MA în literatură african

Generalități

Programul de descriere

Acest program oferă studenților cu pregătire de specialitate în istorie intelectuală și literară din Africa și diasporic. Predate de conducere figuri în domeniu, programul inducts studenți în bază de dezbateri teoretice și noi abordări în domeniul timp utilizând un material literar din Africa de resituate și critica tendințe majore, cum ar fi literaturii universale și teoria postcolonială care provin din lumea anglo-americană. Valorificarea Johannesburg ca noul hub intelectuală a continentului, programul atrage participanți din întreaga continent și dincolo. Încă de la începuturile sale în Es'kia Mphahlele la începutul anilor 1980, departamentul de literatură african a produs o cohorta de absolventi care au luat poziții în întreaga academie african și alte părți ale lumii.

Beneficiile programului

 • Predate de către personalități de marcă din domeniu
 • Comunitate elev Vibrant trase de pe întregul continent
 • Oportunitatea de a prezenta activitatea la seminarii și conferințe cu diplomă
 • Suport de a publica muncă restante de cercetare
 • Oportunitatea de a participa la viața culturală și intelectuală vibrant în Johannesburg

Curriculum Schita / module predate

 • Abordări critice la literatura din Africa
 • African populare mass-media și romanul
 • Narațiunile din Oceanul Indian
 • Tendințe contemporane în literatura din Africa
 • Memorie Violența și reprezentare
 • Scrierea Sclavia în lumea africană
 • Cartea de istorie în Africa

Datele de închidere

În mod normal, 31 august pentru solicitanții internaționale și 30 septembrie, pentru solicitanții din Africa de Sud, dar în anumite circumstanțe, putem accepta cu întârziere aplicații. Candidații pentru disertație-singura opțiune trebuie să contacteze departamentul înainte de a aplica pentru admitere.

African populare mass-media și romanul Ca multe studii anterioare au demonstrat, romanul african a apărut de multe ori de la un fond de mass-media populare, cum ar fi ziare, periodice, reviste, broșuri, novelettes populare, filme, televiziune, teatru populare, scrisori, mass-media religioase populare și așa mai departe. Ca un studiu recent se pune "publicații efemere tipărite au contribuit la stimularea creativității literare prin oferirea de puncte de vânzare regulate pentru ficțiune scurt." Aceste medii oferă adesea posibilitatea de inovație stilistică și experimentarea generic care informează ulterior mai multe romane "canonice", care apar. Mai recent, de asemenea, acest domeniu a producției culturale populare care incaleca orală și scrisă, a făcut obiectul a tot mai mare anchetă academice, în parte pentru că este în această zonă care are loc cea mai mare parte a activității culturale din Africa.

Aceste experimente cu gen în ficțiune populare sunt, de asemenea, un mod de a imagina și vorbind la noi categorii de public și de public. Inovația genetic de ficțiune popular în Africa este de multe ori, de asemenea, o modalitate de a oferi exprimare narativ la noi forme de experiență. Prin acordând o atenție aproape la formele de ficțiune populară, acest curs își propune să pună întrebări preliminare cu privire la formarea de lectură publicurilor în Africa. Aceste publicuri sunt la rândul lor adesea legat cu identități etnice, rasiale, de gen, religioase și regionale puternice și cursul va întreba cum aceste identități interacționează cu ideile și noțiunile de cultură oficiale.

Abordări critice la literatura din Africa

Aprecierea literaturii african a fost un loc de dezbateri intense, deoarece proeminența internațional de Studii africane și Literatură în anii '50 și '60. Acest curs va introduce pe elevi la o serie de dezbateri care au caracterizat dezvoltarea modernă a criticii literare african. La fel de central pentru cererea noastra va fi necesitatea de a înregistra la confluența criticii literare din Africa și de evoluțiile concurente în discursul de istorie din Africa, politică, economie, sociologie și cultură. Deși accentul în curs va fi pe explorarea poziții teoretice, prezentari seminar trebuie să integreze argumentele explorate cu investigațiile empirice de texte legate de temele, probleme de estetică în discuție.

Canonice Scriitori și experiența post-colonial în Africa

Studiul general al literaturii africane în universitățile au avut tendința de a se concentra asupra textelor canonice ca Things Fall Apart, Biți lui Dumnezeu de lemn, cele beautyful nu sunt încă Născut și așa mai departe de conducere scriitori africani, cum ar fi Achebe, Ngugi, Soyinka, Sembene și armah . Cu toate acestea, cele mai multe cursuri tind să se concentreze pe primele lucrările acestor scriitori. Putina atentie a fost acordata lucrările lor mai recente. Acest curs își propune să facă o schimbare în centrul atenției prin încercarea de a explora unele dintre lucrările mai recente ale acestor scriitori canonice.

Scopul cursului este de a examina atât strategiile formale și orice perspective noi care acești scriitori oferă în lucrările lor recente. Accentul va fi pus pe modul în care scriitorii se ocupe cu experienta post-colonială în Africa și modul în care, într-adevăr, ei revizita unele dintre problemele ridicate în textele lor anterioare. Deoarece cele mai multe dintre scriitori au teoretizat, de asemenea, probleme literare și socio-culturale în Africa, unele dintre eseuri critice va fi citit alături de faptele lor creative, în special la nivelul AM. În cele din urmă, deși Nuruddin Farrah și Hama Tuma nu sunt în general considerate ca scriitori canonice, ele sunt introduse aici, în mare parte pentru că ele aduc la literatura din Africa o perspectivă cu totul diferită asupra dezbaterii post-colonială în Africa și în parte pentru că ele provin din Cornul Africii, o zonă care nu a primit atenția cuvenită în burse de studiu literar.

Istoria Cărții

Domeniul istoriei cărții a câștigat teren ca un domeniu important de cercetare pentru ultimele două decenii. Ca un domeniu de cercetare, istoria cărții a produs o lungă și distinsă tradiție de burse. În cuvintele lui Chartier, accentul major a fost de trei ori: pentru a înțelege "textul, obiectul material pe care îl transmite, iar actul pe care îl prinde". Acest triptic de probleme a determinat o arhivă bogată de anchetă în toate aspectele legate de materialitatea cărții și importul sa pentru sensurile sociale și estetice ale textelor.

Acest curs va introduce pe elevi la dezbaterile generale în domeniul istoriei cărții. Aceste dezbateri vor fi explorate în raport cu materialul existent pe istoria cărții în Africa. Deoarece acesta este un domeniu în curs de dezvoltare, cursul va prezenta studenților, cu o oportunitate interesanta de a se implica în cercetare inovatoare.

Tendințe contemporane în literatura din Africa

În ultimele două decenii a fost apariția unui distinct "a treia generație" de scriitori africane, inclusiv figuri, cum ar fi Dangarembga, Okri, Couto, Vassanji, Gurnah, Hove, Abani, Adichie, Isegawa, Tuma, Wainaina, MPE, Duiker, Oyeyemi , Laing, Bandele-Thomas și așa mai departe. În temă, stil și conținut, această cohortă este diferit de scriitori "clasice" ale canonului și tinde să preia problemele care au apărut în alte literaturi "postcoloniale. Această schimbare în accent literar a fost însoțită de o schimbare în centrul atenției critică și teorie literară mult african este acum dominat de diferite forme ale teoriei "postcoloniale". Acest curs va citi lucrările "a treia generație" de scriitori prin prisma teoriei critice recente.

Narațiunile din Oceanul Indian

Acest modul își propune să investigheze măsura în care Oceanul Indian poate fi considerată ca o arenă socială, economică, juridică și culturală. Modulul ridică aceste probleme cu scopul de a înțelege consecințele lor mai largi pentru viitorul Africii de Sud în Oceanul Indian.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Wits is strategically located in Johannesburg, a world class city, with countless opportunities for students and staff to engage with and present solutions that will contribute to our country's knowle ... Citeste mai mult

Wits is strategically located in Johannesburg, a world class city, with countless opportunities for students and staff to engage with and present solutions that will contribute to our country's knowledge-base and build our future. With its more than 130 000 graduates in its 91-year history, Wits has made and will continue to make its mark nationally and internationally. Citește mai puţin