Maestru de Inginerie în Microelectronica Inginerie Manufacturing

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

39323_39224_colorful_campus_photo.jpg

Citiți mai multe despre modul în care RIT abordează criza coronavirusului aici

Prezentare generală

Masterul de inginerie de fabricație a microelectronicii acoperă aspectele intensive ale tehnologiei circuitului integrat, tehnicilor de modelare și de simulare și verificării practice a acestor procese de laborator. În laborator, elevii din diverse medii de inginerie și știință proiectează și fabrică circuite semiconductoare, învață cum să utilizeze echipamentele imagistice, să dezvolte și să creeze sisteme, să își producă și să testeze propriile circuite integrate în camera noastră curată. Microelectronica de fabricație la RIT utilizează multe discipline diferite, cum ar fi chimie, fizică, și inginerie pentru a oferi un grad care face studenții noștri foarte căutat pe piața muncii.

MEC în inginerie de fabricație microelectronică oferă o educație largă pentru studenții care sunt interesați de o carieră în industria de semiconductori și dețin o diplomă de licență în inginerie tradiționale sau alte discipline științifice.

Rezultatele programului

După finalizarea programului, elevii vor putea:

 • Proiectați și înțelegeți o secvență de pași de procesare pentru a fabrica un dispozitiv cu stare solidă pentru a satisface un set de parametri geometrici, electrici și / sau de procesare.
 • Analizați datele electrice experimentale dintr-un dispozitiv cu stare solidă pentru a extrage parametrii de performanță pentru comparație cu parametrii de modelare folosiți în proiectarea dispozitivului.
 • Înțelegerea materialelor, proceselor și sistemelor litografice actuale pentru a satisface cerințele de modelare a imaginilor și / sau dispozitivelor.
 • Înțelegeți relevanța unui proces sau dispozitiv, propus sau existent, pentru practicile de fabricație actuale.
 • Efectuați într-un mediu de inginerie microelectronică, după cum reiese dintr-un stagiu.
 • Apreciază domeniile de specialitate din domeniul microelectronicii, cum ar fi ingineria dispozitivelor, proiectarea circuitelor, litografia, materialele și procesele, producția și producția.

Plan de studiu

Elevii primesc diploma de ME după finalizarea cu succes a 30 de ore de credit, care sunt compuse din cursuri de bază, cursuri elective, seminarii de cercetare și un stagiu. În anumite circumstanțe, un student poate fi obligat să completeze cursuri de punți care să depășească numărul minim de credite. Cursanții completează cursuri în domeniul microelectronicii, microlitografiei și producției.

Microelectronică

Cursurile de microelectronică acoperă aspecte majore ale tehnologiei de fabricare a circuitelor integrate, cum ar fi oxidarea, difuzia, implantarea ionilor, depunerea chimică a vaporilor, metalizarea, gravarea cu plasmă etc. Aceste cursuri subliniază tehnicile de modelare și simulare, precum și verificarea practică a acestor procese . Elevii folosesc instrumente software speciale pentru aceste procese. În laborator, elevii proiectează și fabrică circuite integrate de siliciu MOS, învață cum să utilizeze echipamentele de procesare a semiconductorilor, dezvoltă și creează un proces și fabrică și testează propriile circuite integrate.

microlitografia

Cursurile de microlitografie sunt cursuri avansate în chimie, fizică și procesare implicate în microlitografie. Litografia optică este studiată prin tehnici de difracție, Fourier și evaluare a imaginii. Modelele de difracție scalară sunt utilizate pentru a simula formarea imaginilor aeriene și influențele parametrilor imagistici. Sunt studiate sistemele de rezistență pozitivă și negativă, precum și procesele pentru aplicarea IC. Subiectele avansate includ rezistențe amplificate chimic; sisteme de rezistență cu mai multe straturi; măști de schimb de fază; un fascicul de electroni, raze X și litografii ultraviolete profunde. Exercițiile de laborator includ proiectarea sistemului de proiecție, caracterizarea materialelor rezistente, optimizarea procesului și litografia cu fascicul de electroni.

de fabricație

Cursurile de fabricație includ subiecte precum planificarea, urmărirea în timp real a lucrărilor, calcularea costurilor, controlul inventarului, bugetarea de capital, măsurile de productivitate și managementul personalului. Sunt introduse conceptele de calitate și controlul proceselor statistice. Laboratorul pentru acest curs este o fabrica de studenti care functioneaza in cadrul departamentului. Aspectele importante, cum ar fi măsurarea randamentului, densitatea defectelor, cartografierea plăcilor, diagramele de control și alte instrumente de măsurare a fabricației, sunt examinate în cursuri și prin lucrări de laborator. De asemenea, procesul de fabricare integrat în computere este studiat în detaliu. Modelarea proceselor, simularea, controlul direct, rețeaua de calculatoare, sistemele de baze de date, legarea programelor de aplicații, monitorizarea instalațiilor, aplicațiile expert în diagnostic și instruire și robotică sunt susținute de experiențele de laborator din fabrica de circuite integrate. Programul este, de asemenea, oferit online pentru inginerii angajați în industria semiconductorilor.

Internship

Programul solicită studenților să-și finalizeze un stagiu sau să urmeze un curs electiv suplimentar. Opțiunea de stagiu implică o experiență de lucru structurată și supravegheată, care permite studenților să obțină abilități legate de locul de muncă, care îi ajută să își atingă obiectivele de carieră dorite.

Un stagiu poate fi făcut oricând după finalizarea primului semestru și poate fi proiectat în mai multe moduri. La încheierea stagiului, este necesară transmiterea unui raport de stagiu final consilierului și directorului de programe al facultății.

Industries

 • Electronice și hardware de calculator
 • de fabricație
 • Automotive
 • Industria aerospațială

Curriculum

Inginerie de fabricație microelectronică, gradul ME, secvență de curs tipic

Primul an

 • MCEE-601 Microelectronic Fabrication
 • Materiale și procese litografice MCEE-605
 • Filme subțiri MCEE-603
 • Metode de cercetare MCEE-795 Microelectronics
 • MCEE-732 Microelectronics Manufacturing
 • Modelarea proceselor MCEE-602 VLS
 • Sisteme de nanolitografie MCEE-615
 • Metode de cercetare MCEE-795 Microelectronics
 • MCEE-777 Stagiu de Inginerie Microelectronică
 • Electives absolvent

39324_39225_real_aerial_of_campus_with_river.jpg

Cerințe de admitere

Pentru a fi luate în considerare pentru admiterea la programul ME în inginerie de fabricație microelectronică, candidații trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Completați o aplicație absolventă.
 • Țineți un grad de bacalaureat (sau echivalent) de la o universitate acreditată sau colegiu în inginerie sau un domeniu conexe.
 • Trimiteți transcrieri oficiale (în limba engleză) din toate cursurile de licență și absolvite anterior.
 • Au un GPA cumulativ minim de 3,0 (sau echivalent).
 • Trimiteți două scrisori de recomandare din surse academice sau profesionale.
 • Solicitanții internaționali a căror limbă maternă nu este engleza trebuie să trimită scoruri din TOEFL, IELTS sau PTE. Este necesar un scor TOEFL minim de 79 (bazat pe internet). Este necesar un scor IELTS minim de 6,5. Cerința scorului de limbă engleză este scuzată pentru vorbitorii nativi de limba engleză sau pentru cei care prezintă deprinderi de grade obținute la instituțiile americane.
 • Candidații care aplică o diplomă de licență în domeniile de inginerie neelectrică sau non-microelectronică pot fi luați în considerare pentru admitere, cu toate acestea, ei pot fi obligați să completeze cursuri suplimentare de punți pentru a se asigura că sunt pregătiți în mod adecvat pentru studii postuniversitare.
Ultima actualizare May 2020

Despre facultate

With more than 80 graduate programs in high-paying, in-demand fields and scholarships, assistantships and fellowships available, we invite you to take a closer look at RIT. Don't be fooled by the word ... Citeste mai mult

With more than 80 graduate programs in high-paying, in-demand fields and scholarships, assistantships and fellowships available, we invite you to take a closer look at RIT. Don't be fooled by the word "technology" in our name. At RIT, you will discover a university of artists and designers on the one hand, and scientists, engineers, and business leaders on the other – a collision of the right brain and the left brain. Citește mai puţin