ENVIRONMENTS- ECONOMICĂ GEOLOGIE-SOLUL DE MANAGEMENT-Geotehnică-GEOMATERIAL-nanomaterial iMacs este un master integrat of Science proiectat de 4 instituții cu o gamă largă de lider în domeniul științei lut:

  • Universitatea din Poitiers (UP), în Franța (coordonator),
  • Universitatea din Aveiro (UA), în Portugalia,
  • Universitatea Tehnică din Creta (CUL) (Chania) în Grecia,
  • Universitatea Federală din Rio Grande do Sul (UFRGS) (Porto Alegre), în Brazilia.
IMACS5

De ce minerale din lut?

Interes din argile rezultă din disponibilitatea lor comune și de proprietățile lor fizice și chimice unice. Nu există alte minerale atrag în prezent atât de mare interes.

În plus față de utilizarea lor convențională de vechi ca cărămizi, țigle, ceramică și pentru acoperire de hârtie și de gestionare a deșeurilor, mai recent, argile au descoperit multe aplicații noi. minerale din lut au oferit un impuls în tehnologie, deoarece acestea sunt nanomateriale ieftine, și, ca atare, ele au un potențial enorm pentru sinteza nanocompozitelor polimerice cu proprietăți mecanice și termice superioare. Optimizarea adsorbtie, coloidal și proprietăți reologice de asemenea, deschide perspective de a folosi minerale argiloase, pentru uz medical, controlul poluării și protecția mediului înconjurător. minerale argiloase joaca un rol in geologie economice (atât ca resurse minerale importante și în explorarea resurselor de energie) și managementul solului. Argilele au de asemenea multe efecte negative în ingineria geotehnica, manifestate sub formă de alunecări de teren, aluviuni, precum și deteriorarea materialelor de construcție pe bază de argilă.

cunoștințe de lut este extrem de inter și multidisciplinară, deoarece include geologice, geotehnica, mineralogice, aspectele bio-geochimice fizico-chimice și. IMacs este primul curs de master abordarea tehnicilor analitice și evoluțiile lor recente, proprietăți minerale de argilă precum și principalele domenii de aplicare a acestora.

Astfel, natura complexă și versatil al argile, precum și numeroase utilizări și aplicațiile acestora, cer ca inginerii de lut au o educație multidisciplinară.

Obiectivul programului iMacs

Cele mai multe cursuri de master existente, care se ocupă cu argile se concentreze pe o singură disciplină sau un domeniu în care Clay Știința nu constituie în mod necesar cea mai mare parte a cursului (Științe ale Pământului, Civile și Inginerie Geotehnică, Stiinta Materialelor, Mediului si Life Science, Chimie și Inginerie Chimică) . Cu toate acestea, Clay Știința este un efort multidisciplinar, combinând geologie, mineralogie, cristalografie, cu fizica, Geotehnică si sol mecanica, împreună cu, chimia organică coloidală anorganică și biochimie.

IMacs (Master International in Advanced Clay Science) este primul program multi-disciplinare, care reunește cunoștințele distribuite pe scara larga a argile. IMacs este un program de master de 2 ani integrat livrat de patru universități: Universitatea din Poitiers (Franța), Universitatea Tehnică din Creta (Chania - Grecia), Universitatea din Aveiro (Portugalia) și Universitatea Federală din Rio Grande do Sul (Porto Alegre - Brazilia), și este susținut de către Clay Grupul francez (GFA) și AIPEA (Asociația Internațională pentru Studiul Clay minerale), care sunt membri asociați ai iMacs. Acest program aprobat de către Comisia Europeană în cadrul unui sistem de aplicare foarte competitivă ca program Erasmus Mundus Masterat în comun în iulie 2009. Pe parcursul primului an, cunoștințe de bază privind argile, sunt prezentate evoluțiile recente din argile și tehnici analitice, urmate de o primă specializare în mediu, sol și sistemele geologice. După această perioadă de formare, un proiect de master completează primul program an. Al doilea an cuprinde două specializări 1) Geomaterials și inginerie civilă, și 2) argilă avansată - nanomateriale, și minerale de vindecare. Teza de master (4 până la 6 luni) completează acest al doilea an și poate fi efectuată la oricare dintre laboratoarele de cercetare partenere care constituie o rețea de mai mult de 20 de laboratoare de cercetare etichetate și numeroase companii private.

Obiectivul acestui Master este de a forma absolvenți de nivel înalt, oferindu-le o gamă largă de competențe, cu aplicații în mediu, Științe ale Pământului, Materiale (Geomaterials și Nanomateriale) ... Interdisciplinaritatea programului iMacs oferă acces la o piață mare de locuri de muncă la nivel internațional. Un număr mare de laboratoare de cercetare vor fi în măsură să urez bun venit pentru studenții iMacs de doctorat. IMacs elevii vor fi atractive pentru orice posturi vacante inginer care necesită cunoștințe de argilă (mediu și de gestionare a deșeurilor, Inginerie civilă, Solurilor, industriile legate de resurse energetice materiale Geo industria ceramicii minerale și,, Ciment si, Nano-materiale, produse cosmetice si medicina ... ).

Limba de predare este engleza. Completarea curriculum-ului este răsplătită printr-un Master sau grade multiple de masterat în funcție de mobilitatea studenților.

Acest curs de masterat este deschis pentru studenții care dețin o diplomă (sau un grad echivalent cu 180 ECTS) sau o echivalență academică bazată pe experiența profesională (validarea experienței dobândite este necesară), precum și o înțelegere fluentă a limbii engleze.

Punctele noastre forte:

  • În legătură cu cererea industrială.
  • Expertiza Analiza pentru caracterizarea-minerale geomaterial: X-Ray Diffraction, spectroscopie în infraroșu, scanare și de transmisie electronică de baleiaj, Analize termice, tomografie ...
  • O abordare transdisciplinară.
  • Două perioade de stagiu într-un laborator partener (universitate sau industrie), condiționate de notele obținute.
  • Un curs de formare internațională.

Documente necesare

Solicitantul va trebui să trimită următoarele documente: Gradul echivalent BSC Un atestat (tradus în limba engleză) copie de gradul necesară pentru aplicarea într-un curs de master (cel puțin o diplomă de licență sau de un grad recunoscut la nivel național echivalent cu 180 ECTS).

Dacă se solicită, solicitantul trebuie să dovedească recunoașterea internațională a gradului menționat ca fiind echivalent cu o diplomă de licență și de a oferi o astfel de recunoaștere oficială traduse în limba engleză. O echivalență academică poate fi atribuită în funcție de experiența profesională a solicitantului (validarea experienței dobândite). Prin urmare, programul nu este deschis numai pentru B.Sc. elevi.

Notă: Aplicația poate fi trimisă chiar dacă B.Sc. nu este complet finalizată la termenul limită. Această situație se explică tocmai în scrisoarea de explicații suplimentare. Comitetul de selecție iMacs va decide dacă cererea va fi procesată sau nu.

Studenții din următoarele țări trebuie să contacteze Ambasada Franței sau consulatul din țara lor, cât mai curând posibil: Algeria, Argentina, Benin, Brazilia, Burkina Faso, Camerun, Chile, China, Columbia, Comore, Congo Brazzaville, Coasta de Fildeș, Gabon, Guineea, India, Indonezia, Iran, Japonia, Liban, Madagascar, Mali, Maroc, Mauritius , Mexic, Peru, Senegal, Rusia, Coreea de Sud, Taiwan, Tunisia, Turcia, Statele Unite ale Americii, Vietnam. Acești elevi trebuie să urmeze MCE standardul (Centrul pentru Studii în Franța) Procesul de aplicare online de pe Campus site-ul web Franța.ca Campus Franța certificat de pre-înscriere este obligatorie.

De competență lingvistică Exceptat pentru vorbitor nativ, un nivel fluent limba certificat în limba engleză este necesară ca dovadă a cunoștințelor suficiente a limbii engleze. competență suplimentară în franceză, greacă sau portugheză ar putea fi, de asemenea, trimise.

Foaia matricolă

Transcrierea înregistrărilor care prezintă lista completă a cursurilor validate în cursul licență cu nota obținută într-o scală explicată (de preferință scala ECTS de clasificare sau norma internațională definită de NCEFEC pe o scară de la A + E).

Acest document trebuie să fie un document oficial care provine de la instituția în cauză cu numele și semnătura persoanei responsabile de formarea și trebuie să fie în limba engleză sau trebuie să fie furnizată o copie a unei traducere legalizată în limba engleză.

recomandări

Două scrisori de referință care provin de la doi profesori diferiți, cercetători și / sau profesioniști, care au cunoscut în mod direct solicitant în cursul unei perioade de predare sau de muncă, explicând caracterul adecvat al solicitantului cu privire la programul solicitat.

Formularul de evaluare completat de către persoana responsabilă de ultima formare (licenta sau master cursuri).

Scrisoare de intentie

Dactilografiată sau cuvânt-prelucrate, în limba engleză, în care reclamanta explică de ce el / ea se aplica, modul în care el / ea crede că această aplicație el / ea poate ajuta și să favorizeze proiectul său personal / ei, care sunt / obiectivele sale profesionale.

Această scrisoare trebuie să prezinte, de asemenea, argumentele candidatului explicând preferința lui / ei pentru mobilitatea de formare.

CV Europass

Un curriculum vitae (în limba engleză), oferind informații suplimentare utile pentru evaluarea și percepția interesului solicitantului și adecvarea la programul iMacs (experienta, proiect, sau studii în străinătate solicitantului; experiența de muncă, activități profesionale actuale și anterioare, diverse & limbă aptitudini).

Crearea CV-ului Europass se realizează pe site-ul internet al UE.

Completat corespunzător și semnat formularul de aplicare.

Fotografie recente

Copie după pașaport (sau ID-ul)

Rețineți că selectat studenții non-europeni trebuie să dețină un pașaport cu o dată de expirare posterioară la data normală la sfârșitul cursului la care el / ea este înscris (de exemplu, aproximativ 3 ani).

scrisoare suplimentară explicație (dacă este necesar)

Solicitantul poate explica într-o scrisoare separată aspecte specifice, de exemplu: nevoi speciale, documente care lipsesc ...

Vivez Poitiers din Coralie Lali pe Vimeo.

Taxele de înregistrare

Taxele de școlarizare pentru Universitatea din Poitiers sunt 270 de euro pentru un an pentru studenții europeni și non-europene (rate) 2014-2015. Asigurarea obligatorie de sănătate "securitate socială" de bază pentru locuitorii din afara Europei este de 220 de euro pe ani (ratele) 2014-2015. Pentru toți studenții din universitățile din UE vin la o universitate franceză, CEASS (Cardul european de asigurări sociale de sănătate) îi scutește de schemele de student de asigurări de sănătate franceze.

Taxele de școlarizare pentru Universitatea Tehnică din Creta sunt EUR 700 pe semestru pentru rezidenții europeni și non-europene.

Taxele de școlarizare pentru Universitatea din Aveiro sunt de 500 de euro pe semestru pentru rezidenții europeni și din Brazilia și 2750 EUR pentru rezidenți din afara Europei (cu excepția studenților brazilieni) Nu există nici o taxă de școlarizare pentru Universitatea Federală din Rio Grande do Sul.

Toți elevii vor plăti taxe anuale ale acestora, în septembrie la biroul de înregistrare al instituției gazdă.

Aceste taxe includ instituțional, de predare, logistică, și costurile de organizare în timpul taxelor courses.These nu includ (I), cheltuielile de deplasare între perioadele diferite de formare, (II) de închiriere de locuințe, (III), costuri administrative, altele decât cele academice ( cost cu o schimbare din cauza procedurilor de emigrare, servicii bancare ...).

Program predat în:
Engleză
University of Poitiers
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Sept 2019
Oct 2019
Duration
2 anii
La zi
Price
- Taxele de variază în funcție de instituție; Vă rugăm să consultați Programul Descriere: Taxele de inregistrare pentru mai multe detalii
După locații
După dată
Start Date
Mart 2020
Termen limită de aplicare
Start Date
Sept 2019
Termen limită de aplicare
Start Date
Sept 2019
Termen limită de aplicare
Start Date
Oct 2019
Termen limită de aplicare

Sept 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date
Location
Termen limită de aplicare
End Date

Oct 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date

Mart 2020