Maestru în știința alimentară

Generalități

Programul de descriere

Master of Science and Engineering, Science Science

59251_pexels-photo-264537.jpeg

ISA Lille oferă o specializare în științe alimentare, predată în limba engleză sau în limba franceză, în managementul durabil al producției alimentare, al calității, al siguranței și al mediului industrial.

Obiectivul acestui program este de a instrui viitorii manageri din industria alimentară să se ocupe de impactul acestui sector asupra mediului într-un context al globalizării.

Programul nostru de știință alimentară combină teoria și practica prin vizite la fața locului, excursii de studiu, experimente tehnologice alimentare, jocuri serioase, proiecte de cercetare și industriale și imersiuni profesionale.

În plus, studenții ISA Lille își petrec 40% din timpul lor în experiențe profesionale. Aceste experiențe includ lucrul la proiecte industriale sau stagii de practică în companii sau laboratoare de cercetare, în Franța și în străinătate.

Obiectivele cursului

Obiectivul general al acestui master este de a oferi studenților:

  • o perspectivă internațională asupra reglementărilor și standardelor privind siguranța alimentară, subliniind particularitățile locale și internaționale
  • (HACCP, BRC, IFS, SQF, ISO 22000, FSSC 22000, ISO 14001 și ISO 9001) și efectuarea de audituri (pregătirea pentru examenul de certificare a auditorului intern)
  • o prezentare generală a teoriilor, conceptelor și metodologiilor sistemelor de planificare a resurselor companiei
  • o viziune practică a managementului industriei alimentare, prin prelegeri și seminarii de către profesioniștii din domeniu
  • metode de gestionare a proiectelor în context internațional, cu personal multicultural

stagii

Metoda activă de învățare se bazează pe munca practică în laboratoare, studii de caz, proiecte industriale și stagii în companii. Ca și în cazul tuturor programelor ISA (Bachelors și Masters), toți elevii vor avea mai multe experiențe profesionale.

Managementul de proiect și activitățile interculturale permit studenților să își dezvolte abilitățile de a lucra într-o echipă și de a consolida abilitățile transversale.

Proiecte industriale: aceste proiecte de grup trebuie să fie realizate în cei doi ani ai programului. Studenții se ocupă de aspecte specifice industriale sau de cercetare

Stagii alimentare: aceste experiențe profesionale individuale sunt necesare în primul an (2 până la 3 luni) și în cel de-al doilea an (6 luni), fie într-o companie sau într-un laborator, în Franța sau în străinătate. Stagiul de stagii în domeniul alimentar este un proces pas cu pas, care are ca scop acordarea responsabilităților studenților.

Cariere

ISA Lille vă oferă posibilitatea de a lua legătura cu peste 200 de companii și de a vă crea rețeaua de stagii și de locuri de muncă viitoare.

În fiecare an, ISA Lille organizează o zi de companie și o carieră. Acest eveniment oferă studenților noștri șansa de a-și dezvolta propria rețea prin întâlniri cu reprezentanții industriei și companiile partenere.

85% dintre absolvenții ISA în domeniul științei alimentară sunt angajați în 6 luni de la absolvire și obțin diverse locuri de muncă în producție, în lanțul de aprovizionare, R

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

ISA Lille is a French Graduate School of Agriculture and Bioengineering offering undergraduate courses and master’s programs specializing in Agricultural Science, Food Science, Environmental Science a ... Citeste mai mult

ISA Lille is a French Graduate School of Agriculture and Bioengineering offering undergraduate courses and master’s programs specializing in Agricultural Science, Food Science, Environmental Science and Economics, Marketing & Management, both in French and in English. Citește mai puţin