Maestru de Arte în Design Set

Generalități

Programul de descriere

Îți vei perfecționa în continuare pregătirea pentru un grad înalt de specializare tehnică și de proiectare. De-a lungul întregului dvs. curs de studiu, veți fi susținut de un ciclu bine structurat, actualizat în mod constant de eforturi comune, stagii și plasamente de lucru cu lideri de vârf în lumea designului de seturi italienești.

Un curs de a gestiona spațiul, adâncimea și mișcarea.

Programul de masterat în Design Design este o oportunitate pentru elevii cu o personalitate artistică și creativă, în căutarea unui mediu profesional, pentru a-și exprima viziunea și talentul de design și pentru a primi o pregătire specializată.

Fiind capabil să-și imagineze spațiul folosit pentru a narra ca un spațiu tridimensional înseamnă a avea o minte care este flexibilă și practică, capabilă să compună și să recreeze profunzimea și frumusețea.

Proiectat pentru a pregăti profiluri profesionale specializate, Cursul de Scenografie de doi ani de la RUFA este rezultatul unei tradiții academice solide în predarea artei, designului, decorului și teatrului.

Scenografia, spectacolul este spațiul din jurul acțiunii.

Scenografia este arta nobilă de a crea peisajul, tehnica de proiectare a spațiului și iluminarea în jurul acțiunii, nararea și magia unui spațiu viu.

O profesie fundamentală esențială pentru succesul oricăror spectacole, inclusiv teatru, operă, film, televiziune, concerte, pregătire și expoziții.

Scenograful proiectează și creează lumini, materiale, textile, arhitectură, prelucrarea lemnului, modelare 3D, mobilier, finisaje, decorațiuni și costume.

A deveni un designer de scenă sau scenă deschide porțile pentru o gamă largă de oportunități profesionale de a lucra în lumea show-business-ului în artă și în direcția creativă aplicată oricărei performanțe artistice și activităților de designer și decorator de interior.

Un curs bogat cu oportunități și stagii.

Programul de masterat în design design oferă studenților un nivel ridicat de pregătire tehnică și de proiectare specializată, completată pe parcursul studiului cu un ciclu solid și constant actualizat de oportunități de învățare, inclusiv colaborare profesională, stagii și ateliere cu cele mai importante figuri despre scena scenografiei naționale.

În cadrul structurii academice RUFA, cursul de doi ani în Scenografie face parte din Departamentul de proiectare și arte aplicate, secțiunea de studii academice RUFA care oferă un nivel înalt de specializare și pregătire tehnică, stabilind standarde înalte de învățare academică și design an după an.

Prin absolvirea design-ului, veți putea deveni: Designer de scenă, Designer de interior, Designer de costume, Designer de iluminat, Tehnician de scenă, Director de design de scenă.

Academia de grade sunt echivalente cu diplomele universitare de masterat.

* Cursul este disponibil numai în limba italiană.

Coordonator: Alessandro Vergoz

Tutor: Alessandro Vergoz

Conferențieri: Christian Angeli, Alessandro Carpentieri, Vincenzo Caruso, Maria Chiara Castelli, Genny Di Bert, Antonin Di Santantonio, Elena Fiorellino, Alessandro Gori, Pino Quini, Alessandro Vergoz, Massimo Zomparelli.

Master în proiectare - Program de instruire sugerat - Departamentul de proiectare

An Subiect CFA ore
I An Teorie

Admiterea la programele de Master of Arts

Pentru a fi admis la programele de Master of Arts, va trebui să trimiteți:

 • Licențiat. Recunoscut printr-o „Declarație de valoare în Loco (DV)” și legalizarea calificării (care trebuie solicitat la Ambasada Italiei / Consulatul Țării tale).
 • Un certificat care să ateste că aveți un nivel adecvat de italiană sau engleză (în funcție de dacă doriți să urmați un master în italiană sau engleză), obținut în ultimii 10 ani. Dacă ați obținut calificarea într-o țară de limbă engleză / italiană sau dacă programul la care ați participat a fost în engleză / italiană, este posibil să nu vi se solicite să prezentați o certificare de limbă.
 • Pentru studenții non-UE: o viză de studiu este necesară pentru a participa la programele academice. Studenții trebuie să trimită o copie a permisului de ședere / a permisului de ședere la biroul internațional al studenților la 8 zile de la sosirea în Italia.

Studenții sunt, de asemenea, obligați să treacă un test de admitere .

Termenele limită pentru admitere

Termen limită pentru aplicarea testului

 • Prima sesiune: 16 ianuarie 2020
 • A doua sesiune: 16 aprilie 2020
 • A treia sesiune: 4 iunie 2020
 • A patra sesiune: 10 septembrie 2020
 • A cincea sesiune: 1 octombrie 2020

Test de admitere

 • Prima sesiune: 20-24 ianuarie 2020
 • A doua sesiune: 18 aprilie 2020
 • A treia sesiune: 8-12 iunie 2020
 • A patra sesiune: 14-15 septembrie 2020
 • A cincea sesiune: 5-6 octombrie 2020

Termenul de înscriere direct

 • 1 octombrie 2020
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, ... Citeste mai mult

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, innovative courses in the field of Art, Design, and Communication. Citește mai puţin
Roma , Roma , Roma , Roma , Roma , Roma , Roma + 6 Mai mult Mai Puțin