MSc / PG Dip în proiectarea arhitecturală pentru conservarea patrimoniului construit

Generalități

Programul de descriere

De ce acest curs?


Conservarea arhitecturală - acțiunea de conservare a patrimoniului construit, menținând în același timp valorile sale - se practică diferit în întreaga lume; uneori deloc datorită constrângerilor culturale și economice./>

Este o zonă de lucru în curs de dezvoltare care necesită o formare și o cunoaștere specială pentru a face față naturii sale multidisciplinare și interdisciplinare. Aceasta necesită, de asemenea, dezvoltarea unei abordări critice a analizei și designului intervenției, informată de principiile internaționale comune și de natura și contextul specific al clădirii istorice care trebuie conservate.

Trebuie să atragem noi talente în domeniul conservării arhitectonice. Lucrul cu clădirile istorice reprezintă o experiență îmbogățită, care combină aspectele creative ale proiectării unei clădiri noi cu cercetarea aprofundată necesară pentru a înțelege în întregime clădirea și contextul acesteia. Lucrul cu clădirile istorice este, de asemenea, o pregătire excelentă pentru a îmbunătăți proiectarea clădirilor noi, deoarece învățați multe despre importanța ideilor de design, a inovării, a durabilității și a îngrijirii. Este, de asemenea, o lucrare foarte sociabilă, care interacționează cu o varietate de oameni din toate mediile, unind forțele în a ajuta generațiile actuale să se bucure de clădiri istorice, să creeze identități comunitare în jurul lor și să transmită clădirile și valorile lor în viitor.

Glasgow și zona înconjurătoare oferă o locație excelentă pentru curs, cu patrimoniul arhitectural din toate perioadele, de la roman la medieval, georgian, victorian și contemporan, fără a uita clădirile mai cunoscute ale lui CR Mackintosh și Alexandru "Grec" Thomson. Strathclyde are o comunitate internațională plină de oameni și studenți și ne bucurăm de o poziție privilegiată în centrul orașului Glasgow.

Durată

 • MSc: 12 luni cu normă întreagă; 24 luni cu fracțiune de normă
 • PgDip: 9 luni cu normă întreagă; 18 luni cu jumătate de normă
 • PgCert: 5 luni cu normă întreagă; 9 luni cu fracțiune de normă

Vei studia


Cursul este o platformă pentru:/>

 • colaborarea cu partenerii de practică și de cercetare
 • arhitectură critică
 • discuții și dezbateri

Toți elevii cu normă întreagă au cursuri de instruire și un proiect de proiectare în primele două semestre. Cursanții MSc finalizează apoi un proiect de disertație.


Clasele obligatorii sunt predate intens, făcându-le mai accesibile studenților cu frecvență redusă și Dezvoltarea Profesională Continuă (CPD). Zonele explorate în clase includ:/>

 • teorie
 • istorie
 • studiu
 • investigații
 • legislație
 • materiale
 • structuri

Cursul este informat de rezultatele cercetărilor efectuate la Unitatea de Cercetare pentru Arhitectură și Conservare (ADCRU). Este o platformă pentru colaborarea cu partenerii de practică și de cercetare; critica arhitecturală, discuțiile și dezbaterile sunt părți fundamentale ale cursului.

Acces deschis


Modulele Open Access sunt oferite pe module individuale din programul MSc. Acestea pot fi luate ca opțiuni CPD independente sau construite treptat spre obținerea unei calificări./>

Studenții cu acces liber se pot transfera pe un program MSc sau PgDip cu program part-time pentru a-și finaliza studiile (cu o durată maximă de timp).

Invitați lectori / vorbitori


Veți beneficia de un număr mare de parteneri guvernamentali, autorități locale și parteneri din industrie, care vor preda despre practicile actuale actuale, cu un punct de vedere diferit./>

Facilităţi


Studiouri/>

Există două studiouri de design pe deplin conectate; unul dedicat studiului de auto-studiu, celălalt la predarea de design interactiv.


Bibliotecă/>

În plus față de principala bibliotecă universitară, avem propria noastră bibliotecă de referință la fața locului. Colecția noastră este dezvoltată în răspuns direct la predarea oferită în departament.


Atelier/>

Există o gamă completă de scule electrice și de mână portabile (complete cu instrucțiuni).


PC Lab/>

Calculatoarele noastre de laborator au AutoCAD și InDesign.

De asemenea, oferim servicii de tiparire, scanare și tăiere cu laser.

Acreditare


Cursul este recunoscut pe deplin de Institutul de Conservare a Cladirilor Istorice (IHBC). IHBC este principalul organism profesional pentru construirea profesioniștilor din domeniul conservării și specialiștilor în domeniul mediului istoric care lucrează în Regatul Unit./>

Cursul este, de asemenea, conform cu Orientările recunoscute la nivel internațional privind educația și formarea în domeniul conservării monumentelor, ansamblurilor și siturilor adoptate de Consiliul Internațional pentru Monumente și Locuri (ICOMOS). Aceste criterii sunt utilizate de institutele profesionale pentru evaluarea dovezilor și a acreditării profesionale în domeniul conservării.

Conținutul cursului


Semestrul 1/>

Clasele obligatorii

 • Teoria conservării
 • Arhitectural
 • Legislație
 • Studiu, studii preliminare
 • materiale


Cursuri elective/>

 • Cursuri elective


Semestrul 2/>

Clasele obligatorii

 • Proiectul de proiectare a conservării
 • Reparații structurale
 • Tehnologia materialelor de conservare


Disertație (numai studenți MSc)/>

 • Disertație


Învăţare/>


Cursul este echilibrat între teorie și practică. Este livrat prin:/>

 • prelegeri
 • ateliere de lucru
 • studio-based, și seminar-condus de învățare, de personal și experți în vizită din Marea Britanie și în străinătate

Cursul este o platformă pentru colaborarea cu partenerii de practică și de cercetare; critica arhitecturală, discuțiile și dezbaterile sunt părți fundamentale ale cursului.


Evaluare/>


Evaluarea formală va avea loc pe tot parcursul cursului./>

Veți fi evaluați prin intermediul cursurilor, seminarelor, studiilor de studio și atelierelor intermediare, susținute de prezentări studențești, simpozioane și feedback de la egal la egal.

Metodele de predare variază; unele discipline sunt predate oficial prin prelegeri și seminarii, altele folosesc o combinație de metode care pot include proiecte mici.

Principalul proiect de conservare arhitecturală este un proiect bazat pe studio, care implică școlarizarea și evaluarea individuală în cadrul seminarelor de revizuire. Tehnicile de predare a echipei sunt folosite în mai multe proiecte și se utilizează tot mai mult studiile grupului de elevi. Evaluarea sumară se va realiza prin:

 • comentarii de studio
 • eseuri și rapoarte individuale scrise
 • prezentări orale
 • disertație - legată direct de proiectul de conservare

Cerințe de intrare


O diplomă de diplomă de gradul I (sau echivalent) în arhitectură, construcții sau construcții civile./>

De asemenea, vor fi luate în considerare candidații cu alte calificări profesionale relevante într-o disciplină legată de mediul construit și / sau experiența profesională.

Se vor solicita dovezi de motivație. Este posibil ca un portofoliu de lucrări de proiect să fie solicitat de la primii titulari de calificare de la studio.


Curs de pregătire pentru cursanți/>


Programul Pre-Masters este un curs de pregătire pentru studenții străini (non-UE / UK) care nu îndeplinesc cerințele de intrare pentru un masterat la Universitatea din Strathclyde. Programul Pre-Masters oferă progresie la o serie de opțiuni de grad./>

Pentru a afla mai multe despre cursurile și oportunitățile oferite, vizitați Centrul de Studii Internaționale și discutați despre viitorul educației. De asemenea, puteți completa formularul de solicitare online. Pentru a pune o întrebare, vă rugăm să completați formularul de anchetă și să discutați astăzi cu unul dintre consilierii noștri multilingvă.

Cariere


Domeniile de angajare pentru absolvenți sunt numeroase. Ei pot lucra ca profesioniști independenți în conservare sau pentru firme de arhitectură din întreaga lume. Finalizarea Masterilor va oferi o varietate de oportunități:/>

 • Membru afiliat al IHBC cu opțiunea de a avansa la calitatea de membru cu drepturi depline
 • Registru de conservare RIBA (CR) și / sau Arhitect de conservare acreditat RIAS
 • progresează până la arhitectul de conservare RIBA (CA), arhitectul de conservare specializată RIBA (SCA) și / sau arhitectul de conservare acreditat sau conservator
 • progresul către Registrul de acreditare pentru conservarea inginerilor (CARE), registrul comun al instituțiilor de ingineri civili (ICE) și al institutului inginerilor structurali (IStructE)

Lucrăm cu un număr mare de parteneri guvernamentali, autorități locale și parteneri din industrie, oferind posibilități de plasare potențiale pentru studenții care urmează să lucreze după studiile postuniversitare.

Patrimoniul este recunoscut ca un sector de importanță strategică internațională. Autoritățile locale și comunitățile sunt, de asemenea, foarte interesate în păstrarea patrimoniului lor. Conservarea clădirilor istorice devine tot mai mult o activitate zilnică pentru arhitecți și ingineri.


Carierele potențiale includ:/>

 • arhitect de conservare în firmele de arhitectură
 • inginer de conservare în firmele de inginerie
 • consilier în autoritățile locale
 • lucrează în agențiile guvernamentale din Regatul Unit: Scoția istorică, patrimoniul englez, CadW și Serviciul de Mediu și Patrimoniu din Irlanda de Nord
 • arhitect / consilier în alte țări pentru autoritățile guvernamentale și locale
 • lucrează în Marea Britanie și arhitect / conservator internațional pentru organizații de conservare și organizații de caritate, cum ar fi UNESCO, ICOMOS, Consiliul Europei, ICCROM
Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

Our Faculty of Engineering is the biggest in Scotland. We're also one of the largest, best equipped engineering faculties in the UK.

Our Faculty of Engineering is the biggest in Scotland. We're also one of the largest, best equipped engineering faculties in the UK. Citește mai puţin
Glasgow , Aalborg , Hamburg + 2 Mai mult Mai Puțin