MSc în știința și inovația alimentară

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Cum evaluați contaminanții microbieni în mesele gata? Cum putem influența gustul și textura alimentelor pentru a le face mai dorite? Cum putem folosi noile tehnologii pentru a face alimente sigure și durabile?

Prezentare generală

Prin acest curs, veți explora producția de alimente din secolul XXI și vă veți dezvolta înțelegerea modului în care proprietățile biochimice ale componentelor alimentare influențează modul în care gusturile și senzațiile alimentelor și modul în care acestea influențează nutriția și sănătatea.

Veți explora evaluarea senzorială, legislația alimentară și modul în care tendințele globale în comerț, reglementare și politici influențează durabilitatea și impactul mai larg al lanțului alimentar. De asemenea, veți lua în considerare subiecte precum tehnologiile moderne de producție și analitice, alimentele funcționale și legislația privind etichetarea și cum să vă asigurați că alimentele sunt hrănitoare și sigure.

Aptitudinile tehnice sunt vitale pentru industria alimentară și sunt o parte importantă a acestui curs. În laboratoarele noastre dedicate tehnologiei alimentare și biochimiei, veți avea sesiuni practice în domenii ale producției alimentare, evaluând proprietățile senzoriale ale alimentelor, microbiologia și analiza chimică și fizică a alimentelor.

De asemenea, veți finaliza un proiect de dezvoltare a alimentelor, unde veți crea propriile dvs. alimente inovatoare, lucrând la toate, de la marketing și analize senzoriale la cerințe legale - și veți crea și produsul dvs.

Proiectele anterioare includ bere obținută din produse de patiserie pentru deșeuri, iaurturi funcționale pentru consumatorii în vârstă și înghețată vegană durabilă fabricată cu nuci de tigru.

Acest curs este de asemenea disponibil pentru a studia online part-time.

lungime

 • Full-time: 1 an
 • Part-time: 2 ani

Caracteristici și Beneficii

 • Aptitudini tehnice - Veți învăța abilități în producția de alimente, analiză senzorială, microbiologie și biochimie.
 • Facilități standard pentru industrie - Veți folosi instalațiile noastre de fabricare a alimentelor din campus, care includ o suită de panouri gustative senzoriale cu 10 stand, bucătării pentru dezvoltare și laboratoare de biochimie și fiziologie alimentară.
 • Siguranța alimentelor - Veți efectua toate aspectele testării siguranței alimentare (inclusiv microbiologie alimentară, studii de valabilitate, micologie, RT-PCR, microscopie și identificarea speciilor) în laboratorul nostru de siguranță alimentară din campus.
 • Dezvoltare profesională - Puteți accesa calitatea de membru al studentului la Institutul de Științe și Tehnologie a Alimentelor (IFST)

Perspectivele de carieră

Mulți dintre absolvenții noștri își încep cariera în dezvoltarea de noi produse.

Puteți lucra într-o varietate de roluri în industria alimentară și nutrițională, însă, în domenii precum calitatea și siguranța alimentelor, producția de alimente, marketingul alimentar și managementul tehnic.

Unele dintre rolurile pe care le-ați putea urmări includ manager de producție alimentară, tehnolog alimentar, manager de îngrijire a consumatorilor, manager tehnic, cumpărător de produse alimentare și ofițer de conformitate legal.

Cerințe de intrare

De obicei, veți avea un minim 2: 2 diplome de onoare universitare, sau un echivalent internațional, într-o disciplină corespunzătoare știință sau inginerie. Candidații de la alte subiecte pot fi în continuare eligibili dacă pot demonstra experiență profesională semnificativă dovedită într-un domeniu relevant.

Solicitanții de peste mări vor solicita IELTS un scor global de 6,5, cu cel puțin 5,5 în orice categorie sau o calificare echivalentă acceptabilă în limba engleză.

Vă rugăm să rețineți: pentru a aplica pentru acest curs, trebuie să furnizați doar o referință.

Bursa de Excelență

Oferim o bursă de excelență de 2000 de lire sterline pentru studenții din Marea Britanie, care au obținut o clasificare de 2: 1 sau mai mare.

Detaliile Cursului

Cursul nostru își propune să vă pregătească pentru a lucra în industria alimentară, în roluri care necesită expertiză în tehnologia alimentară și dezvoltarea produselor.

Veți avea zile cu un amestec de prelegeri, seminarii și sesiuni practice (cum ar fi dezvoltarea produselor în laboratoarele noastre de tehnologie alimentară), astfel încât să dezvoltați abilități tehnice, precum și cunoștințe academice de știință alimentară.

Prin intermediul cursurilor predate, veți explora subiecte de la legislația alimentară până la dezvoltarea aromelor, de la durabilitate la procesarea și conservarea alimentelor.

Veți avea în vedere impactul practicienilor medicali și al consumatorilor asupra inovației produselor, efectele macronutrienților și micronutrienților asupra corpului uman și modul în care acestea pot influența formularea produselor alimentare.

Și, veți afla despre impactul bacteriilor și ciupercilor în alimente, efectuând practici de microbiologie în laboratoarele noastre. Acest lucru vă ajută să dezvoltați abilitățile de care aveți nevoie pentru a studia utilitatea și siguranța microbilor din alimente.

În alte sesiuni de seminar, veți învăța cum să promovați siguranța alimentelor prin intermediul sistemelor de management al calității, inclusiv analiza pericolelor și punctele critice de control (HACCP). Acest lucru se face astfel încât să înțelegeți cum să îndepliniți responsabilitățile legale ale exploatării afacerilor alimentare, precum și cerințele de calitate ale clienților dvs.

Pentru a vă evalua abilitățile tehnice și cunoștințele științifice, veți completa o varietate de evaluări. Acestea vor depinde de unitățile pe care le studiați, dar unele dintre sarcinile dvs. ar putea fi realizarea de rapoarte de laborator cu privire la profilul chimic al alimentelor și capacitatea lor pentru consumul uman, să scrieți o lucrare despre factorii sociali, economici și politici care influențează industria alimentară sau proiectarea unei fabrici de producție alimentară și a unui sistem de siguranță alimentară.

Anul 1

Pe durata cursului dvs., veți acoperi următoarele unități de bază:

 • Nutriție fundamentală
 • Nutriție moleculară și biochimie
 • Microbiologie alimentară
 • Prelucrare alimentară
 • Managementul calității și siguranței alimentare
 • Compoziția și analiza alimentelor
 • Inovarea în NPD
 • Durabilitatea alimentelor viitoare
 • Dezertațiune cu metode de cercetare
Ponderarea evaluării și orele de contact

10 credite echivalează cu 100 de ore de studiu, care este o combinație de prelegeri, seminarii și sesiuni practice și studiu independent. O calificare de maste cuprinde, de obicei, 180 de credite, un PGDip 120 credite, un PGCert 60 credite și un MFA 300 credite. Compoziția exactă a timpului dvs. de studiu și evaluările pentru curs vor varia în funcție de opțiunile dvs. de opțiune și de stilul de învățare, dar ar putea fi:

Studiu

 • Full-time: 30% cursuri, seminarii sau altele similare; Plasare de 0%; Studiu independent de 70%
 • Part-time: 30% prelegeri, seminarii sau altele similare; Plasare de 0%; Studiu independent de 70%

Evaluare

 • Full-time: 100% studii de curs; 0% practic; 0% examinare
 • Part-time: 100% studii de curs; 0% practic; 0% examinare

Departamentul de profesii în sănătate

Departamentul nostru de profesii de sănătate învață subiecte, inclusiv fizioterapie, vorbire și terapie de limbaj și științe nutriționale.

Departamentul se angajează să asigure cursurile sale să rămână relevante și la curent cu practicile profesionale actuale, prin menținerea legăturilor cu colegii din practica clinică și de cercetare.

Taxe

Studenții din Marea Britanie și UE
 • Studenți din Regatul Unit și din UE: taxă integrală: 8.500 de lire sterline pe an. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an de curs, oferindu-vă o completare în intervalul normal (nu se vor mai repeta ani sau pauze în studiu).
 • Studenți din Marea Britanie și UE: Taxă part-time: 1417 GBP la 30 de credite studiate pe an. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an al cursului dvs., cu condiția să îl completați în intervalul de timp normal (fără ani de repetare sau pauze în studiu).
 • Studenți din Marea Britanie și UE: Taxa de învățare la distanță: 833 GBP la 15 credite studiate pe an. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an al cursului dvs., cu condiția să îl completați în intervalul de timp normal (fără ani de repetare sau pauze în studiu).
Studenți non-UE și Channel Island
 • Studenți internaționali din afara granițelor UE și studenți din Insula Channel: Taxă integrală: 15.500 de lire sterline pe an. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an de curs, oferindu-vă o completare în intervalul normal (nu se vor mai repeta ani sau pauze în studiu).
 • Studenți non-UE internaționali și Channel Island: Taxă part-time: 2584 GBP la 30 de credite studiate pe an. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an al cursului dvs., cu condiția să îl completați în intervalul de timp normal (fără ani de repetare sau pauze în studiu).
 • Studenți non-UE internaționali și Channel Island: Taxă de învățare la distanță: 833 GBP la 15 credite studiate pe an. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an al cursului dvs., cu condiția să îl completați în intervalul de timp normal (fără ani de repetare sau pauze în studiu).
informatii suplimentare

O calificare de masterat cuprinde în mod obișnuit 180 de credite, un credit PGDip 120, un credit PGCert 60 și un credit MAF 300. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an de studiu, cu condiția ca cursul să fie finalizat în intervalul normal (fără a se mai repeta ani sau pauze în studiu).

Studenții cu frecvență redusă pot lua maximum 90 de credite în fiecare an academic.

Costuri adiționale

Toate cărțile necesare pentru curs sunt disponibile la bibliotecă. Universitatea are, de asemenea, laboratoare de calculatoare și un serviciu de împrumut pentru laptop. Cu toate acestea, mulți studenți aleg să cumpere unele dintre manualele de bază pentru curs și / sau un laptop. Studenții ar putea avea nevoie să-și tipărească sarcinile și alte documente. Costurile de imprimare în campus încep de la 5 pence pe pagină. Costurile estimate sunt de 300 GBP pentru un laptop, până la 100 GBP pentru cărți și tipărire. Costul opțional total: 400 GBP.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 c ... Citeste mai mult

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 countries. We are ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old according to the Times Higher Education Young University Rankings 2019 which is a measure of our commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Citește mai puţin