Maestru în filosofie

Generalități

Programul de descriere

Maestru în filosofie la USI :

 • Stăpâne pentru statura internațională a profesorilor săi.
 • Este orientat spre cercetare, care vizează pregătirea pentru cel mai exigent doctorat. programe din întreaga lume.
 • Are un accent clar în metafizică, filosofia științei, filosofia minții, filozofia antică și filozofia medievală.
 • Necesită studenților să prezinte lucrări scrise periodice, să realizeze lucrări de cercetare și să-și dezvolte abilitățile de prezentare și de discuție.

MAP este un grad absolvent de doi ani (120 ECTS, durată obișnuită: 2 ani).

Limba programului este engleza.

Structura și conținutul

Maestru în filosofie la USI își propune să ofere o bază de absorbție într-o serie de domenii interconectate, combinând cercetarea contemporană în filosofie cu gândirea antică și medievală. Unele cursuri sunt în mod special preocupate de tema timpului și existenței, având ca scop să înțeleagă pe deplin două teme filozofice legate central, care sunt atât de fierbinți în discuția contemporană, cât și mult discutate de gânditorii antice și medievale.

Pentru a realiza obiectivele programului, predarea cuprinde prelegeri, cursuri de masterat cu specialiști eminenți, discuții despre prezentări ale studenților, discuții generale, lucrări de grup și discuții individuale ale lucrărilor realizate de studenți. Elevii vor fi obligați să prezinte lucrări scrise periodice și să realizeze lucrări de cercetare.

Lucrările supervizate pe teza de master începe în primul an al gradului.

Perspectivele de carieră

Primul scop al MAP este de a pregăti studenții pentru cei mai exigenți doctoranzi. programe din întreaga lume. Această orientare este evidentă atât în structura maestrului, cât și în didactica sa bine gândită. Studenții MAP nu numai că primesc feedback cu privire la eseurile pe care le scriu, ci și li se oferă sugestii cu privire la modul de a-și profesionaliza lucrările scrise pentru viitoarele publicații.

În plus, deoarece studenții sunt instruiți în cadrul rețelei academice elvețiene, aceștia vor fi eligibili să aplice suma semnificativă de fonduri pe care Elveția investeste în cercetare în fiecare an. Elveția este neobișnuită în punerea la dispoziție a granturilor de cercetare generoase atât în universități, cât și la nivel național.

În afară de cercetările la doctorat. nivelul, absolvenții programului de master sunt evident calificați pentru predarea filozofiei la liceu, atât în Elveția, cât și în alte părți.

Abilitățile soft pe care elevii le dezvoltă sunt de o mare valoare și pentru o varietate de cariere non-academice. În special, abilitatea de rezolvare a problemelor, de inteligență emoțională și mai ales de aptitudini de gândire critică este ceva care este foarte dorit de cele mai serioase companii. Studenții filozofiei au o performanță constantă mai bine decât ceilalți studenți provenind dintr-un mediu academic diferit în aceste domenii, datorită capacității lor de a face legături între ideile complexe. Astfel de aptitudini sunt foarte apreciate în mai multe profesii, de exemplu în guvern, HR, afaceri, mediere culturală, relații publice, marketing și asistență medicală. La USI există, de asemenea, un serviciu de carieră, care este întotdeauna disponibil și are plăcerea de a ajuta studenții să reușească în alegerile lor profesionale.

Admitere

Cerința formală de admitere la diplomele de masterat în filosofie este o diplomă de licență acordată de o universitate recunoscută în domeniul filosofiei sau discipline conexe.

Admiterile vor fi tratate de la caz la caz.

Limba

Admiterea la programele de nivel absolvent de limbă engleză (master) la USI necesită o bună cunoaștere a idiomului englez. Non-engleză vorbitori de limbă maternă care solicită acest tip de programe sau a căror diplomă anterioară a fost obținută într-o altă limbă, sunt obligați să furnizeze un certificat de limbă recunoscut la nivel internațional, egal cu nivelul B2, definit de Cadrul european comun de referință pentru învățarea limbilor străine (CEFR) , sau echivalent (de exemplu, TOEFL, IELTS, etc.).

Nivelul B2 pe CEFR corespunde următoarelor scoruri în examenele recunoscute pe plan internațional:

IELTS 5.5
TOEFL Calculator: 183
Internet: 65
Pe bază de hârtie: 513
Cambridge English FCE (primul certificat în engleză)
TOEIC Ascultare și citire: 785
Vorbind: 150
Scriere: 160

Studenții admiși în condițiile menționate mai sus (cu excepția masterului în psihologie cognitivă în comunicarea sănătății) trebuie să obțină o competență C1 în limba engleză în termenul maxim necesar pentru obținerea masterului.

Nivelul poate fi certificat fie prin participarea la un curs de limbă oferit la USI în timpul semestrului de toamnă și de primăvară și prin luarea examenului final, fie prin furnizarea unui certificat de limbă recunoscut la nivel internațional *.

* Nivelul C1 pe CEFR corespunde următoarelor scoruri în examenele recunoscute la nivel internațional:

IELTS 7
TOEFL Internet: 100
Cambridge English CAE (certificat avansat), grad C sau mai mare
BEC (engleză de afaceri), gradul C sau mai mare
TOEIC Ascultare și citire: 945
Vorbind: 180
Scriere: 180

Italiană

Pe măsură ce Lugano se află în partea de limbă italiană din Elveția, elevii ar putea fi interesați să obțină elementele de bază în limba italiană.

Universitatea della Svizzera Italiana oferă gratuit un curs de limba italiană.

Procedura de aplicare

Pentru a vă depune cererea, vă rugăm să consultați indicațiile pentru completarea formularului online disponibil aici: http: // cerere. USI .ch.

Aplicarea hârtiei

Cererile pot fi depuse împreună cu formularul de cerere și documentele solicitate pe suport de hârtie (trimiterile prin poștă electronică sau fax vor fi respinse) la următoarea adresă:

Università della Svizzera Italiana
Facultatea de Științele Comunicării
Biroul de aprobari
Via G. Buffi 13
CH-6900 Lugano
Elveţia

Documentația necesară

Următoarele documente trebuie trimise pe suport de hârtie:

 • Formularul de cerere completat (puteți să îl descărcați în format pdf);
 • Fotocopie a diplomelor anterioare (licență, diplomă de licență, diplomă de patru ani, maturitate);
 • Transcrierea oficială a rezultatelor examenelor universitare;
 • Traducerea certificată a oricărei diplome scrise într-o altă limbă decât cea italiană, germană, franceză, engleză sau spaniolă;
 • Curriculum vitae (rezumat)
 • Scrisoare personală de motivație redactată de către candidat;
 • Certificarea oficială de competență în limba engleză;
 • Fotocopie a unei cărți de identitate sau a altor documente;
 • Fotocopie a permisului de ședere pentru cetățenii străini care au deja domiciliul în Elveția.

Fotocopie a certificatelor de diplome anterioare

În cazul în care un candidat nu și-a îndeplinit toate cerințele pentru licență, licențiat sau altul, copia diplomei poate fi trimisă ulterior, dar în orice caz nu mai târziu de începutul perioadei de înscriere. În caz afirmativ, vă rugăm să precizați data preconizată a acordării și să anexați un document oficial eliberat de către instituția care a acordat acest contract, confirmând acești termeni.

Scrisoare de intentie

Candidații trebuie să elaboreze o scrisoare (nu mai mult de o pagină) introducându-se și explicând interesul lor special și motivele pentru care solicită admiterea la o anumită diplomă de masterat.

Taxa de înregistrare

Convenția de la Lisabona reglementează recunoașterea diplomelor universitare între țările semnatare și simplifică considerabil administrarea procedurilor de admitere. Din acest motiv, candidații care au absolvit studii universitare în țările din afara acestei convenții (a se vedea lista de mai jos) sunt invitați să plătească o taxă de înscriere pentru SFr. 100 reprezentând costurile administrative mai mari de procesare a fișierelor mai complexe. În cazul în care candidatul este admis, taxa va fi dedusă din suma taxei de școlarizare pentru primul semestru. Taxa de administrare nu este rambursabilă în alte cazuri: în cazul în care nu se acordă admiterea sau dacă candidatul decide să se retragă sau nu reușește să înmatriculeze.

Termen limita

Aport în februarie 2021

 • Termenul limită pentru depunerea cererilor este 15 ianuarie 2021 .
 • Termenul limită de înscriere pentru candidații care au nevoie de viză este 1 noiembrie 2020.
 • Aplicațiile târzii vor fi luate în considerare doar în cazul locurilor disponibile.

Aport în septembrie 2021

 • Cererile vor fi acceptate începând cu mijlocul lunii noiembrie .
 • Termenul limită de înscriere este 31 iulie 2021.
 • Termenul limită pentru depunerea candidaturilor care au nevoie de viză este 30 aprilie 2021 .
 • Aplicațiile târzii vor fi luate în considerare doar în cazul locurilor disponibile.

Taxe

Taxele de școlarizare pentru diplomele de master se ridică la 4.000 CHF pe semestru. Solicitanții care au avut reședința oficială în Elveția sau Liechtenstein la momentul examenului de liceu final (Maturità) plătesc o taxă pentru semestrul redus de 2.000 CHF.

Taxele de școlarizare se plătesc la începutul fiecărui termen, până la termenul indicat pe factură; plata taxei este o condiție esențială pentru înscrierea sau reînnoirea înscrierii.

Ultima actualizare Dec 2020

Despre facultate

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and intera ... Citeste mai mult

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and interactive approach, leaving room for practical application. The quality of the study curricula is complemented by USI small size, by its cosmopolitan environment and its informal and dynamic culture. These elements make USI a hub of opportunity open to the world, where students can engage in direct dialogue with their professors and define their educational path, discover unexpected horizons, and embrace international careers. Citește mai puţin
Lugano , Mendrisio + 1 Mai mult Mai Puțin