MSc în chimie de mediu

Generalități

Programul de descriere

Despre

Chimia mediului se adresează provocărilor globale de astăzi cauzate de creșterea industrializării și supraexploatării resurselor naturale. Contaminarea nu se limitează la un compartiment (aer, sol sau apă), ci afectează întregul ecosistem și are adesea o dimensiune politică considerabilă. Cheia gestionării durabile a resurselor viitoare, predicția actuală a impactului și curățarea prudentă a siturilor contaminate din trecut este o înțelegere solidă a Chimiei de Mediu.

Profilul programului de masterat

În programul de masterat de doi ani, învățați să abordați provocările chimice la nivel mondial cu cunoștințe, abilități și experiență dintr-o perspectivă orientată spre aplicații și puternic interdisciplinară. Pe lângă înțelegerea centrală a proceselor din aer, sol și apă, subiecții includ chimie anorganică și organică, microbiologie, toxicologie, analize ecosistemice și interacțiuni umane-mediu. Tutorialele în grupuri mici permit experiența practică a tehnicilor analitice de față în cadrul grupurilor de cercetare individuale și dezvoltarea gândirii și creativității orientate spre soluții. Sunteți instruiți în reflecție critică, abstracție și argumentație logică, precum și comunicare orală și scrisă. Diferitele percepții asupra provocărilor de mediu ale studenților din diferite țări în diferite stadii de dezvoltare și cu medii culturale și socio-economice diferite sunt integrate pentru a înțelege mai bine contextele internaționale.

Domenii de activitate

Cererea de experți cu înaltă calificare în domeniul chimiei mediului va continua să crească odată cu creșterea industrializării și interdependența și integrarea globală din ce în ce mai strânsă. Absolvenții noștri vor avea diverse oportunități de carieră atractive în sectorul academic, în industrie (experți și consultanți ai companiilor naționale și internaționale, șefi de laboratoare, fondatori de companii) și în sectorul public (consultarea politicilor, cooperarea pentru dezvoltare). Oportunități excelente de angajare sunt, de asemenea, disponibile în țările în curs de dezvoltare și în țările emergente, având în vedere creșterea industrializării și cererea de expertiză.

Cerințe de admitere

Elevii trebuie să dețină o diplomă de licență cu cel puțin 20 de puncte ECTS în fizică, biologie sau chimie, 20 de puncte ECTS în științele mediului și o notă globală de cel puțin 2,5 pe scara germană de clasificare. O comanda foarte buna a limbii engleze vorbite si scrise (echivalenta cu CEFR pas B2 sau mai mare) este obligatorie.

Ultima actualizare Nov 2018

Despre facultate

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, o ... Citeste mai mult

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, our top priorities are individual supervision, maintaining high academic standards, and creating programmes of study that take current research into account. Our interdisciplinary focus and the innovative collaboration between many of our disciplines are key features of Bayreuth’s research culture. Citește mai puţin