MSc în inteligență artificială și securitate cibernetică

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

MSc în Artificial Intelligence și Cybersecurity oferă studenților o înțelegere solidă a ambelor discipline. Acesta pune un accent considerabil pe intersecția lor și în aspectele sociale, etice și juridice care apar în utilizarea lor practică.

MSc în Artificial Intelligence and Cybersecurity este un program de doi ani predat. Este format din trei semestre de cursuri predate urmate de un proiect de cercetare care conduce la depunerea unei disertații și apărarea acesteia la sfârșitul celui de-al patrulea mandat.

Repere

 • MSc în Artificial Intelligence and Cybersecurity este un program extrem de concentrat, care permite studenților să se concentreze asupra subiectelor de bază ale Inteligenței artificiale și a cibersecurității (și a intersecției lor) cu un accent suplimentar pe aspectele sociale, etice și juridice care apar în practică.
 • Programul este derulat în comun (ca un „program de dublă diplomă”) cu Universitatea din Udine. Studenții de la Universitatea din Klagenfurt și Udine vor putea colabora la prelegeri (livrate online) și proiecte.
 • Studenții se pot separa și studia cursuri care sunt legate și relevante pentru domeniile de aplicare atât ale Inteligenței artificiale, cât și ale securității informatice, profitând la maxim de ofertele ambelor universități.

© aau / Daniel Waschnig

Format didactic

Șase cursuri obligatorii predau bazele matematice, tehnice, sociale, etice și legale necesare ale inteligenței artificiale și cibersecurității. Dimensiunea clasei din aceste cursuri este limitată la aproximativ 30 de studenți. Abordările didactice variază de la prelegeri clasice, exerciții în clasă, grupuri de discuții și sarcini practice practice.

Cursuri obligatorii

 • Bazele inteligenței artificiale și a securității cibernetice:
  Scopul acestui curs este de a recurge asupra unor tehnici matematice și tehnice care sunt fundamentale atât pentru AI cât și pentru securitatea cibernetică.
 • Aspecte sociale, etice și juridice ale inteligenței artificiale și securității cibernetice:
  Scopul acestui curs este de a introduce elevii într-o serie de aspecte sociale, etice și legale care stau la baza utilizării inteligenței artificiale și a cibersecurității în practică.
  La acest curs participă studenți de la Universitatea din Udine (participare online).
 • Introducere în inteligența artificială:
  Scopul acestui curs este de a dota studenților cunoștințe teoretice despre diferite domenii ale inteligenței artificiale, abilități practice de utilizare și implementare a sistemelor AI, precum și capacitatea de a lua în considerare aspecte sociale, etice și juridice în implementări concrete ale AI.
 • Învățare automată și învățare profundă:
  Scopul acestui curs este de a oferi un tratament focalizat al diferitelor forme de tehnici de învățare automată, în special a rețelelor neuronale profunde.
 • Introducere în securitate cibernetică:
  Scopul acestei unități este de a introduce elevii într-o serie de concepte și tehnici de securitate cibernetică care sunt relevante în special pentru desfășurarea sigură a inteligenței artificiale. La acest curs participă studenți de la Universitatea din Udine (participare online).
 • Verificare și validare pentru inteligență artificială și securitate cibernetică:
  Scopul acestei unități este de a permite studenților să utilizeze tehnici avansate de verificare și validare pentru a demonstra corectitudinea implementărilor. Acest curs este susținut de Universitatea din Udine.

Cursuri opționale

Studenții pot alege dintr-o serie de cursuri dedicate care acoperă subiecte avansate în domeniile Inteligenței artificiale și cibersecurității oferite de alt = "Universitatea din Klagenfurt și Universitatea din Udine. Toți studenții trebuie să aleagă câteva cursuri avansate din zona inovației responsabile pentru în continuare, abilitățile lor de a lua în considerare aspectele sociale, etice și juridice atunci când aplică în practică soluții de inteligență artificială și / sau cibersecuritate.

Oferim, de asemenea, oportunitatea lucrului de proiect: există proiecte mici și proiecte mari și, ori de câte ori este posibil, facilităm grupurile de studenți care colaborează sau studenții care realizează lucrări relevante într-un cadru industrial.

Disertație

Fiecare student este desemnat un supervizor de la alt = "Universitatea din Klagenfurt și de la Universitatea din Udine. Subiectele pot fi alese din domeniile Inteligenței artificiale și cibersecurității.

Grad dublu

Studenții care finalizează cursuri care conduc la cel puțin 30 ECTS, dar nu mai mult de 60 ECTS la Universitatea din Udine se califică pentru dubla diplomă. Alți studenți pleacă cu o diplomă de la alt = "Universitatea din Klagenfurt.

Cerințe de intrare

Solicitanții trebuie să aibă o diplomă de licență în științe informatice, matematică, statistici sau orice domeniu aferent din gama mai largă de programe de știință sau de tehnologie; în special, solicitanții trebuie să demonstreze unele cunoștințe despre conceptele de informatică de bază (fie prin intermediul cursurilor / modulelor în timpul BSc-ului sau a oricăror proiecte). Solicitanții trebuie, de asemenea, să demonstreze competență în limba engleză și calitățile personale și profesionale care le fac potrivite pentru acest program de licență de master.

Cerințe de admitere

 • Declarație personală: solicitanții trebuie să argumenteze în funcție de experiența lor (diplome existente, experiență profesională, interes personal) de ce ar trebui să obțină un loc în acest program.
 • CV: listarea educației, precum și orice experiență practică, industrială, voluntariat, competențe lingvistice etc.
 • Dovada absolvirii diplomelor de licență (certificat de diplomă, dacă nu în limba engleză sau germană, este necesară o traducere certificată).
 • Foaia matricolă.
 • Dovada de competență în limba engleză.
 • Dovada identității și a naționalității.

Termene de depunere a cererilor

 • Perioada de înregistrare a procedurii speciale de admitere este de la 1 mai până la 15 septembrie 2020.
 • Perioada de înregistrare a solicitanților din țări terțe este de la 1 mai până la 31 mai 2020.

învățământ

Nu există taxe de școlarizare pentru cetățenii UE / SEE și persoanele care se bucură de aceleași drepturi ca și austriecii în fața legii (rezidenți permanenți, reședința în Austria cu cel puțin cinci ani înainte de începerea studiilor etc.).

După ce au depășit perioada minimă de studiu (plus două semestre), acești studenți trebuie să plătească o taxă de școlarizare de 384 EUR pe semestru.

Studenții din țări terțe trebuie să plătească o taxă de școlarizare de 747 EUR pe semestru.

Clasament global

Clasamentul global QS World University "Top 50 Under 50" clasează Universitatea din Klagenfurt printre cele mai bune 150 de tineri - sub 50 de ani - universități din întreaga lume. În domeniul informaticii, Universitatea din Klagenfurt a obținut un al treilea loc în rândul universităților austriece din gama 201-250 în clasamentul THE World University 2020.
În cadrul Facultății de Științe Tehnice, raporturile personal-elev sunt favorabile celor din multe alte universități, ceea ce promovează un schimb valoros, continuu și dialog între personalul didactic și studenți. Drept urmare, Facultatea de Științe Tehnice oferă predare adaptată cerințelor specifice studenților, care se concentrează pe ultimele descoperiri științifice, asigurând în același timp o componentă practică mare datorită proiectelor de cercetare cu companii.
Ultima actualizare Sept 2020

Despre facultate

The Faculty of Technical Sciences has been in existence since 2007, with the Department of Informatics being founded as early as 1986 and the Department of Mathematics and Statistics being established ... Citeste mai mult

The Faculty of Technical Sciences has been in existence since 2007, with the Department of Informatics being founded as early as 1986 and the Department of Mathematics and Statistics being established in 1974. The Faculty comprises nine departments at present. Citește mai puţin