Maestru în Informatică

Generalități

2 locații disponibile

Programul de descriere

Fii o forță motrice în arena globală

Ca subiect, informatică se află într-o stare de flux constant, așa cum este demonstrat de subiecte tot mai relevante precum Big Data și „agenda digitală”. Globalizarea și digitalizarea afacerilor și a societății conduc la o nevoie ridicată - și în mare măsură nesatisfăcută - a specialiștilor IT.

Pe lângă alte subiecte, există și blocaje în rândul specialiștilor IT cu cunoștințe aprofundate despre cibersecuritate. Într-o mare măsură, această cerere ridicată rezultă și din faptul că acestea sunt necesare nu numai în industria IT, ci și în toate industriile utilizatorilor.

Fapte

Gradul: Model de studiu: Durată:
Master of Science (M.Sc.) în campus 2 semestre
CONSUMUL: învățământ Admitere
Bad Honnef: septembrie
Berlin: octombrie
de la 6.290 EUR pe semestru Diploma de licență, test de plasament, dacă este necesar,
dovada abilităților de limbă engleză

Ce veți învăța de la noi

Programul de Master în Informatică vă pregătește optim pentru o carieră într-unul dintre cele mai importante domenii ale viitoarei lumi corporative.

 • Veți dobândi cunoștințele și abilitățile necesare proiectării sistemelor de cibersecuritate în proiecte de dezvoltare și infrastructuri IT.
 • Veți învăța cum să selectați instrumentele, procesele și algoritmii adecvați pentru o varietate de sarcini practice.
 • Bazându-vă pe bazele teoretice solide în cibersecuritate și criptologie, veți explora subiecte de ultimă oră precum calculul cuantic, teoria blockchainului și multe altele.

Curs de studiu dintr-o privire

Primul semestru

 • Algorithmics
 • Securitate cibernetică și protecția datelor
 • Securitate cibernetică avansată
 • criptologia
 • Blockchain
 • Informatică și societate

Semestrul II

 • Calcularea cuantică
 • Managementul proiectelor IT
 • Teza de master și colocviul129128_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg În față / neplăcut

Cum funcționează cursul studiilor?

Pentru Master-ul nostru de două semestre ai nevoie de o diplomă de licență cu 240 ECTS. Dacă aveți deja experiență profesională relevantă sau luați examenul nostru de plasament TASC, poate fi suficientă și o diplomă de licență cu 180 ECTS.

Unde vei studia

Puteți urma masterul nostru internațional de management al resurselor umane la cele două campusuri germane din Bad Honnef și Berlin.

Posibilități de carieră

Cercetător științific în domeniul informaticii și informațiilor

În calitate de om de știință în domeniul informaticii și al informațiilor (informatician pe scurt), veți analiza probleme complexe într-o varietate de domenii, inclusiv de afaceri, știință, medicină, pentru a dezvolta soluții asistate de computer. Oamenii de știință în calculatoare sunt teoreticieni, designeri și inventatori, toate într-unul singur, și contribuie la influențarea viitorului companiilor prin tehnologii inovatoare și sisteme informatice.

Administratorul bazei de date

Ca administrator al bazei de date, veți fi responsabil pentru planificarea, proiectarea și dezvoltarea aplicațiilor bazei de date. Asigurarea accesibilității și menținerea securității datelor va fi, de asemenea, una dintre sarcinile dvs. Veți testa în mod regulat bazele de date și programele asociate pentru a identifica erorile care trebuie corectate, modificările care trebuie făcute și măsurile de securitate care urmează să fie implementate.

Software / Web Developer

Ca dezvoltator de software, vei proiecta, implementa și modifica programe de calculator. Aceasta poate implica atât aplicații software, adică. softuri destinate publicului larg și comercial, și software de sistem, adică. software care asigură funcționarea lină și eficientă a sistemelor informatice.

Ca dezvoltator web, veți crea și întreține site-uri web. Veți supraveghea structura tehnică a site-ului (back-end) și / sau aspectul vizual și conținutul (front-end). Dezvoltatorii web acționează deseori ca „webmasters” și sunt responsabili pentru asigurarea funcționării corecte a site-urilor.

Ultima actualizare Ian 2020

Despre facultate

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Citeste mai mult

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Citește mai puţin
Bad Honnef , Berlin , Munchen + 2 Mai mult Mai Puțin