Maestru în diplomație și relații internaționale

Generalități

Programul de descriere

Caracteristici unice

Programul de absolvire în Diplomație și Relații Internaționale a fost lansat în septembrie 2001. A fost pregătit și organizat cu sprijinul Universității Seton Hall (SUA), Școala de Relații Internaționale și Diplomație, precum și cu sprijinul Fondului Stasio Lozoraičio. În prezent, acest program este unul dintre cele mai populare programe de studii postuniversitare la universitate. Începând cu 2012/2013, toate cursurile programului sunt livrate în engleză.

Cerințe de acces

Este necesară o diplomă de licență în științe politice, în domeniul științelor umane sau în alte științe sociale. Solicitanții care nu au studiat într-un program de licență în științe politice ar trebui să aibă 24 de credite în științe politice.

Competențe dobândite

Absolvenții programului obțin următoarele abilități:

  • Să efectueze analize teoretice ale problemelor semnificative în domeniul relațiilor internaționale și al diplomației
  • Pentru a fi pregătiți să efectueze activități practice în domeniul relațiilor internaționale și al diplomației folosind mediul teoretic acumulat
  • Capacitatea de a identifica și analiza independent provocările principale din sfera practică a relațiilor internaționale și a diplomației.
  • Pentru a putea evalua practicile sociale în schimbare rapidă și pentru a le aplica în mod flexibil pe piața muncii lituaniană și internațională.

Capacitatea de a învăța independent și de a aplica această abilitate în urmărirea și evaluarea evenimentelor internaționale relevante.

Pentru a obține familiarizare cu cultura înaltă a gândirii profesionale.

Oportunități de carieră

Absolvenții vor avea posibilitatea să lucreze în diferite state, instituții neguvernamentale și private, instituții guvernamentale lituaniene (de exemplu, Ministerul Afacerilor Externe), misiuni diplomatice (ambasade, afaceri, turism), instituții ale UE și instituții de învățământ, (ex. , Instituții de învățământ superior, Institutele de cercetare științifică).

De asemenea, absolvenților li se oferă posibilitatea de a-și continua studiile într-un program postuniversitar în domeniul Științelor Sociale.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Ranked in QS World University Rankings as a leader in the country by its internationality, VMU is the only public higher education institution in Lithuania and one of the few in the region where a wid ... Citeste mai mult

Ranked in QS World University Rankings as a leader in the country by its internationality, VMU is the only public higher education institution in Lithuania and one of the few in the region where a wide liberal arts education is imparted. This means that students can change and organize their schedule freely, minor in one field and major in another, travel abroad on international exchange and get ready for those trips by taking some of the available 30 foreign language courses. As a reflection of global academic trends, more and more lectures (separate courses and even whole study programs) are taught in English, many of them by professors from abroad. VMU offers Bachelor and Master degree programs, which are entirely taught in English. Every semester university gathers the colorful international community, which unites representatives from nearly 60 countries around the world. Citește mai puţin