Citește Descrierea Oficială

IPSA : Școala de Inginerie Aeronautică și Spațială

IPSA este o școală de inginerie care oferă o programă de 5 ani (acreditată de CTI) 100% dedicată aeronauticii și spațiului. Interesul pentru "tot aerospațial" este o sursă specială de motivație în școală, iar pasiunea este împărtășită atât de studenți, cât și de lectori. IPSA este situat în Paris și Toulouse.

Programul nostru de licență (3 ani) este predat în limba franceză (în Paris și Toulouse) și inițiază studenți în domeniul aerospațial. Studiile de subiecte sunt Matematică, Fizică, Științe aeronautice, Științe informatice și Electronică. În al treilea an, studenții se pot specializa în sisteme aerospațiale sau vehicule aerospațiale.

Programul nostru de Master (2 ani) este predat pe deplin în limba engleză (numai în Paris). În cursul acestor 2 ani, studenții pot individualiza cursurile prin opțiuni și majore științifice (Energie și Propulsie, Mecanică și Structuri de Avioane, Sisteme Embedded, Mechatronics, lansatoare de spațiu și sateliți etc.).

La intersectia lumii industriale si academice, cercetarea este una dintre axele fundamentale ale pedagogiei IPSA . IPSA are 7 laboratoare de cercetare:

 • Laboratorul de Sisteme Autonome Aeriene (LS2A)
 • Laboratorul de Sisteme Inteligente (LS2I)
 • Laborator în sisteme complexe (LSCI)
 • Laboratorul de Simulare și Calcul Numeric (LSNC)
 • Laborator în termică și termodinamică (L2TI)
 • Laboratorul de Mecanică Materiale și Structuri (L2MS)
 • Laboratorul de încercări aerodinamice și modelare (LEMA)

Programul Master

Programul de Master este compus din majore și opțiuni (Energie și Propulsie, Mecanică și Structuri de Avioane, Sisteme Embedded, Mechatronics, lansatoare de spațiu și sateliți etc.) care constituie axe de aprofundare esențiale pentru dobândirea de cunoștințe solide în domeniul lor. Aceste evoluții au fost întotdeauna ghidate de activitatea consiliului de dezvoltare al școlii.

Diploma de inginerie, echivalentă cu un Master de inginerie aerospațială acordată de IPSA plasează absolvenții în măsură să abordeze orice problemă legată de aeronautică și spațiu. Formarea IPSA permite de asemenea absolvenților să lucreze în domenii avansate legate de aeronautică și spațiu, în special în transportul terestru, care utilizează tehnici și tehnologii similare cu cele utilizate în aeronautică.

Curriculum-ul diplomei de master IPSA îndeplinește pe deplin așteptările viitoare ale industriei franceze și mondiale în domeniul aeronautic.

IPSA este acreditată de către "Comisia de Titru d'Ingénieurs" (CTI, organism de acreditare pentru școlile de inginerie franceză), deține eticheta EUR-ACE® și face parte din Grupul Educațional IONIS. https://www.ionis-group.com/

IPSA în cifre

 • 1700 de studenți în două campusuri: Paris-Ivry și Toulouse
 • 3000 absolvenți
 • 60 de universități partenere
 • 200 de industrii partenere
 • 40 de asociații studențești
 • 28 de stagii stagii obligatorii finale
 • 85% dintre studenții angajați în 3 luni de la absolvire

Cerințele de admitere

Eligibilitate

Masterul nostru de Inginerie este deschis candidaților care dețin o diplomă de licență de 3 ani (sau echivalent) în Inginerie Aerospațială, Inginerie Mecanică, Inginerie Electrică și Electronică, Inginerie Mechatronică sau domenii conexe.

Cerințe de limbă

TOEFL 79, TOEIC 785, rezultatele IELTS 5,5 sau Cambridge BULATS.

Admiterea la cerere, eventual cu un interviu pe skype. Cereți-ne formularul de cerere.

Termen limita

15 mai

Contacteaza-ne

IPSA
63 bis boulevard de Brandebourg
94 200 Ivry sur Seine

IPSA se află la porțile din Paris. Este ușor accesibil cu transportul public rutier și public.

Program predat în:
Engleză
Ultima actualizare February 11, 2019
Acest curs este Campus based
Start Date
Aug. 2019
Sept. 2019
Duration
2 anii
La zi
Price
20,250 EUR
Deadline
Contactează şcoala
Mai 15, 2019
După locații
După dată
Start Date
Sept. 2019
Termen limită de aplicare
Mai 15, 2019
Start Date
Aug. 2019
Termen limită de aplicare

Aug. 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date

Sept. 2019

Location
Termen limită de aplicare
Mai 15, 2019
End Date