Maestru avansat în sistemul de management al siguranței în aviația - ms sms-o

Generalități

Programul de descriere

Conținut și obiective

Sistemul de masterat avansat ENAC în aviație este conceput pentru a pregăti managerii SMS care vor conduce schimbările structurale și administrative în cadrul organizației lor, trecând de la gândirea reactivă la gândirea predictivă.

Într-un efort de a ajunge la urmatorul nivel de siguranță a aviației, autoritățile aeronautice civile internaționale (OACI, EASA, FAA), precum și IATA necesită organizații și instituții, cât să pună în aplicare un sistem de management al siguranței (SMS) pentru gestionarea riscurilor de securitate. Câmpurile corespunzătoare includ: proiectare de aeronave și de producție, operațiunile aeriene, în domeniul aeronautic, servicii de trafic aerian, aeroport și organizațiile de formare.

SMS reprezintă următorul pas în evoluția proceselor de siguranță în industria aviației la nivel mondial, la nivel organizațional. SMS completează cerințele și reglementările în siguranță uman sau tehnic deja puse în aplicare în ultimele decenii. SMS-ul este abordarea sistemică și pro-activ formală de a anticipa și gestionarea riscurilor de securitate, precum și inițierea și realizarea transformarea necesară a structurilor organizatorice, responsabilitatile, politici, proceduri, practici și reglementări standard.

SMS este un proces structurat care cere organizațiilor să sesizeze posibile probleme de siguranță cu același nivel de prioritate pe care alte subiecte de afaceri sunt gestionate și să le analizeze continuu, în colaborare cu instituțiile statului în cadrul Programului de Siguranță de Stat (SSP), precum și cu omologii lor din industrie.

Obiectivul este de a oferi viitorilor manageri SMS cu elementele fundamentale ale cum să monitorizeze sistematic și de a îmbunătăți siguranța aviației folosind Sistemul de management al siguranței descris în anexa 19 din Convenția OACI. Acest program permite solicitanților să dobândească o experiență practică în dezvoltarea, punerea în aplicare, evaluarea și îmbunătățirea SMS și SSP. Cursuri acoperă toate aspectele de concepte SMS, procese, metode și managementul operațional, fie mai multor domenii sau specifice organizației. Programul este special proiectat pentru a aborda atât executiv, precum și nivelurile de lucru, să ia în considerare întreaga gamă de organizații de aviație (operator de aeronave, producător, cu atribuții de întreținere, operatorul aeroportuar, furnizorul de servicii de navigație aeriană, organizație de formare), precum și pentru a acoperi interacțiunile dintre toate de aceste organizații.

La nivel abilități moale, programul subliniază necesitatea de a spori sau îmbunătățirea culturii siguranței organizare - cultura doar printr-o transformare de conducere, de administrare și angajați atitudini. Aceasta va oferi cursanților capacitatea de a dezvolta, pune în aplicare și să crească toate aspectele menționate mai sus ale unui SMS în orice organizație aviație care lucrează în. Mai mult decât atât, ei vor fi în măsură să facă evaluări critice ale practicilor profesionale de management al siguranței și să se ocupe în mod sistematic cu probleme complexe.

Professional Prospect

Sistemul de ENAC avansata de Master de management al siguranței în aviația este conceput pentru managerii actuali sau viitori SMS responsabile de dezvoltarea, implementarea, sau îmbunătățirea SMS în cadrul organizațiilor care trebuie să le respecte cerințele de siguranță OACI.

Oportunități de carieră

Autoritățile aeronautice civile:

 • Directorul de siguranță sau de Management
 • Performanță de siguranță manager
 • SSP (Programul de siguranță a statului) Management
 • Responsabil pentru certificare și aprobare

Industrie și operatorii (operator de aeronave, Avioane Producator, Organizația MRO, operatorul aeroportuar, Furnizorul de servicii de navigație, Organizația de Formare):

 • Directorul de siguranță sau de Management
 • SMS (Sistemul de management al siguranței) Management
 • Investigațiile privind siguranța Director
 • Siguranța analiză Director

Cerințe de intrare

 • Gradul de Master sau un grad echivalent în știință sau inginerie, inclusiv un grad de master în risc
 • administrare
 • Diplomă de licență în aceleași domenii cu cel puțin 3 ani de experiență profesională
 • Competență engleză: TOEFL 550 sau echivalent
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

ENAC was founded in 1949 in Paris-Orly, and moved to Toulouse in 1968. The «Ecole Nationale de l’Aviation Civile» (ENAC)is a unique example: it is the only aviation-oriented university in France and i ... Citeste mai mult

ENAC was founded in 1949 in Paris-Orly, and moved to Toulouse in 1968. The «Ecole Nationale de l’Aviation Civile» (ENAC)is a unique example: it is the only aviation-oriented university in France and in Europeoffering a wide and complete panel of aeronautics-oriented training programs and activities, serving the aeronautical world, and particularly the air transport sector. Citește mai puţin