale I
 • Tehnici audiovizuale II
 • Studii de film I: analiză de film
 • Studii de film II: tendințe și estetică în cinematografia contemporană
 • Studii de film III: Cinematografia spaniolă: de la Almodóvar până în prezent
 • Antrenament tehnic

Metoda de predare

1. Învățare-prin-acțiune

Cursul se bazează pe metoda "învățării prin practică": elevii efectuează mai multe sesiuni de narațiune practice audiovizuale de-a lungul cursului, în care integrează cunoștințele conceptuale și tehnice dobândite.

2. Lucrări practice

Elevii sunt împărțiți în echipe de patru. Fiecare student este responsabil pentru munca sa în calitate de director și, în plus, trebuie să participe activ la rolurile diferite de cel al regizorului, în timp ce filmează munca practică a membrilor grupului. Posibilitatea filmării diferitelor proiecte de grup extracurricular în weekend, cu condiția ca acestea să aibă aprobarea tutorelui cursului.

3. Subiectele teoretice

În subiectele teoretice, dezbaterea în clasă va fi încurajată pe baza viziunilor comune într-un format de seminar. Scopul acestor discipline este de a oferi studenților referințe ale operelor audiovizuale contemporane și de a le ajuta să își dezvolte propria retorică asupra imaginilor și a cinematografiei actuale bazate pe lucrări analitice care pot fi fie scrise, fie sub forma unei prezentări orale sau a unui videoclip audiovizual eseu.

Cerințele de admitere

Solicitanții de curs trebuie să treacă printr-un proces de selecție și să îndeplinească cerințele (administrative) de studiu în Spania.

Cum să aplicați

Solicitanții trebuie să trimită următoarele documente utilizând formularul de preînscriere disponibil pe site-ul ESCAC:

 • Declarație (maximum 600 de cuvinte)
 • Sinopsisul unui film scurt
 • 5 fotografii originale, create de solicitant
Program predat în:
 • Engleză

Vezi 5 mai multe cursuri de la ESCAC - Escuela superior de Cinema y Audivisuales de catalunya »

Ultima actualizare Iunie 19, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Ian 13, 2020
Duration
1 an
La zi
Price
9,900 EUR
După locații
După dată
Start Date
Ian 13, 2020
End Date
Dec 20, 2020
Termen limită de aplicare

Ian 13, 2020

Location
Termen limită de aplicare
End Date
Dec 20, 2020

One Year Filmmaking I ESCAC (Barcelona)