Maestru în bioinformatică

Generalități

Programul de descriere

Doriți să fiți implicați în dezvoltarea asistenței medicale și a medicinei de mâine? Programul interdisciplinar de master în bioinformatică combină biologia cu instrumentele IT derivate din domeniul informaticii. Veți avea ocazia să procesați, să organizați și să analizați seturi mari de date biologice, care vă vor permite să contribuiți la înțelegerea progresului bolii (de exemplu) și la modul în care pacienții răspund la tratamentele medicale.

Despre program

Scopul acestui program de studiu este de a vă oferi o gamă largă de abilități de specialitate în domeniul bioinformaticii. De asemenea, vă veți dezvolta capacitatea de rezolvare independentă a problemelor, planificare, efectuare de analize și colectare, procesare și evaluare critică a rezultatelor. În domeniul bioinformaticii, veți studia cursuri axate pe subiecte, inclusiv algoritmi bioinformatici, programare, analiză de date la scară largă și cercetare și dezvoltare bioinformatică. De asemenea, veți efectua un proiect de diplomă în domeniul bioinformaticii. Studiile dvs. vor combina prelegeri cu lucrări de laborator într-un mediu IT. Veți afla despre diferite instrumente computerizate pentru colectarea și analiza datelor din proiecte de cercetare și experimente biologice, precum și despre diferite metode pentru analiza (de exemplu) secvențe ADN și date de expresie genetică.

Cursuri constitutive în programul de studiu

Acesta este un program de studiu de un an, iar primul semestru cuprinde patru cursuri. Primele două cursuri sunt concepte și metode de bioinformatică și analize bioinformatice cu Perl. Aceste cursuri oferă atât o introducere largă în domeniu, cât și o bază de bază în programare și dezvoltarea algoritmilor. Acestea sunt urmate de Analiza Bioinformatică cu R și Procesul de Cercetare Bioinformatică. Analiza bioinformatică cu R introduce limbajul de programare R și analiza statistică a datelor biologice la scară largă. Procesul de cercetare bioinformatică include o serie de seminarii care oferă o perspectivă asupra cercetărilor relevante. Acesta constituie, de asemenea, un curs pregătitor pentru proiectul de diplomă. Al doilea semestru este dedicat proiectului de diplomă, în care veți formula și lucra cu o problemă de cercetare relevantă.

Oportunități de carieră

Piața forței de muncă din domeniul bioinformaticii se află într-o stare de dezvoltare continuă. În conformitate cu accesul în creștere rapidă la noi date biologice, există o creștere corespunzătoare a necesității de bioinformaticieni calificați. Pozițiile sunt disponibile în cadrul companiilor bio-științifice, inclusiv al companiilor farmaceutice. În funcție de ceea ce ați studiat în studiile de bază, ați putea, de exemplu, să lucrați ca biolog molecular aplicând metode bioinformatice sau ca bioinformatician dezvoltând noi metode și instrumente bioinformatice.

Oportunități pentru studii suplimentare

După finalizarea cu succes a acestui program de studiu, puteți continua cu un program de cercetare în bioinformatică.

Cercetări în acest domeniu

Cercetările din domeniul bioinformaticii progresează rapid. Acest lucru poate fi împărțit în dezvoltarea de noi instrumente bioinformatice și aplicarea instrumentelor pentru analiza datelor biologice. Pentru grupul de cercetare de la University of Skövde , cea mai importantă zonă pentru cercetare se referă în prezent la identificarea biomarkerilor. Grupul efectuează studii bioinformatice în domeniul diferențierii celulelor stem.

Cerințe de admitere

Condiție preliminară este o diplomă de licență (echivalentă cu o diplomă de licență suedeză) în biologie moleculară, biomedicină sau informatică. O cerință suplimentară este dovada competențelor în limba engleză echivalentă a studiilor la nivel secundar superior în Suedia, cunoscută sub numele de curs de engleză 6 / curs de engleză B. Acest lucru este demonstrat în mod normal prin intermediul unui test recunoscut la nivel internațional, de exemplu, IELTS sau TOEFL sau echivalentul acestuia.

Selecţie

Credite acordate.

Limba

Cursurile se desfășoară în limba engleză.

Cand? Unde? Cum?

  • Perioada de studiu: 18 ianuarie 2021 - 16 ianuarie 2022
  • Locație: Skövde, Campus
  • Ritmul de studiu: 100%
Ultima actualizare Nov 2020

Despre facultate

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for makin ... Citeste mai mult

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for making sure that the agency performs according to official decisions. Citește mai puţin