97829_97801_Master_Theater_1400x400Coverphoto.jpg

Sunteți un director de teatru sau un designer de teatru care caută un context în care să vă examinați procesul artistic și / sau să explorați noi căi artistice?

Maestru în Teatru de la Toneelacademie Maastricht vă oferă un program inspirat care combină un accent pe Cercetare artistică cu mentoring extins al Proiectului Artistic.

Despre educație

Maestrul constă din

 • Un program intens organizat, cu seminarii, ateliere, întâlniri și mentori. Obțineți o contribuție provocatoare și variată pentru a vă ajuta să vă dezvoltați Proiectul artistic și cercetările care îi însoțesc.
 • Un itinerar individualizat în care vă alegeți propriii mentori specifici relevanți pentru proiectul și cercetarea artistică.
 • O discuție critică continuă cu colegii, lectori, teatre și organizatori, precum și profesioniști și masteranzi din alte discipline. Prin aceste schimburi, vă dezvoltați discursul și vocabularul.
 • O instruire practică în care practica artistică este centrală. Finalizați Masterul cu un Proiect Artistic care va fi prezentat în domeniul profesional.
 • Un program compus din 4 blocuri: întâlnirea dintre scenografie și regie, cercetarea artistică, transdisciplinaritatea și rețelele (antreprenoriatul cultural).

Sesiuni colective

Cele 3 semestre sunt împărțite în 2 ani. Toate întâlnirile sunt programate în zilele de luni și marți la Maastricht sau la locație. Majoritatea sesiunilor colective sunt organizate în primul semestru (septembrie-decembrie 2018), permițându-vă să combinați Master în Teatru cu alte activități.97832_97800_Master_Theater_acteurs_800x800.jpg

Informație practică

Cele trei semestre sunt împărțite pe o perioadă de 2 ani (85 de credite ECTS). Toate întâlnirile sunt programate în zilele de luni și marți la Maastricht sau la locație. Majoritatea sesiunilor colective sunt organizate în primul semestru, permițându-vă să combinați Master în Teatru cu alte activități. Limba de program este engleza.

Misiune

Master în Teatru oferă un context educațional pentru scenografi, regizori și alți artiști cu o identitate artistică dobândită și un interes deosebit pentru spectacolul teatral și scenografie. În Master în Teatru, artiștii pot explora noi practici artistice și / sau își pot dezvolta calitățile ca cercetător artistic. Master în Teatru promovează potențialul inovator și diversitatea practicilor teatrale și a cercetării artistice.

Essentials

 • Maestrul în Teatru crede în a susține expertiza și auto-organizarea artistului. Programul de Master este conceput ca o traiectorie individualizată concepută de student.
 • Maestrul se bazează pe puterea creatoare a întâlnirii dintre experți pe baza egalității. Scopul său este de a crea o comunitate reflectivă compusă din toți participanții (studenți și mentori).
 • Master în Teatru consideră că cercetarea artistică este o contribuție majoră la dezvoltarea artistului.
 • Master în Teatru susține întâlnirea dintre scenografi și regizori într-un context de cercetare ca o îmbogățire pentru ambele discipline teatrale.
 • Performanța este, prin definiție, o formă de artă interdisciplinară. Maestrul în Teatru face acest pas mai departe și se concentrează asupra transdisciplinarității: explorarea metodelor extraterestre, non-artistice din domeniul performanței.

Proiect artistic97830_97799_Master_Theater_voorstelling_800x800.jpg

Aplicați pentru Master în Teatru un concept pentru o performanță teatrală sau o instalare teatrală. Acest proiect artistic este nucleul traiectoriei tale. Programul de atelier și de seminar, îndrumarea de către mentori și discuțiile de la egal la egal vor lua în cea mai mare parte practica artistică și Proiectul Artistic ca intrare specifică pentru discuții și acțiuni.

Pe lângă programul organizat și mentorat, aveți la dispoziție un buget personal de mentorat pentru a organiza întâlniri cu mentorii de specialitate și autocarele de care aveți nevoie pentru obiectivele artistice specifice pe care le-ați stabilit pentru dvs. în Master.

În timpul programului, diferitele aspecte ale procesului dvs. de producție sunt luate în considerare într-un ritm care se potrivește cu dezvoltarea dvs. personală. Finalizați Masterul cu realizarea Proiectului dvs. Artistic în domeniul profesional. Producția și planul de producție fac parte din evaluarea finală a Maestrului.

Cercetarea artistică97831_97798_Master_Theater_presentatie_800x800.jpg

Cercetarea artistică are o relație directă cu Proiectul dvs. artistic. Punctul de pornire este o întrebare de cercetare care vă permite să examinați tematica Proiectului dvs. Artistic într-un context artistic, cultural, social, politic, științific sau altul, diferit sau mai larg. Cercetarea artistică vă permite să vă poziționați în acest context ales.

În cazul în care Proiectul artistic are ca rezultat o producție teatrală concretă, Cercetarea artistică a este o explorare orientată către rezultate, fără a vă permite să vă desfășurați activitatea în calitate de artist. Puteți lua în considerare metodele și strategiile alternative; puteți înlocui modelul de selecție obișnuit de luare a deciziilor cu metode alternative de descoperire deschisă. Cercetarea artistică se concentrează pe posibilitățile și potențialul dvs., deschizând Pathways mai degrabă decât pe reducerea opțiunilor pentru a veni la un produs.

Cercetarea artistică duce la Reflecția critică, comunicarea finală a cercetării. Reflecția critică poate fi un eseu, o prezentare de prelegeri, un portofoliu, un documentar, o expoziție, un seminar etc. Alegeți un format care să se potrivească cu conținutul Cercetării dvs. și care să maximizeze calitățile sale de comunicare. Reflecția critică face parte din evaluarea dvs. finală.

Program97828_97797_Master_Theater_studenten_800x800.jpg

Programul organizat de Master în Teatru nu intenționează să prezinte o viziune monolită asupra practicilor artistice și cercetării artistice, ci mai degrabă un "mozaic", oferindu-vă multe conexiuni posibile cu practica individuală. Prin aceste întâlniri, veți dobândi instrumentele necesare pentru contextualizarea proiectului dvs. artistic și a cercetării artistice.

Programul este împărțit în 3 semestre, fiecare cu un accent diferit. Primul semestru este cel mai plin (întâlniri organizate în fiecare luni și marți), cu accent pe introducerea principiilor cercetării artistice. În cel de-al doilea semestru, există o mișcare de la ateliere de lucru organizate la auto-organizate, de la artiști și mentorat. În al treilea semestru, pe lângă faptul că sunteți gazda noilor studenți ai primului an, sunteți complet auto-organizat. Aveți grijă de mentoratul dvs. și completați producția cu un plan de producție (Proiect artistic). Finalizați și prezentați reflecția critică (formatul de comunicare al cercetării artistice).

În plus față de seminarii, ateliere de lucru și întâlniri, Master în Teatru vă oferă un program de mentorat pe scară largă: o îndrumare generală și pe termen lung de către directorul de program și lector, mentor asociat cu cercetarea artistică și respectiv cu proiectul dvs. artistic, peer-to-peer mentoring, mentorarea planului de producție etc.

În plus, aveți la dispoziție un buget personal de mentorat. Utilizați acest buget pentru a organiza întâlniri cu mentori și antrenori de specialitate care necesită traiectoria dvs.

aplica

Procedură

Pentru a se înscrie la selecție, solicitanții trebuie să-și încarce cererea prin intermediul formularului online. O aplicație conține:

 • o propunere de concept pentru producția lor teatrală profesională și cercetarea artistică aferentă,
 • o scrisoare de intentie cu motivatie
 • o transcriere de diplomă
 • un portofoliu care include un CV
 • dacă este posibil, o scrisoare de intenție din partea organizației care găzduiește proiectul de teatru al elevului pentru Maestru.

Aplicația are rolul de a da o perspectivă asupra fundalului, motivației și obiectivelor candidaților și pentru a-și evalua propriile cercetări și abilități critice. Solicitanții vor primi confirmarea cererii lor la primirea propunerilor lor. Candidații pot fi rugați să furnizeze mai multe informații sau să specifice anumite elemente ale propunerilor lor de cercetare. În acest scop, pot fi invitați la un interviu.

Comitetul de selecție este format din cel puțin trei persoane: coordonatorul și doi profesori ai cursului de masterat.

Pentru a aplica pentru maestru începând cu septembrie 2019 există trei oportunități de selecție:

 • Prima opțiune: Cererea trebuie să vină vineri 01-03-2019, ziua de selecție de luni 18-03-2019.
 • A doua opțiune: Cererea trebuie să vină vineri 07-06-2019, ziua de selecție, luni, 24-06-2019.
 • A treia opțiune: datele care urmează să fie anunțate.

Vă rugăm să nu așteptați până la termenul limită de aplicare pentru a ne contacta despre interesul dumneavoastră față de Master. Ne place să ne cunoaștem ideile despre proiectul artistic și / sau cercetarea înainte de cererea dumneavoastră. Putem oferi feedback cu privire la cererea dvs. în avans până la termenul limită pentru a crește șansele de admitere.

criterii

 • candidații au o diplomă de licență în scenografie, design de costume sau regie pentru performanță.
 • deținătorii unei alte diplome de licență sunt admiși cu condiția să aibă o experiență artistică relevantă în domeniul artelor profesionale.
 • de preferință candidații au deja o legătură cu o organizație teatrală profesională pentru proiectul pe care doresc să-l dezvolte în Maestru.

credite

Sarcina totală de studiu este de 85 de credite ECTS, repartizate pe o perioadă de doi ani.

Program predat în:
 • Engleză

Vezi 4 mai multe cursuri de la Zuyd University of Applied Sciences »

Ultima actualizare Noiembrie 22, 2018
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Sept 2020
Duration
2 anii
La zi
Price
2,083 EUR
Deadline
Mart 2, 2020
După locații
După dată
Start Date
Sept 2020
End Date
Iulie 2022
Termen limită de aplicare
Mart 2, 2020

Sept 2020

Location
Termen limită de aplicare
Mart 2, 2020
End Date
Iulie 2022