Maestru în jocuri serioase

Generalități

Programul de descriere

Îți place să faci jocuri și ai ambiția de a-ți transforma ideile în jocuri pentru computere sau mobile? În programul Serious Games Master, veți învăța să dezvoltați jocuri care să conțină elemente interesante, cu scopul de a transmite ceva dincolo de simpla divertisment. Aceasta ar putea implica crearea de jocuri pentru, de exemplu, instruire, educație sau marketing.

Există multe sectoare de afaceri în care există un interes din ce în ce mai mare de a utiliza mecanica jocurilor pentru a atrage atenția asupra unei probleme sau pentru a se concentra asupra unei anumite forme de comportament. Acest lucru ar putea, de exemplu, implica crearea de materiale de formare motivațională pentru angajați. Serious Games vă oferă exact condițiile potrivite pentru a vă permite să creați sisteme bazate pe jocuri în alte scopuri decât divertisment pur.

Focusul studiilor tale

Acest program este în mare parte orientat către proiect. Aceasta înseamnă că veți lucra la un proiect pentru un client pentru a explora modul în care jocurile pot adăuga valoare afacerii sale. Vei analiza nevoile companiei și vei dezvolta un joc în conformitate cu aceste nevoi.

Veți studia, de asemenea, designul jocului, vă veți familiariza cu cercetările de vârf și veți afla cum sunt utilizate metodele științifice în evaluarea jocurilor și a aplicațiilor lor În ultimul termen, veți conduce un proiect de cercetare la scară mică legat de jocuri serioase.

Serious Games este un program internațional și toate studiile sunt efectuate în engleză.

Programul de master începe în semestrul de toamnă. Este oferit într-un an universitar (două semestre).

Este potrivit acest program pentru mine?

Programul Serious Games este potrivit pentru dvs. dacă aveți un background în dezvoltarea jocurilor de calculator, designul jocurilor, informatică, mass-media sau discipline similare. Cea mai importantă considerație este că aveți un mare interes pentru jocuri. Considerăm că interacțiunea creativă între oameni cu diferite fonduri este benefică în domeniul jocurilor serioase.

După finalizarea studiilor

Un dezvoltator de jocuri serioase este capabil să lucreze în companii și organizații care dezvoltă, adaptează sau utilizează jocuri în alte scopuri decât divertisment. Jocurile și gamificarea serioase sunt utilizate în multe domenii diferite și în scopuri diferite, inclusiv instruirea și educația atât în sectorul militar, cât și în cel civil. Există o utilizare din ce în ce mai mare a predării bazate pe jocuri în școli, iar abordările bazate pe jocuri sunt aplicate în multe sectoare diferite, cum ar fi industria jocurilor pe calculator, publicitate, muzee, turism, sisteme informaționale și resurse didactice. Un alt domeniu de utilizare este pentru instruire și reabilitare în sectorul sănătății. Utilizarea este în creștere într-o serie de industrii în care există o nevoie tot mai mare de dezvoltare de soluții creative și inovatoare.

Finalizarea cu succes a programului are ca rezultat un master de 1 an (60 de credite), care poate fi combinat cu alte studii avansate în domeniul dezvoltării jocurilor pe calculator la University of Skövde . Studiile pot fi, de exemplu, continuate încă un an pentru a obține un master în tehnologia informației (120 de credite).

Cercetări în acest domeniu

Zona jocurilor serioase prezintă multe provocări interesante. La fel ca în cazul celorlalte cercetări specializate în domeniul jocurilor și dezvoltării jocurilor, există oportunități pentru viitoare studii de doctorat.

131216_pexels-photo-682933.jpegGarrett Morrow / Pexels

Cerințe de admitere

Pentru a fi eligibil pentru program o diplomă de licență (echivalentă cu o diplomă de licență suedeză) în domeniile informaticii, informaticii sau studiilor media digitale (sau similare).

O altă cerință este dovada abilităților în echivalentul limbii engleze a studiilor la nivel secundar superior în Suedia, cunoscut sub numele de curs de engleză 6 / curs de engleză B. Acest lucru este demonstrat în mod normal printr-un test recunoscut internațional, de exemplu IELTS sau TOEFL sau echivalentul.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for makin ... Citeste mai mult

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for making sure that the agency performs according to official decisions. Citește mai puţin