Maestru în logică

Generalități

Programul de descriere

Logică, Programul de masterat

Logica este definită în mod tradițional drept studiul aspectelor formale ale raționamentului valid, dar astăzi mulți logici văd logica ca un studiu mai general al sistemelor formale și al aplicațiilor lor. Cadrele conceptuale și instrumentele dezvoltate de cercetarea pură în logica modernă au găsit numeroase aplicații în diverse discipline care studiază limbile și sistemele formale, de exemplu, ingineria software și lingvistica computațională.

Ca logică de subiect academic, este cu adevărat interdisciplinară și se află la granița dintre filosofie, matematică, informatică și lingvistică. Schimbul este activ și reciproc avantajos. Logica este în prezent o arie internațională activă de studiu și cercetare, de asemenea, în matematică, informatică și lingvistică.

Primul an al programului de doi ani constă în majoritatea cursurilor obligatorii din cadrul teoriilor fundamentale ale logicii. Al doilea an constă într-un eseu de 30 de cai și cursuri elective, în care, în calitate de student, lucrați spre un profil specializat în domeniul general al logicii și aplicațiilor sale.

O serie de seminarii, Colocviul în logică, privind aplicațiile logicii, metodologiei și istoriei logicii vor trece prin ambii ani. Veți avea, de asemenea, posibilitatea de a participa la seminarul de cercetare în logică la departament. În calitate de student al programului, veți lucra în strânsă colaborare cu un mediu de cercetare internațional și viguros.

Conținutul cursului

  • Completitudine și decidabilitate
  • Setați teoria și logica modală
  • Teoria modelului și teoria probelor
  • Teoria categoriilor și teoriile formale ale adevărului

Carieră după absolvire

Absolvenții vor fi bine pregătiți pentru a aplica la doctorat. programe în logică, filozofie teoretică, lingvistică și informatică și va avea o competență în analiza argumentelor, bazelor de date deductive și web semantic. Alegerile de carieră non-academică includ ingineria software-ului, tehnologiile bazate pe web, precum și sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor.

cerinţe

Diplomă de licență, cel puțin trei ani de studiu cu normă întreagă, în logică, filozofie teoretică, matematică, informatică sau lingvistică.

3 motive pentru a studia acest program

  1. Un mediu interdisciplinar care combină matematica, filozofia și informatica
  2. Participați la un mediu internațional de cercetare
  3. Alegeți module de curs potrivite pentru fundal și obiective academice și profesionale

Perioadele de aplicare pentru programele începând din toamnă

Studenți internaționali fără cetățenie UE / SEE
Perioada de aplicare principală pentru studenții străini este de la mijlocul lunii octombrie până la 15 ianuarie pentru toate programele începând din toamnă. Aplicați la href = "universityadmissions.se

Studenți liberi / non-parteneri din UE / SEE și studenți suedezi
Dacă nu aveți nevoie de permis de ședere, cererea pentru toamnă va fi deschisă 15 martie - mijlocul lunii aprilie. Aplicați la href = "universityadmissions.se sau la href =" antagning.se .

Taxe de școlarizare

Elevii care sunt cetățeni ai țărilor din afara UE / SEE sunt, în general, obligați să plătească taxe de școlarizare. Taxele de școlarizare nu se aplică cetățenilor UE / SEE. Pentru informații despre taxele de școlarizare, vă rugăm să contactați Departamentul de Filosofie, Lingvistică și Teorie a Științei.

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

The arts provide insight and understanding – Faculty of Humanities in Gothenburg. We devote ourselves to research and education with a focus on how we as humans relate to our own lives, to other peopl ... Citeste mai mult

The arts provide insight and understanding – Faculty of Humanities in Gothenburg. We devote ourselves to research and education with a focus on how we as humans relate to our own lives, to other people, to the unfamiliar and to history. Citește mai puţin