Maestru în Politică, Științe Administrative

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Pentru experți în știință

De ce studiază PAIR?

Noul rol al statului după criza financiară globală, noua epocă a digitizării, cererea de eficiență sporită în sectorul public, solicită o mai mare transparență și participare a cetățenilor, noi legături globale și regionale și nu în ultimul rând dezvoltarea integrării europene - politică și administrație o schimbare fundamentală. Domeniile de cercetare ale științei politice și administrative orientate spre management la Universitatea Zeppelin se referă la această schimbare. Programul nostru de Master Politica, Administrație

107841_150930_unbenannt_3122.jpg

Prin urmare, studiul oferă cunoștințe aprofundate teoretice și aplicate ale științelor politice și administrative orientate spre management, cu o puternică orientare internațională și comparativă. Acest lucru vă va permite să examinați aspectele relevante din punct de vedere social și să lucrați cu metode științifice inovatoare. Ce face ca Maestrul să fie atât de special în PAIR?

Programul de masterat de la Universitatea Zeppelin vă oferă nu numai posibilitatea de a vă aprofunda cunoștințele în domeniul științelor politice și administrative orientate spre management, ci și de a vă completa studiile cu conținut din domeniile dreptului, economiei și științei comunicării. Baza pentru această abordare interdisciplinară este deja stabilită în modulul de fundație de la începutul studiului. Pe parcursul studiilor, puteți deveni și minor în Managementul corporativ

În plus, formarea de teorie și metodă este o componentă cheie a programului de studiu PAIR. Aveți ocazia de a vă aprofunda aptitudinile de cercetare și metodologie în mod individual. În prim-plan este evaluarea aplicabilității diferitelor modele de cercetare și metode în ceea ce privește diferitele întrebări și aplicarea practică a diferitelor abordări de cercetare.

Studierea la Universitatea Zeppelin este, de asemenea, caracterizată de faptul că aveți posibilitatea de a lucra la un proiect de cercetare însoțit științific. Modulul "Proiect de cercetare" se adresează în mod explicit studenților masteranzi interesați în mod special de domeniul științific și de domeniile ocupaționale orientate spre cercetare.

Cu oferta StudentStudies puteți face subiectele și întrebările despre conținutul studiilor.

În programul de master PAIR puteți aprofunda programele de studiu în următoarele domenii de specializare:

Specializare în Master PAIR

TRACK I: Relații internaționale

Acestea sunt întrebările din rubrica Relații internaționale

 • Ce organizații internaționale formează deciziile de politică la nivel internațional? Ce funcție și legitimitate au aceste organizații și cum sunt gestionate și gestionate?
 • Cum pot fi evaluate eficacitatea și succesul proiectelor de cooperare pentru dezvoltare și care sunt motivele acestor succese sau eșecuri? Și care actori și instituții beneficiază de fapt de cele mai multe din aceste măsuri?
 • Cum este constituită legea internațională și legea relațiilor comerciale internaționale și ce impact are asupra metodelor de lucru ale organizațiilor internaționale și naționale?
 • Cum funcționează instituțiile Uniunii Europene și ce impact au ei în calitate de actori globali și în raport cu statele membre ale UE?
 • Ce rol joacă societatea civilă în "guvernarea în zonele delimitate", adică dacă problemele politice trebuie rezolvate peste granițele naționale? Ce funcții și legitimitate au ONG-urile în acest context?

TRACK II: Instituții politice

Acestea sunt întrebările din cadrul instituțiilor politice

 • De ce nu pot fi rezolvate aceleași probleme în diferite țări cu aceleași concepte? Cum au diferă sistemele politice și administrative ale statelor naționale?
 • Ce actori și instituții definesc politica? De ce sunt unii actori mai puternici decât alții?
 • De ce alege cetățeanul așa cum alege? Cum afectează campaniile politice și comunicarea politică comportamentul electoral al cetățenilor?
 • Ce arata o distributie "echitabila" a bunurilor? Ce idei de justiție există și care politici sunt disponibile pentru a realiza aceste idei?
 • Care este cea mai bună strategie de negociere pentru conflictele de distribuție? Și pot fi prezise rezultatele negocierilor? Ce factori influențează aceste rezultate?

TRACK III: Bunuri publice

Aceste întrebări fac obiectul mărfurilor publice

 • Unde sunt limitele legitime dintre ceea ce poate și ar trebui să facă statul și care este responsabilitatea sectorului privat și a societății civile? Ce limite ale privatizării, dar și ce șanse de parteneriat public-privat trebuie luate în considerare?
 • Cum puteți face față unor sarcini importante: asigurarea unei infrastructuri moderne, furnizarea de servicii sociale și asigurarea siguranței publice? Cât costă aceste servicii și cine ar trebui să fie responsabil pentru acestea?
 • Cum se poate îmbunătăți performanța organizațiilor publice? Și cum se poate evalua cel mai bine calitatea serviciilor publice? Există diferențe semnificative în gestionarea companiilor publice sau private?
 • Cum influențează mediile noi și digitalizarea asupra proceselor de luare a deciziilor, a relațiilor de putere și a inovării în sectorul public? Ce abordări ale guvernării electronice, ale eParticipării sau ale guvernului deschis au o șansă de succes?
 • Ce rol joacă primii oficiali europeni și germani în formularea deciziilor politice? Și invers, cum influențează partidele politice și grupurile de interese activitatea administrațiilor publice?

107832_646_ZU_Zehn_9050.jpg

Care sunt punctele focale ale profesorilor noștri?

Departamentele Departamentului de Stat și Științe Sociale sunt implicate într-o gamă largă de subiecte. Iată o prezentare generală a proiectelor de cercetare privind cursul de studiu PAIR: modernizarea administrativă; Teorii și moduri de funcționare a guvernanței globale; Alegeri și sisteme electorale; Politizarea birocrației ministeriale; Teorii ale justiției și "venit de bază necondiționat"; Comunicarea în conflicte sociale și comportament strategic în procesele decizionale, analiza structurilor de dezbateri; Transparență și digitizare în guvern și administrație ("guvern deschis", "date deschise"), proceduri de participare și planificare a publicului; Culturile de leadership în sectorul public și cercetarea diversității în sectorul public.

Descrierea detaliată a principalelor domenii de cercetare poate fi găsită pe respectivele pagini ale scaunelor.

Ce fac elevii și absolvenții noștri în domeniul PAIR?

Fie ca este un grup universitar politic, coaching pentru elevi de liceu sau politică internațională: studenții noștri sunt implicați în numeroase proiecte în domeniul politicii și al afacerilor sociale. O prezentare generală poate fi găsită aici (legătura cu proiectele din domeniul politic / afacerilor sociale). Și dacă doriți să știți care absolvenți de carieră au luat, puteți citi aici. În urma studiilor de masterat, absolvenții programului PAIR se vor afla la nivel național și internațional într-o gamă largă de domenii profesionale ale științei și cercetării, sectorului public, industriei de consultanță, peisajului asociativ și companiilor private.

108035_646_ZU_Zehn_9050-min.jpg108039_150923_unbenannt_2473-min.jpg108040_150930_unbenannt_3122-min.jpg108041_Bodensee1-min.jpg108042_seecampus-003-min.jpg108043_IMG_0059-min.JPG108044_14524516_949018905231374_6513041131058687100_o-min.jpg

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The major ques­tions that we are fac­ing - both at pre­sent and in the fu­ture - are too com­plex and in­ter­linked to allow for a uni­di­men­sional an­swer. The in­creas­ing so­cial, po­lit­i­cal, ec ... Citeste mai mult

The major ques­tions that we are fac­ing - both at pre­sent and in the fu­ture - are too com­plex and in­ter­linked to allow for a uni­di­men­sional an­swer. The in­creas­ing so­cial, po­lit­i­cal, eco­nomic, cul­tural, eco­log­i­cal, and me­dial in­ter­link­ing of our world re­quires a place of com­mon dis­course. Citește mai puţin