MSc Evoluția limbii

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Veți fi învățați de cadre universitare care efectuează în prezent cercetări extrem de apreciate în acest domeniu

  • Ce ne face să fim oameni?
  • Cum a evoluat creierul nostru?
  • Care sunt originile limbajului uman?
  • De ce ne gândim așa cum facem noi?
  • Care sunt mecanismele evoluției biologice, culturale și lingvistice?

Aceste întrebări, care se află în centrul recentei renașteri în studiul științific al originilor și evoluției limbajului uman, vor fi abordate pe acest program interdisciplinar postuniversitar.

Programul Evoluția limbajului și a cunoașterii este un program interdisciplinar unic și fascinant, care se concentrează pe tratarea limbajului ca un sistem în evoluție dinamică, care reunește originile, achiziția și schimbarea.

Cercetare de frunte în lume

Ca student în acest program, veți deveni parte a Centrului de Limbă Evoluție (CLE), lider mondial, aici, la Edinburgh. CLE se află la marginea cercetării actuale privind originea și evoluția limbii umane și este cel mai mare grup de cercetare din lume din acest domeniu.

Centrul de Evoluție a Limbilor (CLE)

Veți fi implicat în primul rând în eforturile de cercetare în curs de desfășurare ale CLE. Proiectul dvs. de disertație (realizat ca parte a Maeștrilor) vă va permite să vă faceți o contribuție proprie la înțelegerea noastră a evoluției limbajului și cunoașterii.

Programul include prelegeri, vizitând cercetători britanici și internaționali, ceea ce înseamnă că studiul dvs. va fi inspirat de oamenii de vârf în cercetarea din acest domeniu. Anii anteriori au prezentat cursuri de masterat de către dr. Nic Fay (Universitatea din Australia de Vest), Dr. Dan Dediu (MPI Nijmegen), Dr. Gary Lupyan (Wisconsin-Madison), Dr Fiona Jordan (Bristol) și Dr. Katie Slocombe (York).

Bazându-se pe o primă diplomă în psihologie, lingvistică, științe cognitive sau o disciplină înrudită, programul vă oferă o introducere largă în domeniul lingvistic și evoluția cognitivă și vă permite să vă adaptați studiile la propriile interese, combinând o gamă largă de cursuri în domeniul limbajului și cunoașterii.

  • O abordare interdisciplinară unică a studiului cunoașterii se bazează pe punctele tari și sinergiile dintre domeniile de studiu din Școala de Filosofie, Psihologie și Științe ale Limbilor
  • Structura flexibilă a programului vă permite să vă adaptați opțiunile de curs și subiectele de disertație, pentru a se potrivi propriilor tale puncte forte și intereselor
  • Veți face parte dintr-o comunitate de învățare care include cea mai mare concentrație de oameni de știință din Marea Britanie

Acest program cuprinde două semestre de cursuri obligatorii și opționale, urmate de o disertație

Acest program oferă o serie de cursuri care acoperă conceptele și metodologiile cheie în evoluția limbajului și a cunoașterii.

În plus față de cursurile de bază, puteți alege cursuri suplimentare, în funcție de interesele dvs. și de cercetarea aleasă. Acestea ar putea include cursuri care vă introduc la baza lingvisticii sau psihologiei experimentale sau cursuri avansate într-o varietate de domenii, cum ar fi achiziția limbilor, schimbarea limbajului, pragmatica comunicării umane, psihologia, neuroștiința limbii și psihologia evoluționistă.

Disertația constă într-o cercetare independentă de aproximativ 8.000 de cuvinte destinată să demonstreze cunoașterea literaturii și abilităților de cercetare într-o anumită zonă a programului.

Acest program vă oferă o gamă de cunoștințe și abilități pentru a vă pregăti pentru o varietate de căi de carieră

Mulți dintre studenții noștri de masterat continuă să facă un doctorat fie la Edinburgh, fie la o altă instituție.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this a ... Citeste mai mult

The School comprises Philosophy, Psychology and Language Sciences (Linguistics and English Language). The school aims to maintain its internationally-renowned reputation for research and to use this as a solid foundation for teaching. Citește mai puţin