MSc în TESOL cu specializare în predarea tinerilor

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

MSc TESOL cu specializare în predarea tinerilor oferă studenților cu interes în acest domeniu posibilitatea de a integra teoria și practica predării limbii engleze vorbitorilor de limbi străine, cu un accent special pe predarea elevilor tineri.

MSc în predarea limbii engleze vorbitorilor de limbi străine (TESOL) cu specializare în predarea tinerilor este conceput pentru a fi util atât profesorilor de limbi străine cu experiență, cât și celor care au în vedere o carieră în predarea limbii engleze. Se adresează cadrelor didactice cu un interes deosebit pentru predarea tinerilor cursanți.

Repere

În campus

 • Concentrați-vă studiile în domeniul dvs. special de interes și obțineți o mai bună înțelegere teoretică și practică a provocărilor și oportunităților legate de predarea elevilor tineri.
 • Luați un modul specific de predare a elevilor, desfășurați cercetări în acest domeniu ca parte a unui modul de cercetare de acțiune și alegeți un subiect de disertație pentru a studia în continuare domeniul de predare a cursanților tineri.
 • Alăturați-vă pe practicanții cu experiență și pe oamenii de știință din comunitatea noastră de predare a limbii engleze, cu oportunități de a participa la evenimentele de dezvoltare profesională și la conferința anuală engleză pentru scopuri academice (EAP).
 • Integrarea teoriei și a practicii - discutarea conceptelor și a cadrelor teoretice în grupuri mici și aplicarea acestora prin evaluări practice și sesiuni de predare la egal la egal.
 • Angajați-vă și reflectați-vă asupra unei noi experiențe de învățare a limbilor ca parte a programului pentru a obține o perspectivă de 360 de grade asupra predării și învățării limbilor străine.

Pe net

 • Programul are două date de începere (ianuarie și septembrie), permițând un studiu flexibil cu fracțiune de normă în timp ce lucrați. De asemenea, oferă o mulțime de oportunități pentru dvs. de a interacționa atât cu cei din campus, cât și cu alți studenți la distanță.
 • Concentrați-vă studiile în domeniul dvs. special de interes și obțineți o mai bună înțelegere teoretică și practică a provocărilor și oportunităților legate de predarea elevilor tineri.
 • Veți avea posibilitatea de a finaliza un curs rezidențial de două săptămâni în St Andrews pentru a vă oferi oportunitatea de a participa la comunitatea St Andrews și de a lucra individual cu personalul nostru.
 • Alăturați-vă pe practicanții și pe oamenii de știință din comunitatea de predare a limbii engleze, cu oportunități de a participa la evenimentele de dezvoltare profesională în desfășurare și la conferința anuală engleză pentru scopuri academice (EAP).
 • Veți integra teoria și practica - discutați concepte teoretice și cadre prin intermediul forumurilor online și al seminariilor web și le aplicați prin evaluări practice și prin grupuri de lucru.

Formatul de predare

În campus

Veți lua o varietate de module predate în primele două semestre ale programului, care sunt livrate printr-un amestec de prelegeri, seminarii, tutoriale și activități în afara clasei.

În aceste module, veți integra teoria și practica prin discutarea și critica conceptelor și a cadrelor teoretice și apoi aplicarea acestora printr-o serie de evaluări practice. Evaluările vor include sarcini scrise, prezentări, elaborarea planurilor didactice și sesiunile de cursuri observate.

Pe net

Veți lua o varietate de module predate pe durata programului, care sunt livrate într-o varietate de moduri, cum ar fi:

 • prelegeri prelevate,
 • au înregistrat mini-prelegeri,
 • camere de chat online,
 • podcast-uri,
 • ghidat scris,
 • webinarii,
 • sesiuni de feedback intensiv cu privire la munca ta.

În aceste module, veți integra teoria și practica prin discutarea și critica conceptelor și a cadrelor teoretice și apoi aplicarea acestora printr-o serie de evaluări practice. Evaluările vor include:

 • atribuții scrise,
 • prezentări,
 • dezvoltarea planurilor didactice,
 • lucrul în grup cu studenții care locuiesc în alte părți ale lumii.

module

Modulele din acest program au diferite metode de livrare și evaluare.

Obligatoriu

 • Învățarea tinerilor: explorează teoriile dezvoltării și învățării copilului care sunt fundamentale pentru înțelegerea achiziției de limbă secundară a copiilor, și anume copiii cu vârste cuprinse între 4 și 7, 8 până la 11 și 12 până la 18 ani. Psihologia copilului trebuie luată în considerare în dezvoltarea materiale didactice, stiluri de predare și managementul clasei.
 • Acțiunea de cercetare pentru profesori: oferă o experiență de învățare în care puteți reflecta asupra conceptelor și teoriilor pe care le studiați în alte module și le puteți conecta la practica din clasă. Modulul explorează valoarea combinată a reflecției și cercetării de acțiune pentru practicienii de la clasă, oferind un mijloc pentru profesorii de limbi străine de a înțelege contextele lor de clasă și de a planifica răspunsurile la provocările din aceste contexte.
 • Metodologia de predare a limbii: explorează teoriile care informează practica pedagogică și analizează implicațiile pe care acestea le au în ceea ce privește modalitățile de învățare, materialul folosit, rolul profesorului și sala de clasă. Acest lucru este esențial pentru toți cei care încearcă să înțeleagă mediul de predare mai clar și pentru cei care au șansa de a influența mediile de predare.
 • Lingvistica pentru profesori de limbi străine: este concepută pentru a vă echipa cu abilitățile necesare pentru a descrie și analiza discursul scris. Nu presupune cunoștințe anterioare despre lingvistică și încearcă să vă prezinte concepte fundamentale selectate, relevante pentru predarea limbii engleze. Obțineți terminologia și tehnicile adecvate în analiza și descrierea termenilor și structurilor gramaticale.
 • Predare și cercetare: vă ajută să înțelegeți caracteristicile unei întrebări riguroase de cercetare în domeniul TESOL, precum și să analizați cum să proiectați, să pilotați și să reflectați asupra eficacității diferitelor instrumente de colectare a datelor. Modulul include, de asemenea, îndrumări și discuții cu privire la diferitele considerații etice în desfășurarea cercetărilor bazate pe clasă, precum și la etapele importante de scriere a unei dizertații.
 • A doua limbă de achiziție: se concentrează asupra modului în care limbile ulterioare sunt învățate după prima limbă prin explorarea dezvoltării teoriei SLA. Veți vedea apoi modul în care această teorie informează învățarea.

facultativ

Veți alege trei module opționale din lista următoare:

 • Evaluare și evaluare: oferă o înțelegere detaliată a conceptelor cheie care stau la baza diferitelor metode de testare și evaluare în predarea și învățarea limbii engleze.
 • Instrucțiuni pentru medii în limba engleză: vă oferă o înțelegere a controverselor limbii engleze ca limbă internațională pentru studii universitare și complexitatea implicată în utilizarea limbii engleze ca limbă de instruire din punctul de vedere al instructorilor și al studenților care folosesc Engleza ca a doua limba.
 • Engleză pentru scopuri academice: pregătirea și sprijinirea studenților care vin să studieze pentru studii universitare sau postuniversitare prin intermediul limbii engleze este una dintre cele mai provocatoare, dar mai pline de locuri de muncă în domeniul predării limbilor străine. Pentru a face acest lucru bine, un profesor PPE trebuie să înțeleagă contextul învățământului superior; principiile cheie care stau la baza învățării într-o universitate; text și discurs în comunitățile diferitelor discipline, teorii și practici de evaluare; și cele mai eficiente metode și materiale pentru a motiva elevii și a le ajuta să devină comunitate de discurs.
 • Învățarea tinerilor: explorează teoriile dezvoltării și învățării copiilor care sunt fundamentale pentru înțelegerea achiziției limbii a doua copil, și anume copiii cu vârste între 4 și 7 ani, între 8 și 11 și între 12 și 18 ani. Psihologia copilului trebuie luată în considerare în dezvoltarea a materialelor didactice, a stilurilor de predare și a managementului clasei.
 • Tehnologie pentru predare: vă prezintă principalele teorii, concepte și practici ale tehnologiei în educația lingvistică. Veți putea lua în considerare în mod critic rolul și scopul diverselor moduri de tehnologie în educație într-o gamă largă de setări pentru a identifica și a conceptualiza problemele din contextele dvs. profesionale.

Modulele opționale pot fi modificate în fiecare an, iar unele pot permite doar un număr limitat de elevi.

Disertație

Veți alege un subiect de interes pentru dvs. și pentru cariera viitoare în domeniul predării elevilor tineri și va citi literatura relevantă și va efectua cercetări independente pe subiectul dvs.

Dizertațiile studenților vor fi supravegheate de membrii echipei de învățământ cu experiență în predarea cursanților tineri. Supraveghetorii vor oferi îndrumare pe tot parcursul procesului de cercetare, ajutându-vă să formulați o ipoteză adecvată de cercetare și să oferiți sfaturi despre literatura relevantă și cum să vă planificați timpul în mod eficient.

Dizertația completă de maximum 15.000 de cuvinte trebuie depusă până la o dată specificată în luna august.

Dacă alegeți să nu completați disertația necesară pentru obținerea unui MSc, există premii de ieșire disponibile care să permită candidații calificați corespunzător să obțină o diplomă de studii postuniversitare. Prin alegerea unui premiu de ieșire, vă veți termina gradul la sfârșitul celui de-al doilea semestru de studiu și veți primi un PGDip în loc de un MSc.

Modulele enumerate aici sunt orientative și nu există nicio garanție că vor rula pentru intrarea în anul 2019.

Cariere

Absolvenții TESOL sunt echipați cu o gamă de abilități și experiențe care le permit să preia o varietate de roluri. Majoritatea studenților TESOL lucrează în cadrul educației, fie ca profesori, fie ca lectori, ca cercetători sau ca factori de decizie politică. Alți absolvenți lucrează în publicații, jurnalism și management.

Centrul de carieră oferă consiliere unu-la-unu tuturor studenților cu privire la un curs postuniversitar predat și oferă un program de evenimente pentru a ajuta elevii să își construiască abilitățile de angajare.

Cerințe de intrare

 • O bună diplomă de licență pe o disciplină relevantă sau o experiență profesională semnificativă sau o altă experiență relevantă Dacă ați studiat prima dvs. diplomă în afara Regatului Unit, consultați cerințele internaționale de intrare.
 • Dovezi ale învățării alternative anterioare, cum ar fi calificările profesionale sau certificările.
 • Competența în limba engleză.

Calificările enumerate indică cerințele minime pentru intrare. Unele școli academice vor cere solicitanților să obțină note semnificativ mai mari decât minimul. Obținerea cerințelor de intrare enumerate nu vă garantează un loc, deoarece universitatea ia în considerare toate aspectele fiecărei aplicații, inclusiv, după caz, exemplul scris, declarația personală și documentele justificative.

Cerințe de aplicare

 • CV,
 • declarație personală (500 de cuvinte),
 • două referințe originale semnate (dintre care cel puțin una trebuie să fie academică);
 • transcrieri academice și certificate de diplomă,
 • dovezi de competență în limba engleză (cerută dacă limba engleză nu este prima dvs. limbă).

Durată

Pe-campus: Un an de studiu cu normă întreagă. 9 septembrie 2019.

Online: Între doi și cinci ani de studiu cu frecvență redusă. 9 septembrie 2019, pentru studenții începând cu semestrul 1; 20 ianuarie 2020, pentru studenții începând cu semestrul 2.

Finanțarea

Recenta Reducere Recenta

University of St Andrews oferă o reducere de 10% în taxele de studii postuniversitare studenților care sunt eligibili să absolve sau care au absolvit St Andrews în ultimii trei ani universitari și încep un program de studii postuniversitare la University of St Andrews .

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete Uni ... Citeste mai mult

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete University Guide 2019, and 2nd overall in the UK (Guardian Good University Guide 2019). Citește mai puţin