Maestru de Arte în Psihologie Consiliere, Concentrare în Teatru de Drama

Generalități

Programul de descriere

"Libertatea și posibilitatea sunt două cuvinte cheie care încep să descrie esența terapiei dramatice. Viața este finită; există doar atâtea experiențe pe care le putem avea. Dar în dramă, oportunitățile și opțiunile sunt nelimitate, permițându-ne să ne scufundăm mai profund în bogăția vieții. Și atunci când dramele sunt autentice și „reale”, ele au puterea de a afecta profund viața reală și chiar de a ne schimba viața reală. răni, facilitează schimbarea durabilă și ajută oamenii să-și atingă cel mai mare potențial. "
- Renée Emunah, fondatoare / directoră a programului

De mai bine de 30 de ani, programul de terapie dramatică CIIS a fost cuprins de explorarea modului în care procesele dramatice adaptate terapeutic funcționează ore suplimentare pentru a vindeca rănile, pentru a facilita schimbarea durabilă și pentru a ajuta oamenii să-și atingă cel mai mare potențial. Programul nostru integrează cursuri experiențiale, didactice și clinice într-un curriculum cu ritm și secvențial atent, pentru a-i instrui pe studenți să devină conștienți personal și cultural, acordați și terapeuți dramatici și psihoterapeuți competenți.

Programul nostru este unul dintre singurele programe de masterat din Statele Unite, atât acreditate la nivel regional, cât și aprobat de Asociația de terapie dramatică din America de Nord și este unul dintre puținele astfel de programe din lume. În plus, suntem singurul program care oferă o cale către licența LPCC. CIIS este recunoscut la nivel internațional ca fiind unul dintre cele mai dezvoltate și riguroase programe de instruire din lume pentru terapeuții dramatici.

Absolvenții noștri lucrează într-o varietate de poziții și setări de conducere, inclusiv centre comunitare de sănătate mintală, cabinet privat, școli și centre educaționale, organizații pentru deservirea comunităților LGBTQ și clinici care oferă servicii pentru traume, tulburări de alimentație, pierderi și auto-îngrijire.

Despre program

Programul de terapie dramatică de la CIIS este unul dintre cele două programe de lungă durată din America de Nord.

Scopul nostru este de a duce studenții într-o călătorie personală și intelectuală provocatoare și convingătoare către niveluri mai profunde de înțelegere și dezvoltare a competenței în terapia dramatică. Angajamentul nostru este să oferim instruire serioasă, cu mai multe straturi, în utilizarea acestui mediu puternic din punct de vedere etic, respect și abilitate. Profesorii și studenții se adâncesc în complexitățile, subtilitățile și posibilitățile terapiei dramatice. Cursurile sunt secvențiale și progresive. Sunt încorporate formate teoretice, practice / clinice și experiențiale. Clasele mici, orientate spre acțiune, în cadrul unui model de cohortă susțin dezvoltarea personală a elevilor și sentimentul de comunitate. În timp ce mulți oameni vin la programul nostru deja familiarizați personal cu puterea transformatoare a dramaturgiei, chiar și primul semestru al programului dezvăluie noi dimensiuni domeniului și oferă o privire asupra gamei largi de explorare viitoare.

practicum

O parte integrantă a programului constă în trei semestre de instruire și supraveghere clinică la fața locului la o gamă largă de locuri de plasare posibile. Cursanții primesc săptămânal supravegherea la fața locului de către un clinician autorizat, precum și supravegherea în grupuri mici la CIIS cu un terapeut terapeut înscris (RDT).

Seminar integrativ și proiectul Capstone

În ultimul semestru al programului, studenții iau un seminar integrativ care sprijină dezvoltarea unui proiect capstone. Acest proiect final poate fi un articol teoretic, un spectacol de teatru live, auto-revelator (terapeutic), sau un videoclip care să documenteze un proces de tratament cu dramoterapie. Toate formatele sunt prezentate public unei comunități de colegi, familie și prieteni, ducând la un sentiment de realizare culminantă în program.

Acreditare

CIIS este acreditat de WASC Senior College and University Commission. Programul urmează liniile directoare academice stabilite de Asociația Nord-Americană a Terapiei Dramatice și îndeplinește cerințele academice pentru înregistrarea în calitate de dramoterapeut (RDT). Programul îndeplinește, de asemenea, cerințele academice pentru căsătoria și terapeutul în familie (MFT *) în statul California. Pregătirea cursurilor pentru obținerea licenței ca consilier clinic profesionist licențiat (LPCC) este, de asemenea, disponibilă.

* Vă rugăm să rețineți că, pentru a deveni terapeut teritorialist în căsătorie și familie, trebuie să efectuați, de asemenea, 3.000 de ore de stagiu, în plus față de cerințele dvs. educaționale. Veți absolvi programul nostru cu între 700 și 1.000 de ore, care vor conta pentru acordarea licenței.

144989_pexels-photo-189449.jpeg

Despre câmp

Terapia dramatică este utilizarea sistematică și intenționată a proceselor dramatice și teatrale pentru a promova creșterea emoțională și integrarea psihologică. Domeniul terapiei dramatice, care a fost fondat în 1979, are o bază teoretică solidă. Multe modele și metode (inclusiv modelul integrator în cinci faze al terapiei dramatice Emunah, Transformările de dezvoltare ale lui Johnson și metoda rolului lui Landy) sunt studiate. Problemele clinice (cum ar fi distincția reconstituirii compulsive și constructive, direcția terapeutică a adoptării improvizației, răspunsurile creative la rezistență și utilizarea și utilizarea abuzivă a instrumentelor psihodramatice) sunt examinate din perspective multiple. Folosim jocul de rol și punerea în scenă în procesul de formare a învățării mai atrăgătoare, întruchipate și interactive! Credem că învățarea poate și ar trebui să fie relevantă, interesantă și transformatoare.

Surse, procese și modalități în terapia dramatică

Sursele primare ale terapiei dramatice includ jocul dramatic, teatrul, jocul de rol, psihodrama și ritualul dramatic. Terapia dramatică, ca una dintre terapiile de artă creativă, facilitează claritatea, stăpânirea, sensul și speranța expresiei artistice. În terapia dramatică, alegem dintr-o gamă largă de procese dramatice adaptate. Povestirea, improvizația, spectacolul auto-revelator, recenzia vieții, teatrul de redare, teatrul fizic, drama creativă, păpușile, piesele cu scenarii și multe altele sunt adaptate nevoilor unui anumit grup sau individ. Drama include și celelalte arte; în drama terapie, muzica, dansul / mișcarea, arta, poezia și fotografia / video sunt încorporate selectiv pentru a spori natura terapeutică și / sau estetică a operei.

Oportunități de carieră

Domeniul în expansiune rapidă a terapiei dramatice oferă o gamă largă de oportunități de lucru și îi încurajăm pe studenți să își urmeze pasiunile individuale. Combinația unică dintre un fundal solid în psihologia consilierii și o pregătire specializată în terapia dramatică, împreună cu o experiență considerabilă în grupuri de conducere (o abilitate pe care o apreciază foarte mult instituțiile de sănătate mintală ale comunității) cuprind unii dintre factorii care i-au determinat pe absolvenții noștri să obțină locuri de muncă satisfăcătoare cu ușurință . Absolvenții lucrează în cabinetul privat, în medii psihiatrice, în adăposturi pentru femei bătute, în școli și în programe de tratament pentru abuzul de substanțe; lucrează cu copii, adolescenți cu risc, seniori, veterani și grupuri polarizate din comunitate. Unii folosesc metode de acțiune și joc de rol în consultanță corporativă, formare în diversitate și proiecte comunitare la scară mică și mare. Alții sunt implicați în cercetare, predare, publicare, performanță și activități doctorale sau postdoctorale.

Curs de studiu

Curriculum-ul Drama Therapy a fost atent conceput pentru a oferi o experiență academică riguroasă care vă va pregăti să utilizați drama drama într-o varietate de contexte; să asimileze o serie de teorii și orientări psihologice și să poată participa la discuții clinice semnificative și consultări cu alți profesioniști din domeniul sănătății mintale. Cursurile sunt, de asemenea, create pentru a oferi o întâlnire bogată și intimă cu procesele de terapie prin dramă, în speranța de a crește creșterea personală, favorizând totodată o apreciere palpabilă a puterii acestor metode.

Primul an - o experiență personală a unei modalități puternice

Primul semestru din program oferă o experiență captivantă într-un grup de terapie dramatică ca participant. În Procesul și tehnica terapiei dramatice, tu și ceilalți membri ai cohortei dvs. vă veți angaja într-un proces de grup de terapie dramatică în timp ce examinați acest proces la un nivel meta pentru a aprecia natura proceselor, tehnicilor și intervențiilor utilizate de instructorul grupului. . Alte clase din acest semestru vor oferi un background în teoria terapiei dramatice, puncte de vedere ale dezvoltării psihologiei umane și o apreciere a naturii relației terapeut / client. Un laborator de teatru în formă improvizată de teatru de redare completează primul semestru.

În timpul celui de-al doilea semestru, accentul cursurilor se mută de la experiența personală a terapiei dramatice la dezvoltarea abilităților de conducere. Drama Therapy Practice oferă studenților un laborator pentru a experimenta conducerea grupului. În mod similar, în psihodramă, elevilor li se oferă o experiență de forme și tehnici psihodramatice, dezvoltând în același timp abilități de regie. Încurajând expunerea la toate terapiile de artă creativă, clasa de dinamică de grup dezvoltă capacitatea elevului de a înțelege și de a facilita terapia de grup. Al doilea semestru include, de asemenea, cursuri de psihopatologie și evaluare și instruire cu privire la problemele juridice și etice cu care se confruntă medicul de sănătate mintală.

Pre-Practicum

În pregătirea pentru Practicum, elevii sunt obligați să respecte cel puțin 45 de ore de terapie dramatică de grup, facilitată de un terapeut terapeut. Pre-Practicum este o ocazie directă pentru studenți de a observa și experimenta un dramoterapeut în acțiune fără responsabilitatea de a fi nevoit să conducă un grup. Pre-Practicum oferă, de asemenea, elevilor șansa de a se familiariza cu setările clinice, populațiile și tehnicile.

Pregătirea diversității

Toți studenții de masterat în psihologie de consiliere trebuie să participe la o formare de diversitate de o zi în primul lor an. Acest antrenament are loc de obicei toamna.

Al doilea an - Începutul carierei tale clinice

De obicei, în al doilea an, studenții își încep practica clinică. Această lucrare este susținută de Programul de Terapie Dramatică printr-o clasă de supervizare a grupului „Seminar de caz” în care studenții își împărtășesc cazurile și primesc feedback de la terapeuții dramatici cu experiență. Deoarece Practicum necesită mult timp și energie, mulți studenți încep să încetinească ritmul cursurilor lor. Alții aleg să se concentreze pe finalizarea cursurilor, ținând Practicum până în anul 3. Unii termină programul în 2 ani, inclusiv 2 veri.

Cursurile se concentrează pe orele de psihologie necesare. Teoriile și practicile psihoterapiei, dinamica familiei, cercetarea clinică, traumele și reziliența, consilierea multiculturală, introducerea în sănătatea mintală comunitară, precum și problemele particulare care apar atunci când se lucrează cu dependența de alcool și substanțe chimice și abuzul conjugal, sunt câteva dintre subiectele instruirii. Studenții au, de asemenea, oportunitatea unei formări mai aprofundate în Transformări de dezvoltare sau în modelul de cinci faze al terapiei dramatice a lui Renée Emunah, care a fost introdus în proces și tehnică.

Cerință de terapie personală

Studenții trebuie să finalizeze cel puțin 50 de ore de terapie individuală personală cu un clinician autorizat (MFT, LCSW, PsyD sau RDT), realizată într-o perioadă de aproximativ șase până la 18 luni în cursul studiului. Consilierii pot ajuta studenții cu alegerea terapeutului.

Seminar integrativ și proiectul Capstone

Proiectul Capstone finalizat în cadrul seminarului integrativ este o ocazie pentru student să integreze învățarea pe tot parcursul programului și să o dezvolte într-o prezentare finală.

Cerințe de admitere

Căutăm (și parcă atragem!) Studenți creativi, motivați, maturi, care au demonstrat deja un interes puternic în integrarea teatrului și a terapiei.

Integritatea, introspecția și dedicarea sunt toate atribute esențiale. Studenții noștri vin la program din întreaga lume. Solicitanții trebuie să aibă o experiență în teatru / teatru și cel puțin două cursuri universitare de psihologie. Experiența de muncă voluntară sau remunerată în serviciile umane este recomandată cu tărie.

Diversitate

Încurajăm și îmbrățișăm diversitatea în programul nostru și punem o mare valoare pe a avea studenți dintr-o varietate de medii rasiale și culturale; alte reprezentări ale diversității (inclusiv intervalul de vârstă) sunt, de asemenea, importante pentru noi. Ne uităm la fiecare candidat în mod holistic și, dacă vă simțiți pasionați de acest domeniu, vă salutăm cererea.

Cerințe de aplicare

 • Cerere de admitere online
  Începeți procesul de depunere a cererii prin trimiterea unei cereri online de absolvent și prin depunerea unei taxe nerambursabile de 65 USD.
 • Cerință de diplomă
  O diplomă de licență (BA, BS sau BFA) de la un colegiu sau universitate acreditată.
 • Condiții academice
  Sunt necesare două cursuri universitare de psihologie de la un colegiu sau universitate acreditată. Acestea pot fi în curs de desfășurare în timpul procesului de aplicare.
 • GPA minim
  Este necesar un GPA de 3.0 sau mai mare în cursurile anterioare. Cu toate acestea, un GPA sub 3.0 nu descalifică automat un solicitant și CIIS va lua în considerare un potențial student al cărui GPA este între 2.0 și 3.0. Aceste persoane trebuie să trimită o declarație GPA și sunt încurajate să contacteze Biroul de admitere pentru a discuta despre opțiunile lor.
 • Transcrieri
  Stenogramele oficiale de la toate instituțiile academice acreditate au participat la care au fost obținute 7 sau mai multe credite. Dacă transcrierile sunt trimise prin poștă către CIIS , acestea trebuie să ajungă în plicurile lor oficiale, sigilate. Transcrierile de la instituții din afara SUA sau Canada necesită o evaluare a creditelor străine prin World Education Services (WES) sau CIIS vor accepta, de asemenea, evaluări de acreditare străine care sunt într-un format cuprinzător curs cu curs de la membrii actuali ai Asociației Naționale de Evaluare a Acreditării Servicii (NACES).
 • Declarație autobiografică
  Un eseu introspectiv de cinci până la șapte pagini (font cu 12 puncte, cu spațiu dublu) în care reflectați asupra experiențelor semnificative ale copilăriei și ale vieții adulte care v-au afectat dezvoltarea personală.
 • Declarația obiectivului
  O pagină (font cu 12 puncte, cu spațiu dublu) care prezintă interesele, obiectivele sau pasiunile dvs. educaționale și profesionale.
 • Două scrisori de recomandare
  De la consilieri academici, profesori sau supraveghetori profesioniști. Recomandătorii ar trebui să utilizeze formatul de afaceri standard și să includă informații complete de contact-nume, e-mail, număr de telefon și adresă poștală.
 • Schiță de fundal
  O schiță de o pagină care prezintă în mod specific experiența / experiența dvs. (dacă există) în (1) teatru / dramă (2) psihologie (3) servicii umane / consiliere și (4) terapie cu arte creative. Dacă dețineți o diplomă în oricare dintre aceste domenii, puteți indica pur și simplu că (de exemplu, BFA în Teatru. Pentru toate celelalte domenii, enumerați cursurile, stagiile, experiența profesională relevantă pentru acea categorie (sau indicați „niciunul”).
 • Interviu
  Interviuri individuale și de grup la invitația comisiei de admitere.

Studenti internationali

Vă rugăm să rețineți: studenții internaționali și persoanele care au studiat la instituții din afara SUA și Canada au cerințe suplimentare.

Ultima actualizare Nov 2020

Despre facultate

California Institute of Integral Studies (CIIS) is an innovative, forward-thinking university based in San Francisco, California.

California Institute of Integral Studies (CIIS) is an innovative, forward-thinking university based in San Francisco, California. Citește mai puţin