MSc în chimie de mediu

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

⚡️ Actualizare Coronavirus (COVID-19)

Am modificat temporar programe la sălile de învățare virtuale, astfel încât toate predările programate să poată avea loc online. Programele vor începe în noiembrie 2020 și, dacă este necesar, predarea online și apoi se vor schimba la învățarea în campus.

Chimia de mediu abordează provocările globale de astăzi cauzate de creșterea industrializării și supraexploatarea resurselor naturale. Contaminarea nu se limitează la un singur compartiment (aer, sol sau apă), ci afectează ecosisteme întregi și are adesea o dimensiune politică considerabilă. Cheia pentru gestionarea durabilă a resurselor viitoare, predicția actuală a impactului și curățarea prudentă a locurilor contaminate din trecut este o înțelegere solidă a Chimiei Mediului.

Profilul programului de master

În programul de doi ani de master, înveți să abordezi provocările chimice de mediu la nivel mondial cu cunoștințe, abilități și experiență dintr-o perspectivă orientată către aplicație și puternic interdisciplinară. Pe lângă înțelegerea de bază a proceselor din aer, sol și apă, subiecții includ chimie anorganică și organică, microbiologie, toxicologie, analiză ecosistemică și interacțiuni om-mediu. Tutoriale în grupuri mici permit experiența practică a tehnicilor analitice front-end în grupurile de cercetare individuale și dezvoltarea gândirii și creativității orientate spre soluții. Sunteți instruit în reflecție critică, abstractizare și argumentare logică, precum și comunicare orală și scrisă. Diferite percepții ale provocărilor de mediu ale studenților din diferite țări în diferite etape de dezvoltare și cu diferite contexte culturale și socioeconomice sunt integrate pentru a înțelege mai bine contextele internaționale.

Domenii de activitate

Cererea de experți de înaltă calificare în chimia mediului va continua să crească, odată cu o industrializare sporită și o mai constantă interdependență și integrare globală. Absolvenții noștri vor avea diverse oportunități de carieră atractive în sectorul academic, în industrie (experți și consultanți ai companiilor naționale și internaționale, șefi de laboratoare, fondatori de companii) și în sectorul public (consultare politică, cooperare pentru dezvoltare). Oportunități excelente de angajare sunt, de asemenea, disponibile în țările în curs de dezvoltare și în curs de dezvoltare, în vederea creșterii industrializării și a cererii de expertiză.

Cerințe de admitere

Studenții trebuie să dețină o diplomă de licență în știință (BSc) cu cel puțin 20 de puncte ECTS în fizică, biologie sau chimie, 20 de puncte ECTS în științele mediului și o notă totală de cel puțin 2,5 pe scara germană de gradare. O comandă foarte bună a limbii engleze vorbite și scrise (echivalent cu pasul B2 sau CEFR) este obligatorie.

Ultima actualizare Aug 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, o ... Citeste mai mult

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, our top priorities are individual supervision, maintaining high academic standards, and creating programmes of study that take current research into account. Our interdisciplinary focus and the innovative collaboration between many of our disciplines are key features of Bayreuth’s research culture. Citește mai puţin