MSc Tranziții urbane durabile pentru mobilitate

Generalități

4 locații disponibile
Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

De ce să studiezi tranzițiile de mobilitate urbană durabilă la Școala de Master pentru EIT Urban Mobility ?

Orașele lumii se schimbă. Noile tehnologii, modelele de afaceri și obiectivele globale de sustenabilitate transformă orașele noastre și modul în care ne mișcăm. Planificatorii urbani și inginerii de transport de astăzi se confruntă cu o serie de provocări și sunt necesari pentru a profita de astfel de transformări pentru a contribui la crearea de medii urbane care consumă mai puține resurse, contribuie mai puțin la schimbările climatice și susțin cartiere mai viabile și mai sănătoase. Abordarea unor astfel de provocări necesită îmbrățișarea complexității și competenței dincolo de disciplinele tradiționale de planificare urbană și inginerie civilă, inclusiv abilități antreprenoriale pentru a orienta inovațiile în practică. Programul de tranziții pentru mobilitatea urbană durabilă oferă o astfel de experiență, pregătind studenții să devină următorii inovatori urbani și lideri în mobilitatea urbană.

Cine poate aplica?

Programul de tranziții pentru mobilitate urbană durabilă întâmpină studenții cu o serie de medii și experiențe. Programul este ideal pentru studenții cu o diplomă de licență în inginerie, știința informației, informatică, statistică, tehnologie de geoinformare, planificare urbană, geografie și / sau economie. Disciplinele suplimentare sunt binevenite, cu condiția ca studenții să aibă o bază solidă în abordări cantitative pentru rezolvarea problemelor și experiență verificabilă în programare, calcul, algebră liniară și statistici matematice.

Cum este structurat programul?

Toate programele de la EIT Urban Mobility Master EIT Urban Mobility urmează aceeași schemă:

Studenții studiază câte un an la două universități diferite - universitatea „de intrare” și universitatea „de ieșire”. Toate opțiunile sunt situate la o universitate de vârf din Europa în domeniul mobilității urbane.

Studenților absolvenți li se vor acorda două diplome de Master of Science recunoscute oficial, de la fiecare dintre cele două universități. Mai mult, programul este conceput astfel încât studenții să poată obține calificările pentru un certificat acordat de Institutul European de Inovare și Tehnologie. *

În timpul studiilor din primul an, studenții vor fi introduși în inovație și antreprenoriat și vor participa la un proiect Challenge extins. În același an, studenții vor dobândi abilități tehnice esențiale pentru lucrul cu provocările legate de mobilitatea urbană.

Între primul și al doilea an, elevii vor participa la o școală de vară aplicând noi abilități în două orașe diferite din Europa.

În al doilea an, studenții vor alege dintre mai multe cursuri specializate atât în conținuturi tehnice, cât și inovație și antreprenoriat. Studenții vor participa, de asemenea, la un proiect de provocare mai scurt, care include un stagiu la o companie sau organizație care lucrează pentru a face față provocărilor de mobilitate urbană. Pentru a-și finaliza diploma, în al doilea an, studenții vor efectua o teză de master independent, combinând și demonstrând setul lor complet de abilități tehnice și antreprenoriale.

Veți avea o gamă largă de oportunități de carieră, în sectorul public și privat, precum și veți avea cunoștințele necesare pentru a vă începe propria afacere sau pentru a efectua cercetări riguroase.

Unde pot studia tranzițiile de mobilitate urbană durabilă?

Pentru toamna anului 2020, studenții pot începe și încheia programul la oricare dintre cele patru universități. Studenții trebuie să urmeze o altă universitate pentru anul 1 și anul 2. Universitățile disponibile pentru programul de tranziții urbane de mobilitate durabilă sunt:

  • Universitatea Aalto, Espoo, Finlanda
  • Universitatea de Tehnologie Eindhoven, Olanda
  • KTH Royal Institute of Technology, Stockholm, Suedia
  • UPC Barcelona Tech, Spania

Care sunt oportunitățile de carieră?

Programul de tranziții pentru mobilitatea urbană durabilă are ca scop educarea, inspirarea și unirea viitorilor lideri din sectorul mobilității urbane. Competențele învățate în acest program sunt foarte solicitate în orașe, autorități de transport, institute de cercetare și industrii din Europa și din întreaga lume. Ca absolvent, veți fi un jucător de echipă adaptabil, cu un set divers de abilități analitice și cunoștințe teoretice în domeniul mobilității urbane.

Criterii de admitere

Pentru a se califica pentru admitere, solicitanții trebuie să îndeplinească cerințele de admitere, care sunt o diplomă de licență completă și potrivită într-un domeniu relevant de studii (vezi cerințe specifice) și dovadă de competență în limba engleză.

Licențiat

  • Solicitanții trebuie să fi absolvit o diplomă de licență cuprinzând un minimum de 180 de credite ECTS sau calificări academice echivalente de la o universitate recunoscută internațional.

Acceptarea condiționată

  • Studenții din ultimul an de învățământ universitar pot, de asemenea, să solicite și, dacă sunt calificați, să primească o acceptare condiționată.
  • Dacă nu v-ați finalizat studiile, vă rugăm să includeți o declarație scrisă de la biroul de administrare a diplomelor (sau departamentul echivalent), care să confirme că sunteți înscris în ultimul an de studii și care să precizeze data de finalizare așteptată - care ar trebui să fie înainte de începerea programul de masterat.
  • Dacă primiți o ofertă condiționată, trebuie să prezentați certificatul de diplomă la universitatea dvs. de intrare înainte de înscriere cel târziu. Candidații care urmează programe tehnice mai lungi și care au terminat cursuri echivalente cu o sumă de 180 ECTS, vor fi luați în considerare de la caz la caz.

Aplicații Date și termene

Procesul de aplicare este împărțit în două perioade și este posibilă doar o singură cerere pe aport:

Perioada 1

  • 17 noiembrie 2020 - 1 februarie 2021

Perioada 2

  • 15 februarie 2021 - 16 aprilie 2021

Solicitanții din perioada 1 au posibilitatea de a aplica pentru două programe diferite. Aceasta înseamnă că, în cazul în care nu vi se recomandă pentru programul dvs. de primă alegere, ați putea avea ocazia să fiți transferat la a doua dvs. alegere.

Vă rugăm să rețineți că perioada de aplicare 2 nu este recomandată pentru solicitanții care necesită o viză de studiu UE din cauza constrângerilor de timp.

Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe.

Our double degree programmes combine excellent technical education with training in innovation and entrepreneurship as well as internships at companies, industry partners and cities across Europe. Citește mai puţin
Stockholm , Helsinki , Budapesta , Eindhoven , Barcelona , Milano + 5 Mai mult Mai Puțin