Istoria publicului

Programul de istorie publică este adresat tuturor absolvenților BA , nu numai în istorie, și nu numai în domeniul științelor umaniste, care ar dori să efectueze cercetarea despre și să promoveze folosirea publică a istoriei. Istoria publicului funcționează încă din anii 1970 ca subdiviziune a istoriei, dar și ca disciplină academică separată. Se numește istoria "pentru popor, pentru popor, pentru popor, pentru popor" și se ocupă de toate aspectele istoriei în afara educației formale (de asemenea, educația academică). Acesta funcționează de mai mulți ani la universități din întreaga lume și se bucură de o popularitate considerabilă în rândul studenților.

Istoria însăși se concentrează pe examinarea trecutului (în scopul de a răspunde la întrebarea "cum a fost?"), În timp ce istoria publică efectuează cercetări despre modul în care cunoașterea trecutului este prezentă în conștiința socială și cum este (și poate fi) în această conștiință, cu întrebarea centrală "ce face poporul (cum a făcut-o) despre cum a fost?" Se concentrează asupra memoriei istorice, care este destul de marginală în cercetarea istorică "tradițională". Cursurile din programul de istorie publică se concentrează pe modalitățile de modelare a conștiinței istorice (sau a memoriei colective) - atât în ​​contextul cadrului teoretic, cât și al mecanismului său (inclusiv, de exemplu, politica istoriei) și în diferite moduri practice (instrumente / tehnici) influențând această amintire și conștiință, pornind de la colectarea și prelucrarea mărturiilor din trecut, prin scrierea de cuvinte și pregătirea altor texte care promovează cunoștințele istorice, expozițiile, instalațiile istorice, localizarea elementelor istorice în mass-media, divertisment sau în mediul virtual din în cel mai larg sens. De aceea, chiar și prezentarea generală cronologică a trecutului, plasată în curriculum-ul istoriei publice, se concentrează asupra elementelor (fenomene, evenimente, procese, indivizi) care evocă dezbateri și controverse - adică sunt prezente în sfera publică - și nu nu repetați curriculumul tradițional al istoriei academice.

Un absolvent al istoriei publice va avea cunoștințe despre modalitățile în care cunoașterea trecutului este prezentă în sfera publică și metodele de influențare a acestor căi. El / ea va putea să colecteze, să conserve, să proceseze și să promoveze moștenirea trecutului în mod conștient și competent și să studieze modul în care ceilalți realizează acest lucru.

Aceste competențe îl vor aduce în slujba instituțiilor implicate în conservarea, formarea și propagarea memoriei trecutului și implicarea în domeniile:

1) politica istoriei - partide politice, guverne locale, societăți, agenții guvernamentale și alte instituții de stat

2) educația de istorie extracurriculară - bibliotecile, instituțiile locale și naționale de educație

3) combinarea istoriei și istoriei artei - muzee, muzee în aer liber, grupuri de artă creativă și companii (de exemplu, ca experți în filme istorice, jocuri, evenimente)

4) combinarea istoriei cu mass-media (edituri, presă, noi media, pagini web, canale TV tematice)

5) managementul arhivelor și istoricul oral (persoane private, administrația locală)

6) cooperarea internațională (de exemplu, instituțiile europene)

Absolvenții vor avea, de asemenea, opțiunea de a-și continua studiile la programele de doctorat în științele umaniste.

Structura programului

Primul semestru:

Al doilea semestru:

Al 3-lea semestru:

Al patrulea semestru:

Program predat în:
Engleză
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Oct 2019
Duration
4 semestre
La zi
După locații
După dată
Start Date
Oct 2019
Termen limită de aplicare

Oct 2019