Maestru al arhitecturii interioare

Generalități

2 locații disponibile

Programul de descriere

Reutilizarea adaptivă. Explorarea potențialităților spațiale și a poeticii existente

Master Internațional de Arhitectură de Interior

Facultatea de Arhitectură și Arte salută aplicațiile pentru un program inovatoare de masterat internațional în arhitectura interioară, cu un accent puternic pe reutilizarea adaptivă.

Este sigur să se presupună că arhitecții (interior) vor trebui să facă față din ce în ce mai mult transformării și adaptării mediului construit. Astăzi, rolul arhitecturii este redefinit din cauza provocărilor demografice, economice și ecologice. Tranziția și reutilizarea se află în centrul practicii și teoriei profesiei. Acest program de masterat universitar este inovativ, deoarece consideră conservarea prin actul de reutilizare adaptivă în loc de conservare și restaurare.

Mai degrabă decât bazându-se pe o perspectivă arheologică, accentuează o abordare proiectantă pentru a da energie nouă și neașteptată clădirilor. Prin urmare, programul urmărește să instruiască studenții care explorează și activează potențialul bogat al site-urilor existente, prin design susținut de cercetare și teorie.

Situat ideal într-o regiune plină de situri istorice cu identități diferite (culturală, artistică, religioasă și industrială), facultatea se află în proximitatea geografică apropiată de un laborator bogat de cazuri potențiale care se întind pe o perioadă de 600 de ani. Elevii sunt învățați să conceapă aceste situri mai degrabă ca palimpsesturi decât monumente. Ulterior, ei sunt încurajați să exploreze frumusețea, memoria, calitățile ascunse și potențialul mai larg al site-urilor predate de predecesorii noștri.

În cele din urmă, programul de master se îndepărtează de la înțelegerea convențională a "interiorului" ca o categorie spațială cuantificabilă, subliniind dimensiunile sale artistice și etice mai bogate ca interiorul publicului.

Programul de studiu

Programul de master de un an cuprinde trei componente principale: studioul de design, modulul teoretic și teza de master / proiect.

Studioul de design se concentrează pe studiul, transformarea și adaptarea clădirilor și a siturilor existente. Exemple reprezentative ar putea fi, de exemplu: transformarea unei mănăstiri din secolul al XVII-lea, a unui turn de birou din 1970 sau a unei închisori din secolul al XIX-lea cu un plan panoptic.

În timpul acestui proces, se acordă o atenție considerabilă valorii patrimoniului, calităților atmosferice, detaliilor construcției și caracteristicilor spațiale care nu mai sunt adecvate pentru clădirile noi. În acest context, două seminarii de cercetare se bazează pe studioul de proiectare și modulul teoretic.

Un seminar se concentrează asupra spațiilor de lectură prin diverse tehnici, cum ar fi desenul manual și fotografia. Celălalt seminar explorează înțelesurile în schimbare ale spațiilor, pe măsură ce funcțiile lor sunt transformate. În acest fel, programul explorează atât valorile materiale cât și cele imateriale ale mediului construit.

Modulul teoretic introduce studenții în cadrul de referință care se referă la reutilizarea adaptivă prin studierea textelor relevante și a studiilor de caz recente. De asemenea, oferă cunoștințe istorice relevante cu privire la funcția interioară, la potențialul său spațial, ornamental și conceptual. Evident, o atenție deosebită este acordată și aspectelor tehnice și materiale specifice.

Proiectul și teza de master încheie programul, constând într-o lucrare personală și originală de design pe o clădire existentă și împrejurimile acesteia. Elevii vor fi invitați să ia în considerare site-urile care fac parte din proiectele de cercetare în curs, dar pot de asemenea să propună site-uri din țările lor de origine.

Cerințele de admitere

Maestrul internațional de arhitectură de interior se concentrează pe burlaci sau masterat în arhitectură și / sau arhitectură de interior cu un interes puternic în reutilizarea adaptivă.

Universitatea Hasselt va evalua elevii individual, pe baza înregistrării lor anterioare academice și calificările. Cerințele generale implică cerințele de diplomă și cerințele lingvistice. Comisia de examinare a programului evaluează fiecare cerere în parte în ceea ce privește înregistrarea academică a solicitantului. În funcție de calificările anterioare, este posibil să fie necesar să finalizați un program pregătitor sau de legătură.

Titularii de diplomă străină ar trebui să trimită un portofoliu împreună cu dosarul de candidatură.

Cerințe de diplomă

Admis direct :

  • Titularii de (cel puțin) o diplomă de licență academică în arhitectura de interior.

Admisibil condiționat :

  • Titularii unei diplome străine care este echivalentă cu o diplomă flamandă în arhitectura de interior și care a fost acordată după cel puțin 180 de credite ECTS (sau trei ani de studiu cu normă întreagă) la o universitate sau un institut de învățământ superior.
  • Solicitanții care dețin o diplomă de licență sau de masterat străine în arhitectură pot aplica, dar ar putea fi nevoiți să finalizeze un program de pregătire adaptat la contextul lor specific înainte de a fi admiși în programul de masterat.

Admisibil condiționat printr-un program de pregătire sau de punte de legătură :

  • Solicitanții care dețin o licență flamandă de licență sau de masterat în arhitectură vor trebui să finalizeze un program de pregătire care constă în maxim 39 de credite ECTS.
  • Titularii de diplomă de licență non-academică în Arhitectura de Interior vor trebui să finalizeze un program de pregătire sau de punere în aplicare care constă în maxim 48 de credite ECTS.

Cercetare

Programul este puternic încorporat în cercetarea continuă privind reutilizarea adaptivă care are loc la Facultatea de Arhitectură și Arte, Universitatea Hasselt. Ambiția noastră este de a implica activ studenții internaționali în această cercetare.

Cercetarea continuă și finalizată de doctorat cu privire la reutilizarea adaptivă se ocupă de tipologii foarte diverse, cum ar fi zonele miniere, mănăstirile și bisericile, precum și casele detașate postbelice. În timp ce cercetarea este întotdeauna legată de producția de proiectare, dezvoltăm strategii și programe potențiale pentru clădiri și situri fără răspunsuri gata. Acesta este cazul atunci când, de exemplu, o clădire este un monument listat, iar reutilizarea acesteia ar implica adaptări spațiale puternice. În cele din urmă, analizăm calitățile materiale și imateriale ale siturilor, mai ales când acestea din urmă relevă condiții atmosferice excepționale care sunt valoroase în procesul de tranziție.

Mai general, cercetarea efectuată la centrele noastre de facultate se referă la arhitectură, arhitectură interioară și arte vizuale. Facultatea găzduiește aproximativ șaizeci de cercetători și este un partener al PXL-MAD, o școală de artă care oferă programe internaționale de masterat în Object & Jewellery, Art Sense (s) Lab și Reading Type & Typography.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Hasselt University is a young, dynamic centre of expertise for teaching, research and service provision. It regards it as its social responsibility to contribute actively to a sustainable and innovati ... Citeste mai mult

Hasselt University is a young, dynamic centre of expertise for teaching, research and service provision. It regards it as its social responsibility to contribute actively to a sustainable and innovative region. It aspires to be a hub in this innovation web. Citește mai puţin
Hasselt , Diepenbeek + 1 Mai mult Mai Puțin