MSc în managementul resurselor naturale și de dezvoltare, cu accent pe sud-estul Asiei

Generalități

Programul de descriere

MSc în Managementul Resurselor Naturale și Dezvoltare

cu accent pe Asia de Sud-Est
Programul de master privind managementul resurselor naturale pentru Asia de Sud-Est (MNR SEA) cu un semestru de schimb în Germania - O cooperare între Academia din Vietnam a resurselor de apă și TH Köln (Universitatea de Stiinte Aplicate)

nrm_sea

Populația mondială, creșterea economică și în curs asupra deteriorării mediului sunt în creștere a presiunii asupra sistemelor naturale existente. Capacitatea lor de a furniza resurse naturale, cum ar fi produsele alimentare, apă și energie este în pericol și în scădere. În condiții de globalizare, aceste procese sunt cel mai puternic în țările în curs de dezvoltare și economiile emergente cu rate de creștere ridicate, gradul redus, pierderi de baze existente de cunoștințe tradiționale și structurile de guvernare slabe. Acest lucru necesită specialiști și de conducere, în scopul de a dezvolta și angaja manageriale, economice, guvernare și soluții tehnice. Obiectivul programului este de a forma astfel de experți. Participanților li se oferă cunoștințe și abilități adecvate pentru a analiza problemele curente legate de utilizarea și gestionarea resurselor naturale.

Programul vizează curs de profesioniști cu experiență care lucrează în instituții, autorități publice sau private și a întreprinderilor din sectorul resurselor naturale. Solicitanții trebuie să aibă un interes în procesul de învățare și de muncă într-un mediu intercultural și multidisciplinar.

Acest curs special este o cooperare bilaterală între Institutul de Tehnologie și Management Resurse în Tropice și subtropicale (ITT) la TH Köln (Universitatea de Stiinte Aplicate) si Academia din Vietnam a resurselor de apă (Vawr).

ITT a educat mai mult de 700 de studenți Master din multe țări din întreaga lume, în următoarele trei domenii-cheie: apă, resurse naturale și gestionarea energiei din surse regenerabile. De tăiere concepte de predare de margine sunt combinate cu până la aplicații de cercetare de date și munca de teren.

Vawr / CTICE este responsabil în domeniul apei de cercetare aplicată la nivel de țară, cooperarea internațională, transfer de tehnologie, formare profesională post-universitare, servicii de consultanță și implementare de alimentare cu apă și a infrastructurii de irigații, hidroelectrice și planificarea de mediu.

Ce oferim?

 • cursuri și vizite în teren tehnice privind cele mai noi concepte și tehnologii de gospodărire a apelor
 • obtinerea sfaturi de prima mana de la profesionisti la nivel înalt și antreprenorii din sectorul resurselor naturale
 • în domeniul managementului de proiect și calificările de conducere
 • informații cu privire la practici și proiecte de cooperare internațională
 • oportunități de schimb studiu cu ITT universități partenere
 • burse

Ce așteptăm?

În scopul de a va participa ar trebui să

 • au un fundal profesional sau academic legat de sectorul resurselor naturale
 • să fie fluent în limba engleză (TOEFL 550 sau IELTS Band punctul 6)
 • fi dispus să aibă acces la poziții de conducere în viitor
 • fi foarte motivați să învețe și să lucreze într-un mediu internațional

Care sunt perspectivele tale?

 • excelente oportunități de carieră în cooperarea internațională și asistența pentru dezvoltare
 • care lucrează pentru companiile naționale și internaționale, în "managementul resurselor naturale", extinderea sectorului de afaceri.
 • poziții de conducere în sectorul public și privat resurse naturale
 • devin parte a unei rețele de excelență în materie de MNR

ACADEMICS

Obiectiv

Obiectivul general este de a educa experți în domeniul Managementului Resurselor Naturale, care sunt ridicate la cerere pentru funcții de conducere și sunt capabili de a gestiona proiecte complexe pentru instituții și companii internaționale.

Grup țintă

Studentul ideal dacă deține cel puțin de o diplomă de licență și are o anumită experiență de lucru într-o instituție sau societate în legătură cu acest sector. El sau ea ar trebui să fie fluent în limba engleză și să aibă bune abilități de comunicare. Participanții pot proveni dintr-o varietate de medii: inginerie, științe naturale, economie, științe sociale.

Predare conținutul și scopurile

Studiile acoperă o perioadă de patru semestre. Al patrulea semestru este dedicat tezei de master. Conceptul didactic este format din două componente: o tehnică și socială. Componenta de tehnică oferă participanților relevante și până la cunoștințele actualizate necesare pentru a lua decizii la o gestionare durabilă a resurselor naturale. Componenta socială este la fel de importantă și are ca scop dotarea participanților cu abilități de comunicare, interculturale și manageriale necesare pentru a prelua poziții de conducere în sectorul resurselor naturale și de a lucra eficient în cadrul cooperării internaționale.
În clasă, metode moderne de predare ar trebui să fie aplicate, cum ar fi învățarea bazată pe probleme, interactive de predare, cartografiere conceptul și învățarea bazată pe calculator.

Conținut

Studiile acoperă o perioadă de patru semestre. Primul și cel de-al doilea semestru au loc în Hanoi, al treilea semestru din Köln. Al patrulea semestru este dedicat tezei de master. Programul este format din module de bază, cum ar fi "Managementul resurselor de sisteme naturale", "Resurse Economie Naturale și Guvernare", "Cooperare și Dezvoltare Internațională" și "Proiect și Business Management", cu scopul de a oferi o imagine de ansamblu asupra managementului apei, economie, management de proiect și contextul regional și instituțional. În plus, participanții selectați zece opționale de specialitate legate de teme de gestionare a resurselor naturale, subliniind situația specială și experiențele din regiunea Asia de Sud.

Al patrulea semestru se va concentra pe pregătirea tezei de master. Stagii de cercetare și rămâne predominant într-o țară din Asia de Sud, dacă este posibil, împreună cu o instituție locală sau societate, să garanteze orientarea practică a cercetării de master. studenții din Vietnam ar trebui să aibă posibilitatea de a realiza cercetare în Germania, în cazul în care finanțarea este asigurată. Tutorii să acorde o atenție deosebită că cunoștințele dobândite în primele trei semestre se aplică în proiectele individuale.

vizite în teren
vizite în teren joacă un rol important deoarece expunerea la proiecte reale și a instituțiilor relevante este de cea mai mare importanță, în scopul de a îndeplini obiectivele programului de master.

Proiecte
În modulul "Proiectul I - III", elevii vor avea posibilitatea de a aplica noile cunoștințe primite în modulele de bază sau de specialitate la un studiu de caz interdisciplinar. Participanții trebuie să provină din medii tehnice sau manageriale diverse. Proiectele echipei ar trebui să fie legate de proiecte reale vizitate în timpul călătoriilor pe teren sau a proiectelor propuse prin intermediul altor parteneri ai rețelei.

Aplicare

 • cerere de screening: până la 30 martie
 • Termenul final: 30 mai în fiecare an
 • Cursul începe la începutul lunii septembrie a fiecărui an

Studenții care intenționează să le aplice pentru programul de master-MNR SEA trebuie să trimită aplicația de la 15.12. până la 30.05. in fiecare an ITT, TH Köln (Universitatea de Stiinte Aplicate).

Vă rugăm să urmați instrucțiunile din platforma respectiva aplicatie on-line.

Următoarele documente Cererea trebuie depusă în format digital. Vă rugăm să furnizați aplicația digitală ca un singur fișier pdf și de a organiza documentele în următoarea ordine:

 1. Formular de aplicare
 2. curriculum vitae (sub formă de tabel, în limba engleză)
 3. document care să dovedească mai mare calificare de admitere în învățământul
 4. certificat de absolvire
 5. academic record de studii universitare
 6. dovezi de competență în limba engleză
 7. două scrisori de recomandare de către foști profesori / angajatori
 8. o scrisoare de motivație care explică de ce el / ea ar dori să studieze în program (1 pagină)
 9. o idee de cercetare referitoare la programul de master (2 pagini)
Ultima actualizare Dec 2016

Despre facultate

The Institute for Technology and Resources Management in the Tropics and Subtropics (ITT) at the TH Köln (University of Applied Sciences) aims to enable people of various technical and cultural backgr ... Citeste mai mult

The Institute for Technology and Resources Management in the Tropics and Subtropics (ITT) at the TH Köln (University of Applied Sciences) aims to enable people of various technical and cultural backgrounds to better solve the complex issues related to environmental problems with an interdisciplinary and intercultural approach at the graduate and postgraduate level. Citește mai puţin